Herfst discussietopic 2023

Topic gezien door 61844 bezoekers
Gestart door TMCThomas, do 14 sep 2023 - 01:42

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Unknown-user1778

Aiiii.. de oper doet opeens helemaal niet mee in de laatste uitdraai.. help :(

Der RoX

Ah joh, vast geen invloed van de Noordzee! 🫢Ok dus richting de tweede week van oktober gaat het dan nog even los? 🤣

WiNtEr!!11!1!@

Unknown-user1778

HOLY F... Oo
Die laatste EC uitdraai.. de Control. Tovert meer dan 1 week lang 25+ graden. Zou dit echt uitkomen! Oo

TMCThomas

Control ontspoort inderdaad volledig, een volle week zo'n 25 graden en elke dag stralend zonnig. Onwaarschijnlijk maar zeker niet onmogelijk. Het lijkt in elk geval nog een wel een tijdje boven normaal warm te blijven.


Jasneker

Hoe langer hoe beter  8)

TMCThomas

1 oktober heeft dit jaar de warmste start van de maand, de andere maanden inclusief die in de zomer zitten allemaal lager met de maximumtemperatuur. Het was vandaag dan ook voor het grootste deel van het land een geweldige herfstdag die maar als een zomerdag aanvoelde.


Bubba

Mij hoor je niet klagen 8) Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Unknown-user1778

het was heerlijk  8)

oh en frappant. ook GFS komt met een flinke week lang 25 graden vanaf volgend weekend. Zou die warmte dan toch blijven plakken bij ons?\

Er blijft weinig van over ^^
De herfst komt er dan toch eindelijk aan!

TMCThomas

Na aankomend weekend word de onzekerheid groter en kunnen we eigenlijk alle kanten op. Een voortzetting van het warme weer is wat minder kansrijk geworden maar blijft ook duidelijk aanwezig binnen de modellen, bijvoorbeeld bij GEM oper.Maargoed eerst maar is kijken hoe de temperaturen dit weekend uit gaan pakken. Het lijkt erop dat de 25 graden in een deel van het land weer bereikt gaat worden.


Extremissimorum

Hahaha, wat een hillariteit bij de EC pluim vanavond. 20+ kan nog steeds komend weekend, maar de onzekerheid is verder toegenomen. En zelfs de vorstgrens is nu in beeld gekomen. 5 graden of minder in de nacht naar zondag of maandag behoort tot de mogelijkheden.

Weinig neerslag tot volgende week woensdag. Al kwam er wel eerder vanavond een interessant en fel buitje langs met wat flinke donders. Niet door Arome of Arpege opgepikt.

TMCThomasSpreiding inderdaad flink toegenomen, de grens van zeer warme naar relatieve koude lucht ligt in de laatste runs gevaarlijk dichtbij wat de spreiding verklaard. Bij EC oper (en ook UKMO, GEM en ICON oper) blijven we duidelijk aan de warme kant (Bij EC wel wat minder warm als eerder). GFS is op dit moment de enige die de grens een stuk lager laat komen en daarmee 850hpa temperaturen van onder 0 Nederland binnen laten stromen. Dat resulteert in een stuk frisser weer met zo'n 13-14 graden.

Unknown-user1778

interessant inderdaad. het gevecht tussen de warmte en kou is begonnen. een ding is echter zeker... we zitten nu aan de kant van het jaar waarbij de kou uiteindelijk gaat winnen. zouden we dit jaar weer eens een echte onvervalste horrorwinter gaan krijgen.

flyineddy

Citaat van: dennis089 op wo 04 okt 2023 - 12:28interessant inderdaad. het gevecht tussen de warmte en kou is begonnen. een ding is echter zeker... we zitten nu aan de kant van het jaar waarbij de kou uiteindelijk gaat winnen. zouden we dit jaar weer eens een echte onvervalste horrorwinter gaan krijgen.

We hebben de afgelopen jaren al genoeg horrorwinters gehad. Mag nu wel weer eens een koude/strenge winter zijn.  :P  ;)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Jasneker

Tott nu toe 215 kuub gas verbruikt vanaf 1 januari, dus genoeg reserve voor een ouderwetse winter, huis is vorig jaar compleet gerenoveerd, dus ben ik er klaar voor.
Kan ik eindelijk de 4 seizoen banden testen.... 8)

JerryL

We hebben in elk geval een grotere kans op neerslag tijdens de winterperiode door het warmere zeewater. Als dat effect maar niet de kou-kansen wegneemt (en dat ligt wel een beetje op de loer).

TMCThomas

Het lijkt erop dat gfs gewonnen heeft. Geen 25 maar 15 graden op zondag, dat berekent nu ook EC oper.


Der RoXHet "binnenland" van Europa koelt al lekker af s'nachts en een groot deel van Scandinaviƫ begint reeds blauw te kleuren.

De warme Noordzee vertaalt zich goed op dit plaatje...
WiNtEr!!11!1!@

Unknown-user1778

Heerlijk weer vandaag weer. Hopelijk de komende paar dagen nog eens een paar keer dit weer. De herfst staat te trappelen om ons dit af te gaan pakken  :(

JerryL

Nou... aan warmte toch geen gebrek gehad dit jaar? Het moet er toch een keer van komen Dennis

TMCThomas

EC Oper komt in de nieuwste run met operatie afkoeling! Winters weer levert dat bij ons nog niet op maar guur herfstweer wordt het wel in dit scenario.

EDIT
bijhorende pluim:
Powered by EzPortal