zo 05 dec 2021 - 00:38

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Sneeuw leidt tot chaos in Madrid, luchthaven gesloten

Topic gezien door 111 bezoekers
Gestart door TMCThomas, vr 08 jan 2021 - 23:50

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Sneeuw leidt tot chaos in Madrid, luchthaven gesloten


Auto's zijn gestrand op de ring van Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid ondervindt flinke gevolgen van hevige sneeuwval. Ringwegen rond de stad zijn onbegaanbaar en de autoriteiten roepen op om alleen de deur uit te gaan als het echt nodig is.
Er staan honderden auto's vast en autoriteiten kijken of gestrande automobilisten weggehaald kunnen worden, nu de temperaturen snel dalen, meldt Spanje-correspondent Rop Zoutberg. De luchthaven is gesloten. Vluchten die op weg waren naar Madrid worden naar andere vliegvelden gestuurd.
Ook Spaanse voetbalteams hebben last van het winterweer. Het vliegtuig waar het team van Athletic Bilbao in zat moest terugkeren omdat er in Madrid niet geland kan worden. De club onderzoekt of er morgen wel gespeeld kan worden.
Op weg naar een wedstrijd in Pamplona strandden de spelers van Real Madrid enige tijd op de startbaan. Volgens Flightradar24 zijn ze rond 22.40 uur toch vertrokken. Sneeuwschuivers zijn bezig alle landingsbanen schoon te vegen.

https://twitter.com/zoutberg/status/1347644075856560137

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet veroorzaakt storm Filomena voor de hevigste sneeuwval sinds de jaren 80. In 24 uur tijd viel er op sommige plekken 20 centimeter. Niet alleen in Madrid, maar ook in de provincies Guadalajara, Cuenca, Albacete en Toledo geldt een code rood. Dat is voor het eerst sinds in 2007 het waarschuwingssysteem Meteoalerta actief werd.

Ook komend weekend blijft de sneeuwval waarschijnlijk aanhouden. Voor volgende week worden wederom koude temperaturen verwacht. Mogelijk wordt het in Madrid -11 graden. Dat zou een record zijn. In 1945 werd met -10,11 graden de koudste temperatuur ooit gemeten in Madrid, schrijft El PaĆ­s.

Zo zag Spanje er vanmiddag uit:

Voor video zie de website van nos

Bron: NOS

Powered by EzPortal