Hot blowout: het meteorologische fenomeen> 1 dode/40 gewonden in Valencia Spanje

Topic gezien door 1350 bezoekers
Gestart door 4seasons, za 13 aug 2022 - 13:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

4seasons

Vandaag (13 aug.) wordt een temperatuur verwacht van zo'n 43 graden.


Hot blowout:
het meteorologische fenomeen dat een dode heeft veroorzaakt en een veelvoud aan incidenten in de C. Valenciana
CiteerDe AEMET heeft gewaarschuwd dat dit soort situaties zich vandaag (13 augustus) opnieuw kunnen voordoen

De hete explosie die afgelopen ochtend plaatsvond in de Valenciaanse Gemeenschap heeft de afgelopen uren geleid tot een groot aantal incidenten, de ernstigste vond plaats op het Medusa Sunbeach Festival , waarbij een dode en 40 mensen gewond zijn geraakt na de val van verschillende gebouwen.

Het Staats Meteorologisch Agentschap heeft gewaarschuwd dat de opmars van deze middag van de stormen vanuit het binnenland naar ons grondgebied opnieuw convectie kan veroorzaken en opnieuw sterke windstoten en uitbarstingen kan veroorzaken.


Zoals uitgelegd door het Laboratorium voor Klimatologie van de Universiteit van Alicante, treedt dit meteorologische fenomeen op bij stormen met een hoge basis of in hun vervalfase, de neerslag valt door een laag droge lucht, verdampt, waardoor de lucht daalt om af te koelen en weegt meer dan de omgeving.
Naarmate deze lucht afkoelt, wordt hij dichter en als gevolg daarvan zakt hij met hoge snelheid naar de oppervlakte.
Op zijn beurt zal alle neerslag in de dalende lucht verdampen. Op dit punt is de lucht volledig droog.

Vanwege het momentum dat het al heeft gekregen, wordt deze dalende droge lucht verwarmd door atmosferische compressie, die toeneemt naarmate deze daalt.


Wanneer het downdraft is, bereikt het grondniveau en het momentum dat het al heeft, beweegt horizontaal in alle richtingen, wat zich vertaalt in een sterke wind.
Bovendien zorgt de aanwezigheid van een zeer hete en zeer droge luchtmassa zoals deze tegenwoordig ervoor dat de oppervlaktetemperatuur zeer snel stijgt, terwijl het dauwpunt en de vochtigheid kelderen.


Deze verschijnselen komen relatief vaak voor in de zomer, maar de afgelopen nacht was bijzonder intens, met windstoten van meer dan 100 km/u in sommige gebieden, waarbij de plotselinge temperatuurstijging nog moet komen.

Van het Klimatologisch Laboratorium van de Universiteit van Alicante vragen ze veel voorzichtigheid voor vandaag, aangezien er de komende uren een vrij complexe situatie wordt verwacht.


CiteerEen dode en 40 gewonden op het Medusa-festival in Cullera (Valencia)
Het Coördinatiecentrum voor noodsituaties activeert een hotline voor familieleden en mensen die zijn getroffen door het ongeval veroorzaakt door sterke windstoten

Het Medusa Sunbeach Festival is in de vroege uurtjes van deze zaterdag afgelast nadat verschillende constructies door harde windstoten op een deel van het hoofdpodium zijn gevallen.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat tot 40 mensen op verschillende manieren zijn behandeld als gevolg van het ongeval, waarbij een 22-jarige man is overleden.


Sommige van de getroffenen zijn al ontslagen en anderen worden nog steeds opgenomen in verschillende ziekenhuizen zoals La Ribera, Gandia, Clínic en La Fe de València.
Het Coördinatiecentrum voor noodsituaties heeft een hulplijn geactiveerd voor familieleden en getroffen mensen, 900 365 112.
Van de Generalitat Valenciana is in afwachting van de evolutie van de gewonden en de opheldering van de feiten.


Volgens de informatie van het Staats Meteorologisch Agentschap zijn er vanochtend "warme uitbarstingen" geweest met zeer sterke windstoten van 80 kilometer per uur en plotselinge temperatuurstijgingen.


https://pbs.twimg.com/media/FaAWUGkWAAEYjeY?format=png&name=small


https://pbs.twimg.com/media/FaBUJrGWQAIx8n_?format=jpg&name=900x900

https://pbs.twimg.com/media/FaBR9NTWAAUJytx?format=png&name=smallBronnen: Div. Spaanse media/Staats Meteorologisch Dienst van Spanje

.

Powered by EzPortal