Grand Prix Formule 1 Zandvoort (2021)

Topic gezien door 4473 bezoekers
Gestart door TMCThomas, za 28 aug 2021 - 01:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Grand Prix Formule 1 Zandvoort (2021)3 tot 5 september en vooral die laatste dag gaat het gebeuren, na 36 jaar is de Grand prix eindelijk terug in het Nederland. Ook weer zoals vanouds in Zandvoort. Natuurlijk gaat hierbij het weer ook een grote rol spelen, daarover hieronder meer waarbij de focus ligt op zondag 5 september.

Allereerst GFS, deze komt met gunstig hogedrukweer. Hoop zon, weinig wind en aangename temperaturen van zo'n 20 graden. Uiteraard blijft het droog met deze setting.Kijken we naar de ensemble dan zien we een hoop overeenstemming tussen de leden, de kans op een warmer droger weertype is bij GFS groot.EC gooit het over een volledig andere boeg. Daar zien we juist een klein laagje langskoersen met daarop zowel op zaterdag als zondag een hoop regen. Van hogedruk niks te bekennen, dit zijn echte herfstkaarten.EC heeft momenteel meer onzekerheid dan gfs maar de leden neigen toch een beetje naar regenachtig weer toe.

GEM zit er een beetje tussenin, kouder (16-18 graden) en bewolking ligt op de loer maar het blijft dankzij een zwak hoog wel droog.Gezien het vastgeroeste patroon van afgelopen zomer en de reputatie van de modellen neig ik een beetje naar EC/GEM toe, maar wie weet heeft GFS het toch een keer goed, icon staat wat meer aan de gfs kant en voor wat het waard is kist JMA ook voor een hogedruk scenario. het zal lijkt me vrij snel bekend worden welk van de modellen gelijk heeft, ze doen nu nog volledig iets anders, dat kunnen ze niet lang volhouden.


Hopelijk ziet het weer eruit zoals op deze mooie foto! Bron: https://dutchgp.com/

TMCThomas

Het lijkt er steeds meer op dat gewoon droog gaat blijven met daarbij aangename temperaturen. Enkel bij zondag zit nog wat onzekerheid. Maar het wijst er toch het meest op dat het een mooi GP weekend gaat worden.


TMCThomas

Het staat inmiddels wel vast, het gaat een droge, en aardig warme GP worden. Op vrijdag en zaterdag liggen de temperaturen een beetje tussen de 20-22 graden en op zondag 22-23 dankzij een wat meer oostelijk component. Daarbij weinig wind en met een beetje geluk ook genoeg zon als de stratus zoals het nu door harmonie word berekend op de Noordzee blijft liggen.

Daar zit nog wel een maar aan, harmonie heeft het er de afgelopen dagen moeilijk wat betreft de bewolking, vaak is het te enthousiast met het oplossen van de bewolking, zeker zaterdag zou het nog wel eens lastig kunnen worden voor het noorden om de bewolking weg te krijgen. Zandvoort is daarbij ook nog eens een grensgevalletje dus is het erg lastig om in te schatten hoeveel zon er te zien zal zijn. Zondag lijkt het zonnigst te worden maar voor een definitieve uitspraak wacht ik nog even op de korte termijn modellen.

Al met al ziet het er gewoon goed uit zon of geen zon ik denk dat dit een prima GP weekend gaat worden, zeker vergeleken met de afgelopen weken. Het is ook heerlijk weer om ertussendoor naar het strand te gaan.

Powered by EzPortal