Rode gloed san francisco door bosbranden california

Topic gezien door 2501 bezoekers
Gestart door TMCThomas, do 10 sep 2020 - 14:27

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Rode gloed san francisco door bosbranden california

In California woede nu al een tijdje bosbranden en dat zorgt voor bijzondere surrealistische beelden in san francisco. De stad is gehuld in een totale oranje gloed. Het doet me een beetje denken aan 17 oktober 2017 toen we hier in nederland met grote hoeveelheden Sahara zand in de lucht te maken kregen waardoor de zon de hele dag meer op een oranje maan leek kwa intensiteit. Echter is het in de VS met deze bosbranden (zoals wel vaker) veel malen extremer. Kijk maar eens naar de volgende beelden/foto's


Niet de golden gate bridge*

Bron bovenstaande 4 foto's: https://twitter.com/sfchronicle/status/1303763177994297349


bron: https://twitter.com/SkarSkarSkar/status/1303757683305123846/photo/1


bron: https://twitter.com/anaisisdrawing/status/1303733508603486213/photo/1

jaapverheij

ook vanuit de ruimte goed te zien

Armand

Voor de oplettende kijker, ook hier in Nederland was de lucht vanmorgen een beetje rood en hangt er een wat melkachtige gloed in de lucht. Het schijnt dat dit ook aanwezige rook- en roetdeeltjes zijn van de bosbranden. Niet te vergelijken met San Francisco, maar wel opvallend dat de rook van de bosbranden zelfs tot West-Europa geraakt is. Goed te zien op deze kaart van het NOAA:


TMCThomas

Citaat van: Armand op vr 11 sep 2020 - 17:44Voor de oplettende kijker, ook hier in Nederland was de lucht vanmorgen een beetje rood en hangt er een wat melkachtige gloed in de lucht. Het schijnt dat dit ook aanwezige rook- en roetdeeltjes zijn van de bosbranden. Niet te vergelijken met San Francisco, maar wel opvallend dat de rook van de bosbranden zelfs tot West-Europa geraakt is.

Viel me ook gelijk op vanochtend ja, toen verzekerde weerplaza me nog dat het om sluierbewolking zou gaan maar vondt het er toch anders uit zien, zie dat KNMI nu ook op hun website hebben staan dat het hier om bosbranden uit Amerika gaat:

"Er zijn flinke zonnige perioden, al is de lucht behoorlijk flets vanwege de aanwezigheid van rook in de atmosfeer afkomstig van de bosbranden in de Verenigde Staten."

overigens een correctie wat betreft mijn openingspost, het effect veroorzaakt op 17 oktober (waar ik vandaag in veel mindere mate op vondt lijken) was ook door bosbranden, maar toen uit portugal/spanje.

blabla

Gisteravond bij de zonsondergang had ik het idee dat de lucht ook een rodere gloed had. Werd dit ook door deze bosbranden veroorzaakt?

Powered by EzPortal