Regels voor het plaatsen van nieuwsberichten

Topic gezien door 1302 bezoekers
Gestart door zorba, ma 28 mei 2018 - 21:50

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

zorba

Regels voor het plaatsen van nieuwsberichten

Vanaf nu kunnen jullie nieuwsberichten posten op Meteo Service. Hier zijn wel enkele regels aan verbonden om het overzichtelijk te houden. Zo hanteren wij een vast lay-out voor het bericht, en vragen jullie hetzelfde te doen. Hieronder volgt een voorbeeld van een nieuwsbericht:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eerste tropische dag van het jaar een feit

In het meetstation in De Bilt is de temperatuur nog niet zover, maar elders in het land is de grens van 30 graden vanmiddag overschreden. Daarmee is daar de eerste tropische dag van het jaar een feit. Op 28 mei is het niet eerder zo warm geweest in ons land. De eerste plek waar de tropische 30 graden werd overschreden was het Achterhoekse dorp Hupsel, zo meldt Weerplaza. Dat gebeurde om 15.00 uur vanmiddag. De temperatuur loopt nog iets verder op, zodat ook op andere plaatsen mogelijk de 30 graden nog gehaald kan worden. Mocht ook in De Bilt het kwik boven de 30 graden komen, dan spreken we van een landelijk tropische dag, maar Weerplaza verwacht niet dat dat vandaag nog zal lukken. De Bilt beleefde wel de warmste 28 mei sinds de metingen daar in 1901 begonnen. Op 21 van de 34 meetpunten van het KNMI is het op 28 mei nog nooit zo warm geweest als vandaag.Pittige onweersbuien

De komende dagen blijft het warm met maxima van 25 tot 30 graden. De lucht wordt echter wel vochtiger en onstabieler, waardoor er vaker wolken te zien zullen zijn en de kans op regen en onweer toeneemt. Met name in het midden, oosten en zuiden wordt het weer daardoor onbestendiger. De grootste kans op pittige regen- en onweersbuien is dinsdagmiddag en -avond. Tropische dagen in mei zijn niet uitzonderlijk. In mei 1976 werd het zelfs op sommige plaatsen in ons land op vier dagen tropisch warm (30 graden of hoger). Het record voor De Bilt staat op 3 tropische dagen en stamt uit 1922. Vorig jaar werd het op 17 mei voor het eerst tropisch warm. Gemiddeld is het rond 12 juni voor het eerst ergens in Nederland tropisch warm. Dit jaar is dat dus ongeveer 2 weken eerder. In een normaal jaar komen landinwaarts 4 tot 6 tropische dagen voor, in de kustprovincies ongeveer 2.

Bron: AD

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoals je ziet is de titel vetgedrukt, vervolgens een alinea, daaronder een foto zoals bij het originele artikel en daaronder nog een alinea met vetgedrukte kop. Onder aan het artikel staat de bronvermelding. Deze is verplicht! De bron moet altijd een deeplink naar het originele artikel zijn, dus niet alleen de website, maar de pagina waar het originele artikel te vinden is. De bron plaats je als volgt:

Bron: [ url = https://www.ad.nl/binnenland/eerste-tropische-dag-van-het-jaar-een-feit~a30f1ac0/] AD[/url] (LET OP: Spaties weghalen!!)

* Zorg ervoor dat de nieuwsberichten er ongeveer zoals bovenstaand uitzien!

* Bij meerdere topic's met betrekking tot hetzelfde onderwerp graag zoveel mogelijk in 1 topic (verzameltopic) plaatsen. Dit om het board overzichtelijk te houden.

* De moderators en beheerders behouden zich het recht om nieuwsberichten aan te passen danwel te verwijderen indien dit niet conform de regels is geplaatst.
Onweersdagen 2013: 29 | 2014: 39 | 2015: 30 | 2016: 26 | 2017: 17 | 2018: 13 | 2019: 17 | 2020: 10 | Onweersdagen 2021: 0

Powered by EzPortal