Herfst discussietopic 2022

Topic gezien door 45417 bezoekers
Gestart door TMCThomas, do 01 sep 2022 - 22:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Der RoX

Grotere kans ook door de 11 jarige zonnecyclus? (2010/2011/2012 waren 3 koudere opeenvolgende winters of februari's)
WiNtEr!!11!1!@

Zynex

Citaat van: Zynex op vr 25 nov 2022 - 09:32

Ik begin onrustig te worden :pVeel meer leden voor koud! Gemiddelde veel kouder.

Joep

De echte kou gaat waarschijnlijk meer zuidelijk/oostelijk.
Het is allemaal nog niet in kannen en kruiken.
Mocht het oostelijke wind worden dan ligt er in ieder geval genoeg sneeuw uit de aanvoerroute om koudere lucht hierheen te transporteren

Kaartje Michael vd PoelJe hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.   

Der RoX

Interessant, al ligt op 1 december de 12 graden gewoon op de loer
WiNtEr!!11!1!@

Armand

Het lijkt voorlopig weer een gevalletje uitstel te worden. Je ziet het goed in de kaarten van Joep hierboven; de aanvoer krimpt meer richting het zuidoosten, waardoor de echte kou ons niet kan bereiken. Op lange termijn zijn er opnieuw weer kansen, we zien dan vooral terugkomen dat de luchtdruk nabij Groenland stijgt. Echter voorlopig blijft dit nog buiten de redelijke betrouwbaarheidstermijn.

JerryL

Citaat van: Armand op za 26 nov 2022 - 13:40Het lijkt voorlopig weer een gevalletje uitstel te worden. Je ziet het goed in de kaarten van Joep hierboven; de aanvoer krimpt meer richting het zuidoosten, waardoor de echte kou ons niet kan bereiken. Op lange termijn zijn er opnieuw weer kansen, we zien dan vooral terugkomen dat de luchtdruk nabij Groenland stijgt. Echter voorlopig blijft dit nog buiten de redelijke betrouwbaarheidstermijn.

Wat is dat toch...het typerende aan onze ''winters'' is toch wel dat het vaak net niet lukt. Grote kansen die naarmate ze dichterbij komen toch net niet uitkomen. Nou ja, hoop doet leven.

Der RoX

Garantie tot aan de deur, maar het lijkt vanaf woensdag de goede kant op te gaan.
WiNtEr!!11!1!@

JerryL

Citaat van: Der RoX op zo 27 nov 2022 - 10:18Garantie tot aan de deur, maar het lijkt vanaf woensdag de goede kant op te gaan.
Zodra de leden hier weer wat actiever worden weet je dat er kouder weer in de kaarten zit.

Der RoX

Zeker. Mooi dat we nu al vrij vroeg zulke kaarten krijgen, maar het kan zo weer volledig omslaan
WiNtEr!!11!1!@

TMCThomas

ik zie momenteel vooral de enorme onzekerheid, toegegeven onzekerheid valt uiteindelijk vaak in ons nadeel uit maar is wel een stuk beter dan een zekere westcirculatie. De kans voor winterweer begin december is dan ook nog niet verkeken.


TMCThomas

Prachtige run GEM, kou en een witte sinterklaas! Zo willen we hem zien, het kan dus zeker!

Zowel GFS en GFS parellel zijn wat mager, vooral GFS parellel is uiteindelijk gewoon goed te noemen voor winter de korte termijn is echter wat mager.Het verschil zit hem erin dat het laag dat naast spanje ligt in de run van GEM doortrekt naar het Spaanse vasteland dat voorkomt dat het laag te veel invloed gaat uitoefenen op ons, we zien dit bij gfs wel gebeuren waardoor de stroming meer zuidelijk wordt en de 850hpa temperaturen opwarmen. GEM doet dit dus niet, het laag helpt in dit geval zelfs met wat meer kou onze kant op te trekken.Er is ook nog een andere optie en dat is dat het laag wat zuidelijker uitkomt zoals bij UKMO. Ook prima voor ons want daarmee heeft het geen invloed op onze oostelijke stroming en stroomt kou gewoon naar de benelux toe.TMCThomas

Toch nog even het einde van GFS parallel hier plaatsen, ver buiten de betrouwbare termijn maar wel echt het ultieme scenario! Uiteraard geen waarde aan hechten.
Der RoX

De beer heeft dit jaar zijn telefoon ge├╝pdatet. Misschien zit er ook de nieuwste versie van Google Maps op 👍👍
WiNtEr!!11!1!@

Joep

Ec met (natte)sneeuw buitjes volgend weekend?

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.9

TMCThomas

Verder EC oper helaas matig, zeer geblokkeerd maar het valt voor ons wat betreft kou gewoon niet goed.Zo is kijken of oper toevallig een uitbijter is.

Het is momenteel dus EC & GFS Vs. GEM, UKMO. Wie weet schaart gfs zich met de avondrun wel bij de andere kant.

TMCThomas

Lokale witte sinterklaas in de nieuwe GFS run. Vooralsnog niet te veel van aan trekken, dit is meer iets voor als we binnen de de 96 uur komen.

Run op zich is ook ietsje verbeterd maar nog steeds niet echt bijzonder voor kou.

Joep

Ec00 geeft ook kans op sneeuw

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Joep

Een mooie GFS 12 vandaag. Nog wel ver weg maar potentie is er voor winterweer met een hoog tot aan Groenland en koude lucht die naar NW Europa zakt!

Kaartje Meteoworld

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Joep

Gfs (natte) sneeuw sinterklaas?

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Der RoX

Wel weer een keer leuk rond Sinterklaas
WiNtEr!!11!1!@

Powered by EzPortal