KNVB schrapt alle eredivisieduels van zondag wegens hevige storm.

Topic gezien door 381 bezoekers
Gestart door TMCThomas, za 08 feb 2020 - 18:30

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

KNVB schrapt alle eredivisieduels van zondag wegens hevige stormDe KNVB heeft alle eredivisiewedstrijden van zondag geschrapt vanwege de hevige storm die voorspeld wordt. De vier duels zullen op een nog nader te bepalen moment worden ingehaald. De wedstrijden van zaterdagavond gaan gewoon door.

De KNVB zegt die beslissing te hebben genomen na uitvoerig overleg met de clubs, gemeenten en politie. Wegens de verwachte weersomstandigheden kan de veiligheid van supporters en spelers niet worden gegarandeerd.

Het afgelasten van de wedstrijden op zondag is een streep door de rekening van voetballiefhebbers, omdat er enkele krakers op het programma stonden. Koploper Ajax zou om 12.15 uur op bezoek gaan bij FC Utrecht, en nummer twee AZ zou Feyenoord om 14.30 uur ontvangen. Ook alle amateurwedstrijden van zondag gaan niet door. Eerder op de dag besloot de Belgische voetbalbond al om alle zondagse wedstrijden van de Jupiler Pro League af te gelasten.

Code oranje
Het KNMI heeft vanwege de storm voor zondag code oranje afgekondigd. Die maatregel geldt vanaf het tweede deel van de middag wegens zeer zware windstoten. Het hele land krijgt zondagochtend en in de eerste helft van de middag te maken met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur voor.

De KNVB bekijkt de komende dagen in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen wanneer de afgelaste wedstrijden kunnen worden ingehaald. Dat wordt nog een hele klus voor de nationale voetbalbond, want Ajax en AZ hebben al een overvolle speelkalender, met wedstrijden in de eredivisie, KNVB-beker en Europa League. Feyenoord en FC Utrecht zijn nog actief in het bekertoernooi. De KNVB zegt dat te beseffen, maar vindt ook dat de veiligheid van spelers en supporters voorop staat.

Afgelaste eredivisieduels:
FC Utrecht - Ajax
AZ - Feyenoord
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag
FC Emmen - FC Twente

Bron: AD

Powered by EzPortal