Tyfoon Nock-ten bereikt de Filipijnen

Topic gezien door 1072 bezoekers
Gestart door ThaGhostNL, zo 25 dec 2016 - 16:50

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ThaGhostNL

Tyfoon Nock-ten of Nina heeft de Filipijnen bereikt. Filipijnse media schatten dat minstens een miljoen mensen de kerst noodgedwongen in opvangcentra doorbrengen.


© afp
De storm kwam bij de stad Bato aan land en kent windsnelheden ver boven de 200 kilometer per uur. Hevige regenval, windstoten en krachtige golven maakten dat duizenden mensen hun huizen uit moesten. Talloze reizigers strandden in havens en vliegvelden.

Kerst is een van de belangrijkste feestdagen op de Filipijnen. Veel inwoners weigerden dan ook hun huizen te verlaten, waardoor de autoriteiten zich genoodzaakt zagen mensen gedwongen te evacueren.

Stormwaarschuwing
De autoriteiten hebben voor 38 provincies een stormwaarschuwing verstuurd. Er zijn tot nu toe geen meldingen van slachtoffers. Door de storm viel de stroom uit in de provincie Catanduanes. Naar verwachting zal de tyfoon maandag de hoofdstad Manilla bereiken.

De Filipijnen worden jaarlijks getroffen door zo'n twintig wervelwinden. In november 2013 kwamen door de storm Haiyan meer dan 6000 mensen om.

bron : ad.nl http://www.ad.nl/buitenland/tyfoon-nock-ten-bereikt-de-filipijnen~a0ceed46/
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

4seasons

Hier een webcam via Earthcam.
Daaronder beelden (afdruk) van de uren daarvoor.


Boracay, an island in the Philippines
http://www.earthcam.com/world/philippines/boracay/?cam=boracay_hd

of via deze:
http://boracaylive.com/boracay-camera/

Powered by EzPortal