Metingen van temperatuur en zeespiegel zijn te laag

Topic gezien door 1588 bezoekers
Gestart door Shadow112, za 14 apr 2012 - 14:05

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Shadow112

Metingen van temperatuur en zeespiegel zijn altijd te laag

Het Goddard Institute for Space Studies (GISS) en de Hadley Climate Research Unit zijn het afgelopen jaar overgestapt op een nieuwe berekeningsmethode voor de gemiddelde mondial temperatuur. Het bleek dat de temperaturen de afgelopen jaren te laag zijn ingschat. Beide instituten zijn nu van mening dat 1998 niet langer het warmste jaar is, maar dat 2005, 2007 en 2010 warmer waren. Afgelopen week zijn de satellietmetingen van de zeespiegelstijging door de Envisat aangepast. En inderdaad: ook deze metingen waren te laag. In december 2011 duidden de metingen van Envisat op een zeespiegelstijging van 0,8 mm per jaar.


De metingen van Envisat zijn gecorrigeerd, zodat ze nu weer een stijging van 2,33 mm per jaar laten zien.

Er is iets merkwaardigs aan de hand met de moderne meetinstrumenten voor temperatuur en zeespiegel: ze geven altijd te lage waarden aan. Het komt nooit voor dat de metingen te hoog zijn. De temperaturen, die de laatste 10 jaar zijn gemeten, worden nooit naar beneden bijgesteld. De zeespiegelstijging wordt nooit te hoog ingeschat, maar altijd te laag. ESA meldt dat de Envisat niet langer data doorzendt: het was al een wonder dat de satelliet het 10 jaar heeft volgehouden. Door het wegvallen van Envisat is de Jason-2-satelliet de enig overgebleven satelliet, die de zeespiegelstijging meet. Het wordt erg moeilijk om te verifiƫren of de metingen van Jason-2 wel betrouwbaar zijn.

Bron: cassandraclub.wordpress.com


Shadow112

Europa verliest belangrijke milieusatelliet

Een van de belangrijkste Europese satellieten is verloren gegaan. De milieusonde Envisat maakte sinds vorige maand geen contact meer met de aarde en er is geen hoop dat het wordt hersteld. De missie is voorbij, maakte de Europese ruimtevaartorganisatie ESA woensdag bekend. De Envisat was in 2002 gelanceerd. De satelliet is twee keer zo oud geworden als verwacht. De Envisat heeft de omvang van een vrachtwagen, weegt ruim 8 ton en koste enkele miljarden euro's. Daarmee is het de grootste observatiesatelliet die Europa ooit heeft gemaakt.

Bron: telegraaf.nl


Jelte


Onno_D

Mijn god, dit meen je toch niet. Als het klimaat zich niet aan de regeltjes houdt, moet men meteen maar de apparatuur de schuld geven. Is dit een geintje ofzo? Als zij mensen zo willen overtuigen, dan kan met net zo goed stoppen meteen stoppen met al die klimaatnonsens.


klimascepie

Het is helaas bittere ernst.
Het klimaat doet niet wat men wil. De aarde warmt tenslotte op door dat de mens CO2 uitstoot en dat levert veel geld op. Het is dan heel vervelend als blijkt dat:
A de aarde dus niet opwarmt.
B de menselijke invloed domweg 0 is.
C De laatste maar in het geheel zeker niet onbelangrijk AGW terrein verliest en daarmee de geldstroom af neemt.

Als de aarde dus niet zelf opwarmt moet je de cijfers zo maken dat de aarde al was het op papier wel opwarmt.
Nu was het voorheen zo dat de waarden die de satelliet terug stuurde ruwe data werd genoemd, welke op aarde verd aan gepast aan de wens die er was.

Je kunt dit vergelijken met het naar buiten lopen en op de thermometer kijken en zeggen "oke de thermometer geeft 20 graden aan". Dat is de ruwe date, nu geven we en correctie van 3 graden en zie het is buiten 23 graden. Zo werkt de klimaatwetenschap.

Is er geen opwarming dan maak je hem. Dit is natuurlijk doorzichtig als maar kan en zeker niet goed.
Wat ze nu dus gedaan hebben is en satelliet maken of aanpassen die meteen al de correctie naar boven weer geeft. Je hoeft nu dus alleen maar te kijken wat voor afwijking ze hebben mee gegeven en je weet de werkelijke temperatuur. 
Het grootste deel van de mensheid blijkt graag te willen geloven maar wil geen kennis vergaren om te

Powered by EzPortal