di 26 okt 2021 - 19:14

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Zomer discussietopic 2021

Topic gezien door 23187 bezoekers
Gestart door TMCThomas, di 01 jun 2021 - 14:29

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jaapverheij

Denk maar een kort prikje met mooi weer en wat hogere temperaturen, daarna gewoon weer NW boven stroming, of Larry(major hurricane) gaat straks over een dag of 12 voor beter weer zorgen.

zwoof

CiteerHeel vreemd.
Als ik gebruikersacties aanklik, krijg ik maar een klein deel te zien waar ik foto's kan uploaden  :-\
Alleen links zie ik een klein stukje.
Ik doe het via mijn telefoon, zoals altijd  :(

Correctie, als ik bijlagen aanklik, zie ik maar een klein deel.
Dit is na het onderhoudt, van van de week.

Iets om te plaatsen in het forumproblemen-topic ,dan wordt het sowieso opgepakt.  ;)

Hier nog het bijgewerkte overzicht van de huidige maand- en seizoen gemiddelden voor temperatuur vergeleken met huidige en eerdere gemiddelden over 30 jaar.

Overzicht: Datagraver.comTMCThomas

Weer prima pluim, de komende dagen al heel aangenaam weer met steeds meer ruimte voor de zon en vanaf volgende week 25+Dit hadden we natuurlijk eigenlijk al eerder willen zien.

X-treme

De pluim ziet er inderdaad weer goed uit.
Maar toch heb ik mijn twijfels of het uit komt.
We zijn dit jaar al zo vaak teleurgesteld, dat ik er maar gewoon vanuit ga dat het weer niet door gaat.
Dan kan het alleen maar mee vallen.
Aantal sneeuwdagen: 6

Armand

Citaat van: zwoof op wo 01 sep 2021 - 13:19Iets om te plaatsen in het forumproblemen-topic ,dan wordt het sowieso opgepakt.  ;)

Hier nog het bijgewerkte overzicht van de huidige maand- en seizoen gemiddelden voor temperatuur vergeleken met huidige en eerdere gemiddelden over 30 jaar.


Leuke toevoeging! Ook opvallend om te zien dat dusver 'slechts' twee maanden warmer zijn verlopen dan het huidige gemiddelde, maar dat de seizoenen winter en zomer alsnog wel warmer dan gemiddeld zijn. Voor de zomer komt dat vooral door de warme junimaand. Juli en met name augustus vielen wat betreft zomerweer erg tegen in vergelijking met wat we de afgelopen jaren gewend waren ;) Nu lijkt september voorlopig wel weer wat goed te gaan maken!

zwoof

CiteerCitaat van: Armand 2-9-2021 15:09:42
Leuke toevoeging! Ook opvallend om te zien dat dusver 'slechts' twee maanden warmer zijn verlopen dan het huidige gemiddelde, maar dat de seizoenen winter en zomer alsnog wel warmer dan gemiddeld zijn. Voor de zomer komt dat vooral door de warme junimaand. Juli en met name augustus vielen wat betreft zomerweer erg tegen in vergelijking met wat we de afgelopen jaren gewend waren ;) Nu lijkt september voorlopig wel weer wat goed te gaan maken!

Klopt! En ik was best content met het 'koele' temperatuurverloop van de zomer. 20 tot 25 voelt voor mij persoonlijk warm genoeg.  (edit ->  Nu hopen dat komende wintermaanden ook eens weer wat kouder zullen verlopen dan we gewend waren!  Maar goed, september zal hoogstwaarschijnlijk nog een aantal heerlijke na- zomerse dagen gaan opleveren. De eerste officiĆ«le warme dag voor september staat in elk geval alweer genoteerd in mijn warme-dagen grafiek.  :)

TMCThomas

Prima dag geweest hierzo vandaag, hoop zon en met 21 graden goed uit te houden. Dat was echter niet overal zo, vooral in het noordwesten bleef het lang bewolkt met pas tegen het einde van de middag zon. Ook morgen zal vooral het noorden weer wat last kunnen gaan krijgen van stratus bewolking die vanaf de Noordzee binnenschuift. De rest van het land ziet er erg zonnig uit met alweer hogere temperaturen als vandaag, het zuiden gaat al naar de 25+.De termijn verwachting van EC & GFS zien er ook weer mooi uit. Hoge temperaturen en relatief veel zon. De nieuwste EC berekent voor donderdag/vrijdag de hoogste temperaturen met regionaal 30 graden mogelijk. De dagen ervoor ook zomers richting de 25 graden.

TMCThomas

Flinke verschillen in het land, van 16 graden en bewolkt in het noorden naar 25 graden en volop zon in het zuiden.


TMCThomas

Nazomer!  8)GFS houdt het patroon nog wel even vast.


zwoof

Oper EC 00Z laat op eind van de run nu ook hoog zomer zien.  :
TMCThomas

Nieuwste gfs komt na een dipje weer terug met de warmte.
X-treme

Kan het niet elke dag dit weer blijven?
Heerlijk zonnig, af en toe een klein beetje sluier wolkjes en temperatuur rond de 23 graden  8)
Aantal sneeuwdagen: 6

zwoof

Vandaag werd de 3e zomerse dag oprij genoteerd voor de maand september. Het totaal staat daarmee dit jaar tot nu toe op 20 zomerse dagen. Hiermee ligt het aantal zomerse dagen tot nu toe nog steeds onder het langjarig gemiddelde. Het totaal gemiddelde zomerse dagen per jaar sinds 1901, ligt op 15 zomerse dagen. Kijkend met een schuin oog naar de pluim, kan deze nazomer wellicht nog voor een lichte stijging gaan zorgen.
Overzicht van het aantal zomerse dagen per KNMI station, per maand.

Warme dagen
Wat betreft warme dagen zal De Bilt morgen hoogstwaarschijnlijk het langjarig gemiddelde van 85 warme dagen per jaar gaan bereiken. Het totaal gemiddelde warme dagen per jaar sinds 1901, ligt op 74 warme dagen.  Overzicht van het aantal warme dagen per KNMI station, per maand.

Warmtegetal
Ook worden er de laatste dagen, door het zomerse weer,  nog volop warmtegetallen bijgeschreven.
De tussenstand warmtegetal tot nu toe:  De Bilt 55.9 ( gisteren +1.4 ) Het seizoen waarin warmtegetallen kunnen worden bijgeschreven loopt van 1april t/m 31 oktober. Een geanimeerde grafiek (per KNMI station, per dag) met het verloop van waar / wanneer er warmtegetallen zijn behaald dit jaar, is te zien op onderstaande link.
https://zwoof.nl/Warmtegetal/


Update: 10-09-2021 10:15 uur:
In De Bilt werd zojuist de 20 gradengrens bereikt,  daarmee is de 85e warme dag (gelijk aan het langjarig gemiddelde) van dit jaar nu een feit. 

zwoof

Gisteren werd met 16,9 graden de hoogste minimumtemperatuur voor een 10 september (sinds 1901) gemeten in De Bilt. Dat maakt het veertiende landelijke  warmte record dit jaar in de uitgebreide reeks. Onderstaande grafiek geeft goed weer dat de balans van koude en warmte records uitslaat naar de warme kant.
Bron: Datagraver.comAdrie

Wanneer begint het Herfst discussie forum we zitten al op 10 September?

TMCThomas

Die zal binnenkort verschijnen, in elk geval voor de astrologische herfst begint.

Een mooie nazomer run van GFS. Een hoog boven europa blijft vanaf volgend weekend tot het einde van de run warme lucht omhoogpompen, de hele periode ook droog.

het brengt geen schokkende temperaturen met zich mee, meest 20-22 maar richtin het einde is 24-25 graden ook niet onmogelijk. Dat is zeker niet slecht voor september eind september.

Tam

Citaat van: TMCThomas op za 11 sep 2021 - 20:08Die zal binnenkort verschijnen, in elk geval voor de astrologische herfst begint.


Astonomische* :)

zwoof

CiteerCitaat van: Tam op 12-09-2021 om 06:37
Astonomische* :)

Astronomische*  ;D

Edit:  De astronomische herfst begint overigens dit jaar op 22 september om 21.21 uur.
Gezien de zomerse eerste decade en wellicht ook nog de tweede decade van september, lijkt het me ook logisch om het herfst topic pas te starten met ingang van de astronomische herfst. Of als het weer eerder omslaat.  Trouwens, je ziet de natuur al wel goed verkleuren. ;)

TMCThomas

astronomische inderdaad.

EC komt met een klassiek scandi hoog scenario waar wij in de winter erg blij van zouden worden (al mag hij tegen die tijd wat noordelijker zitten). In oost Europa waar het nu nog vergelijkbaar is met ons koelt het dan zeer rap af naar nog maar 6-8 graden als max temperatuur.

hopelijk een voorteken voor deze winter  ;)

flyineddy

Deze zomer is voor mij nu wel klaar. Ondanks best veel lekker weer niet helemaal wat ik ervan gehoopt had (iets meer uitschieters naar boven met leuk onweer), maar we moeten het ermee doen. Nu door naar de winter.

Die "astrologische" herfst mogen we van mij wel overslaan. Dat vind ik zo'n zweverig seizoen.  ;)  :P

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Powered by EzPortal