di 28 sep 2021 - 21:17

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Nog nooit zo veel zee-ijs Zuidpool

Topic gezien door 1550 bezoekers
Gestart door JerryL, vr 17 okt 2014 - 10:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JerryL

Nog nooit zo veel zee-ijs Zuidpool

Esther Wemmers
AMSTERDAM -
Klimaatwetenschappers staan voor een raadsel. Geheel tegen de verwachting in, worden recordhoeveelheden zee-ijs gemeten in het Zuidpoolgebied.
Het oppervlak bedraagt voor het eerst meer dan 20 miljoen vierkante kilometer, blijkt uit cijfers van de NASA. ,,Het past inderdaad niet in het beeld van een opwarmende aarde", zegt Michiel van den Broeke, hoogleraar Polaire Meteorologie aan de Universiteit Utrecht. Al jaren zijn er rond de polen tegengestelde ontwikkelingen als het gaat om zee-ijs. In het Noordpoolgebied daalt de hoeveelheid ijs, terwijl het dus groeit rond de Zuidpool. Op Antarctica vormt die toename een probleem voor pinguïns, die met minder open water moeilijker vis vangen.
Van den Broeke spreekt van een lastig te verklaren 'significante toename'. ,,Het kan komen door veranderde windpatronen. Of doordat er door het smelten van de Antarctische ijskap meer koud en zoet water in de oceaan terecht is gekomen, dat gemakkelijker bevriest. Maar eigenlijk niemand die het zeker weet."

JerryL


Jasneker

Het antwoord staat er al in:
,,Het kan komen door veranderde windpatronen. Of doordat er door het smelten van de Antarctische ijskap meer koud en zoet water in de oceaan terecht is gekomen, dat gemakkelijker bevriest

Er is 160 miljard ton LAND ijs gesmolten per jaar wat in de zee terecht komt en zoet water bevriest nu eenmaal sneller als zout zeewater.
Dat beetje zeeijs spelt ggeen verdure rol daar, en ook niet in de verhoging van de zee Spiegel, het gesmolten LANDijs wel en dat is al eens eerder uitgelegd met links door mij.

Een herhaling van oud nieuws geeft geen andere resultaten.

JerryL

Zoals ik al opmerkte: Cor is het er niet mee eens.

Toch denk ik dat we het van dergelijke positieve signalen zullen moeten hebben. Wij als klein Nederland kunnen echt niet het verschil maken. Niet land grootvervuilers als China, VS en VAE (per hoofd v/d bevolking het méést vervuilend) geen veranderingen toepassen.

Jasneker

Er is niks positiefs aan het bericht, eerder een bevestiging van het smelten van het landijs, dus de effecten gaan gewoon door.

Ook landen als China zijn bezig met het instellen van een Co2 taks en opruimen van de vervuiling, weet wel dat een amerikaan per person 6 x zoveel Co2 produceert als een Chinees....

Het land en dus de problemen en tijd nodig voor het opruimen zijn dus veel groter in China.
Wie het kleine niet eert is het grote niet weert....
Ook hier valt veel te verdienen als we echt bezig gaan met het probleem.
Net als in alle andere westerse landen, zoals de USA.

Jelte

Citaat van: JerryL op vr 17 okt 2014 - 10:49
Maar eigenlijk niemand die het zeker weet."

Citaat van: Jasneker op vr 17 okt 2014 - 19:25
Het antwoord staat er al in:

Misschien moet je je daar eens melden Cor. Ze zijn nog niet op de hoogte van wat je allemaal weet.  ;D

Jasneker

Als die meneer van der Boeke eens verder keek als zijn Eigen conclusive dan zou hij talloze wetenschappelijke peer reviewed artikelen vinden die dit fenomeen al lang beschreven hebben.

Lees maar ff
http://www.skepticalscience.com/antarctica-gaining-ice-intermediate.htm.
artikelen uit 2002, 2003 2012 etc.

Powered by EzPortal