Felle reacties na klimaatrapport

Topic gezien door 1154 bezoekers
Gestart door zorba, do 15 nov 2012 - 16:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

zorba

Felle reacties na klimaatrapport

Greenpeace en Natuur & Milieu hebben fel gereageerd op het donderdag verschenen rapport van de Algemene Rekenkamer over de gevolgen van klimaatverandering. De Rekenkamer stelt dat risico's daarvan in Nederland niet goed zijn afgedekt, door een te beperkt beleid van de overheid. 'Het rapport laat zien dat de Nederlandse regering geen benul heeft van de gevolgen en kosten van klimaatverandering', stelt Greenpeace. Volgens de Rekenkamer vertoont het huidige beleid weinig samenhang, is er te weinig onderzocht, zijn de risico's voor onder meer de volksgezondheid, natuur en energievoorziening niet goed afgedekt en zullen we met flinke kosten te maken krijgen als er nu geen goede aanpak komt.



Hoofd klimaat en energie Ron Wit van Natuur & Milieu laat weten: 'Het is nu kristalhelder dat de politieke leiders de afgelopen jaren met hun rug hebben gestaan naar de problematiek van klimaatverandering. De conclusies van de Rekenkamer zijn overdonderend. Er is te weinig aandacht voor en er is geen enkele poging gedaan om plannen uit te werken. Het instituut benadrukt dat klimaatverandering heel urgent is en grote economische gevolgen kan hebben. En of de politiek het nu wel of niet wil, het komt keihard op je af.'

Milieuorganisatie Greenpeace vindt dat voorkomen hoe dan ook beter is dan genezen. 'Een snelle doorbraak naar schone energieopwekking en veel meer energiebesparing zijn broodnodig om te voorkomen dat generaties na ons nóg meer kwijt zijn aan hoge dijken.' Ook de Unie van Waterschappen vindt dat er gereageerd moet worden. 'Vanuit het waterbeleid moeten belangrijke maatregelen worden genomen om ook in de komende jaren overstromingsrisico's te voorkomen. De tijd vraagt om samenwerking en iedereen moet over bestaande schuttingen heen kijken."

Bron: AD
Onweersdagen 2013: 29 | 2014: 39 | 2015: 30 | 2016: 26 | 2017: 17 | 2018: 13 | 2019: 17 | 2020: 10 | Onweersdagen 2021: 0

Jelte

Correctie: Nederland loopt sterk achter op het gebied van hernieuwbare energie.

Klimaatverandering is een zekerheid (door het altijd veranderende klimaat, doet het al duizenden jaren), welke kant het op veranderd is zeer onduidelijk en onvoorspelbaar, en de geschatte gevolgen ervan zijn niet betrouwbaarder dan de woorden van een vrouw in een tentje met een exotische jurk aan en haar hand op een glazen bol.

Prima dat de regering daar niet aan mee doet.

Maar een beetje gezond verstand wijst wel op de noodzaak om onze energiehuishouding te veranderen, naar bijvoorbeeld zonne-energie.

Powered by EzPortal