Wereldwijd vijfde warmste april sinds begin van metingen

Topic gezien door 1281 bezoekers
Gestart door Fren, zo 20 mei 2012 - 10:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fren

Wereldwijd vijfde warmste april sinds begin van metingen

In onze contreien was het niet meteen te merken maar april 2012 was wereldwijd de vijfde warmste maand sinds het begin van de metingen.

Volgens een analyse van het Amerikaanse oceaan- en klimaatagentschap NOAA bedroeg de gemiddelde wereldtemperatuur vorige maand 14,35 graden Celsius, 0,65 graden meer dan het gemiddelde van de twintigste eeuw (13,7 graden).

Daarmee komt april 2012 op de vijfde plaats van warmste aprilmaanden sinds het begin van de metingen in 1880. De warmste april was die van twee jaar geleden.

Het is van 1976 geleden dat een aprilmaand nog onder het gemiddelde van de twintigste eeuw zat. Nu al 326 maanden op rij zijn boven dat gemiddelde uitgekomen. De laatste maand die eronder dook was februari 1985.

Bekijken we enkel de landtemperatuur, dan was vorige maand de op een na de warmste april, na die van 2007. Voor het noordelijke halfrond alleen was dit zelfs de warmste april sinds het begin van de metingen.

Kouder dan gemiddeld
Vooral Rusland, de Verenigde Staten, en delen van het Midden-Oosten en West-Europa waren warmer dan gemiddeld. Maar in sommige andere West-Europese landen, waaronder België en Nederland, was het net kouder dan gemiddeld (en zelfs kouder dan in maart), net zoals in het zuiden van Zuid-Amerika, het zuidoosten van Afrika en het noorden van Australië.

Op Antarctica werd op 6 april zelfs een nieuw laagterecord gebroken, met -73,4 graden. Het vorige record bedroeg -71,7 graden en dateert van 1982.

De NOAA heeft ook gemerkt dat het klimaatfenomeen La Niña na anderhalf jaar uitgewerkt is. La Niña houdt de gemiddelde wereldtemperatuur relatief laag. Het klimaatagentschap acht het dan ook mogelijk dat de gemiddelden het komende jaar zullen stijgen.

La Niña maakt samen met El Niño deel uit van een cyclisch weerfenomeen, de beruchte El Niño-Zuidelijke Oscillatie. De weersveranderingen hangen samen met temperatuurschommelingen in het oppervlaktewater van de Stille Oceaan

Bron: HLN
The question is not IF disasters happen but WHEN they happen!
He, who controls the world, faces the

klimascepie

Zullen we dit bericht maar met en korrel zout nemen?
Ik ga het even in de gaten houden maar zoals gebruikelijk ligt de werkelijkheid wel en ietsjepietsje lager.
Ik heb hier pas en artiekel over gelezen maar die kan ik zou snel even niet terug vinden.
Het grootste deel van de mensheid blijkt graag te willen geloven maar wil geen kennis vergaren om te

Powered by EzPortal