Lente discussietopic 2024

Topic gezien door 47238 bezoekers
Gestart door TMCThomas, vr 01 mrt 2024 - 14:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Armand

Citaat van: vivalavida op wo 15 mei 2024 - 15:52Je zag gister ook al duidelijk zo'n scheiding liggen. Gister lag hij ten zuiden van ons, en nu eigenlijk net ter hoogte van ons. Voor de planten wel even fijn, hoef ik ook niet te gieteren  ;D je voelt ook dat het benauwder is

Zie wel dat de weersverwachting voor Noordoost Nederland ook nog wel veel kanten op zwabbert. Morgenochtend maar de call maken of we wel of niet alle spullen gaan inpakken  :P  ::)

Lijkt me een lastige keuze inderdaad. Het noordoosten wordt vanaf morgen (donderdag) ook gevoeliger voor regen. Waar het slepende front met name in de zuidelijke helft van het land voor langdurige regen zorgt, zullen het in het noordoosten vooral buien zijn die op de dagelijkse gang ontstaan. Voordeel hiervan is dat het niet de hele dag gaat regenen daar en buien natuurlijk van plek tot plek kunnen verschillen. Nadeel is dat een goede plensbui alles letterlijk in het water kan laten vallen.

Toch lijkt het zondag en vooral maandag een stuk stabieler te worden als een uitloper van het Azorenhoog ons gaat bereiken. Met een naar noord draaiende wind wordt de onstabiliteit dan weer het land uit verdrongen, maar kan het wel een fractie frisser worden (maar nog steeds best aangenaam met 17-21 graden). Samenvattend in het noordoosten dus vooral van donderdag tot en met zaterdag in de loop van de dag kans op fikse (onweers)buien. Zondag en vooral maandag lijken een stuk droger te worden, maar het blijft even afwachten of de kans op een bui ook echt verdwijnt. Succes met de keuze!

vivalavida

Bedankt voor je toelichting. De temperaturen maken ons eigenlijk niet zoveel, trui aan en gaan met die banaan zeg maar. Het is inderdaad meer het verregende deel/natte vouwwagen in pakken. Hoop op wat meer duidelijkheid de komende weerruns, en harmonie neerslag. We gaan het zien! Sowieso ook voor alle mensen in Nederland met vrije dagen en dagjes weg enzo jammer dat er in sommige delen van Nederland veel neerslag lijkt te gaan vallen.

marco-groningen

Ik val hier wel in de prijzen. Al een flink aantal dagen heerlijk weer met veel zon. Een buitje zal wel fijn zijn, want de regenton is bijna leeg 😁

Der RoXOp 2 dagen na is het weer eens bovengemiddeld warm.
WiNtEr!!11!1!@

Armand

Een 'meevaller' momenteel hier in het zuiden. Een pluk matige regen trekt momenteel via Zeeland en België de Noordzee op, waarachter zelfs wat opklaringen binnentrekken nu. Dat biedt wel weer energie voor stevige buien in de loop van de dag. Plaatselijk kan er dan veel regen vallen, als de treksnelheid er wat uit lijkt te gaan vanmiddag.

Morgen staat er voor het zuidoosten mogelijk een waterbommetje op het programma. Neerslaghoeveelheden stijgen naar een grove 10 tot 30mm, afhankelijk van verscholen buien die ontstaan in het neerslaggebied. Er zijn ook signalen op nog grotere neerslaghoeveelheden, even afwachten hoe zich dat ontwikkeld.

De Control van EC komt overigens met een zeer opvallend scenario voor aanstaande dinsdag/woensdag in de regio Limburg:

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Een fors neerslaggebied brengt dan bijna 90mm in amper 24 uur! Samen met de berekende neerslag van vrijdag komt de Control dan zelfs op 160mm uit... Dat zou natuurlijk opnieuw voor grote problemen zorgen. Gelukkig staat Control er volledig alleen voor, maar het is een zeer opvallende uitschieter  :o

X-treme

Best wel apart om de hoogste temperaturen langs de noordwestkust te zien 🤔

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
Aantal stormen: 3 + 1 zware storm.

vivalavida

Precies waar onze camping is  ;D tot nu toe veel geluk met het weer. Thanks to my spirit animal natuurlijk  8)

TMCThomas

Hahaha, ook morgen lijkt het erop dat je goed zit. De buien focussen zich op het midden, oosten en zuiden van het land.Buien zijn ook opvallend goed te zien op de temperatuur kaart.


vivalavida

Helemaal top  ;D
Helaas heb ik nog steeds ruzie met foto's plaatsen. Jpeg's en als ik ze converteer zijn ze te groot. Maar het is genieten hier. Nu even harmonie neerslag in de gaten houden voor morgen, dat we droog inpakken. Maar bedankt voor het mooie weer in het Noordoosten (vriescheloo) Thomas  8)

Test, nope ook niet met uploaden.

Kampeerplek


Bubba

Mooie vouwwagen ;D  welk merk is dat?

Wij hebben er ook een: een combi camp flexi 8)Ubachsberg

Hier alleen maar regen, code geel, flinke buien, korte tijd veel regen, al sinds donderdag, op 5 min hiervandaan gister de geul( beekje) zwaar buiten de oevers, campings ontruimd ect.. vandaag weer veel regen voorspeld, vooral rond 1700/1800 uur, en dan woensdag....

vivalavida

Citaat van: Bubba op Gisteren om 10:18Mooie vouwwagen ;D  welk merk is dat?

Wij hebben er ook een: een combi camp flexi 8)
Ja die lijkt er op! Dit is de Aart Kok Kariba  ;D

vivalavida

Citaat van: Ubachsberg op Gisteren om 10:22Hier alleen maar regen, code geel, flinke buien, korte tijd veel regen, al sinds donderdag, op 5 min hiervandaan gister de geul( beekje) zwaar buiten de oevers, campings ontruimd ect.. vandaag weer veel regen voorspeld, vooral rond 1700/1800 uur, en dan woensdag....

Ja vreselijk zeg, zie de berichten op twitter enz voorbij komen. Wat een verschillen

Armand

Citaat van: Ubachsberg op Gisteren om 10:22Hier alleen maar regen, code geel, flinke buien, korte tijd veel regen, al sinds donderdag, op 5 min hiervandaan gister de geul( beekje) zwaar buiten de oevers, campings ontruimd ect.. vandaag weer veel regen voorspeld, vooral rond 1700/1800 uur, en dan woensdag....

Niet normaal inderdaad, ik meet hier nabij Maastricht al bijna 120mm voor de maand mei en er komt inderdaad nog wel wat aan komende dagen. Het is drassig buiten, maar ook explosief groen. Die forse regenbuien in combinatie met opklaringen tussendoor doet de (wilde) natuur erg goed in elk geval. De boeren zullen echter een stuk minder positief zijn.

Ik woon op loopafstand van de monding van die rivier de Geul in de Maas. Ben gisteren ook even gaan kijken en het stroomde inderdaad behoorlijk hard met enkele ondergelopen weilanden ernaast. Morgen ga ik me toevallig begeven aan de Via Gulia; een wandelroute van de bron van de Geul tot aan de monding, een uitdagende tocht van 53km. Als de paadjes het toelaten natuurlijk, gelukkig genoeg alternatieven  ;)

vivalavida

Mooi Armand! Voor de zekerheid de lieslaarzen mee  :-[ nee grapje, het zal drassig maar ook prachtig zijn. Veel plezier alvast!

olivetomato

We hadden hier eerder vandaag een behoorlijke onweersbui die nèt ten oosten van ons tot ontwikkeling kwam. We hebben een paar diepe donders gehoord, maar de hele santekraam trok zuidwaarts. Weet niet of ik blij moet zijn, of teleurgesteld 🤔.
Is er al wat zinnigs te zeggen over as woensdag??
Shine on you crazy Diamond

Akito

Het is weer fototijd!
Deze is van vanmiddag uurtje of 16. Duidelijk te zien waar de pittige buien hangen.
Hier in het noorden heerlijk de hele dag plm. 22 graden gehad en droog. Net nog even lekker buiten gegeten met de BBQ aan  ;D

Akito

Nog een fototje, van 19u zonet.
Alle rode plekken zijn hele pittige buien. Gaat lekker dus in heel Europa Ook leuk te zien dat het in het oosten al donker is en bij ons de zon nog schijnt.
.

TMCThomas

Weinig bijzonders te melden over de pluim. Temperaturen zitten grotendeels rond normaal met op lange termijn relatief grote spreiding. Daar zit een groepje zeer zomerse leden bij met temperaturen die richting de 30 graden maar er zijn ook nog genoeg leden die niet eens de 20 graden halen.


Powered by EzPortal