za 22 jan 2022 - 04:39

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Twee Noorse zusjes gedood door bliksem, derde zwaargewond

Topic gezien door 190 bezoekers
Gestart door flyineddy, ma 05 jul 2021 - 17:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

flyineddy


De berg waar de drie zussen werden geraakt door de bliksem - NRK

CiteerTwee Noorse zusjes gedood door bliksem, derde zwaargewond

Twee Noorse zusjes van 12 en 18 jaar zijn overleden toen ze werden geraakt door de bliksem, een derde zusje raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar.

Volgens de burgemeester van de gemeente Hareid waren de zusjes uit Oslo op vakantie in het berggebied, op een eilandje aan de Noorse westkust, zo'n 20 kilometer ten zuiden van Alesund.

Het nog levende zusje alarmeerde de hulpdiensten gisteren iets na 17.00 uur en zei dat ze bang was dat haar twee zusjes dood waren. Een helikopter was toen al in de buurt. De meisjes waren bijna op de top van de berg Melshorn, een populair wandelgebied op 668 meter boven de zeespiegel, toen het weer omsloeg.

Het slechte weer was wel voorspeld. "Dan moet je niet op de berg zijn, maar het kwam eerder en sneller dan verwacht", zei de politie op een persconferentie.

Blauwe lucht
De hulpdiensten moesten verschillende keren uitrukken voor reddingsoperaties vanwege het slechte weer. Zulk hevig onweer is zeer ongebruikelijk in het gebied.

"Het was de hele dag mooi weer, toen een uurtje bewolkt en daarna kwam de onweersbui", zegt een buurtbewoner. "Vlak daarna was de lucht weer blauw."
Bron: https://nos.nl/artikel/2388035-twee-noorse-zusjes-gedood-door-bliksem-derde-zwaargewond

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

AFTH14

Voorop gesteld dat dit verschrikkelijk is, zo jong en al dat verdriet voor de familie en andere.

Wat kun je in zo`n gebied doen, liggen, klein maken en hopen dat het snel overwaait...?

Powered by EzPortal