di 25 jan 2022 - 02:06

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Het grote vuurwerk topic 2019-2020

Topic gezien door 1650 bezoekers
Gestart door TMCThomas, zo 15 dec 2019 - 23:10

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

bij harmonie is er weer net iets meer wind, waardoor het gebied mist weer iets verkleind is.


TMCThomas

Nieuw kaartje EC:Ik zou echter nu uitgaan van Harmonie, die heeft immers een hogere resolutie, vindt de output van ec voor het noorden ook niet erg logische. WRF is nog nog steeds een uitzondering die het in het zuiden mistig laat worden terwijl het noorden helemaal helder is, dat lijkt me echter sws niet goed, daar kijk ik ook niet meer na.

Zeer benieuwd naar de Harmonie run van vanavond, komt om 11 uur

EDIT: Hier ook nog een zwits model,  Dat zou voor een hoop mensen beter uitkomen, maar ben niet bekend met het model.Hij zit er op het moment wel goed op:

stukken beter als Harmonie:Harmonie laat al dat detail niet zien, gewoon allemaal rood terwijl dat niet klopt met hoe het nu werkelijk is. we gaan het zien..

TMCThomas


TMCThomas


TMCThomas

Hier valt het nog mee met de mist, vuurwerk zelf aan het einde van de straat is prima zichtbaar. Het zuiden is sws nog wel aardig over het algmeen, in het noorden daarentegen ziet het er minder uit op de kaart.De oorzak is ook duidelijk te zien:


Daar ligt het hoog dus geen wind

Hoe is het bij jullie?

martijn

Tis bij ons erg slecht zicht in het dorp verschillende ongelukken al gebeurd op de weg....

TMCThomas

Citaat van: martijn op di 31 dec 2019 - 20:15Tis bij ons erg slecht zicht in het dorp verschillende ongelukken al gebeurd op de weg....

Lelystad kwam net al met 22 meter zicht, das vervelend erg vervelend ja.

KNMI geeft code oranje na middernachtHier praktisch geen last van de mist hopelijk kunnen we et zo houden

Extremissimorum

Het is hier helemaal potdicht. Minder dan 10 meter zicht. Ik kan vrijwel niets buiten zien.

Dit zijn vrij bijzondere omstandigheden! Ik hoop dat iedereen een beetje verantwoordelijkheid neemt en het vuurwerk verantwoord afsteekt (of gewoon helemaal niet).

Jasneker

Sneek trekt al aardig dicht, niet eens zoveel vuurwerk buiten, koud, -0.4 C nu, windstil, zicht overkant straat ongeveer 20 meter met verlichte ramen te zien, 50 meter verder zie je niks meer, ook geen verlichte ramen.

TMCThomas


TMCThomasHeb medelijden met het noorden!

blabla

Code rood ook in het noorden nu. Terecht, ik weet nog van 1 december toen mist i.c.m. een vuurwerkshow in Milheeze zorgde voor omstandigheden waarbij je de zijkant van de weg niet meer kon zien. Heel gevaarlijk.

TMCThomas

Hier prima weer gehad, vanaf 11 uur werd het iets mistiger maar nog steeds genoeg zicht om het vuurwerk van de hele straat te zien pas om kwart over twaalf begon het echt mistig te worden maar kon nog steeds ons eigen vuurwerk zien.

Beste wensen allemaal!

flyineddy

We zijn nu alweer een maand verder, maar toch nog even een update van mijn kant. :)

Hier was het op oudejaarsdag 's middags nog mooi helder en zonnig.
Toen ik rond 17:00 uur even bij mijn oma langs ging om wat oliebollen te brengen zag ik vanuit haar appartement (2e verdieping) al dat het mistig dreigde te gaan worden en dat de rook van vreugdevuren bleef hangen. Toen de zon onder ging werd dat helemaal duidelijk, dus toen heb ik definitief besloten om mijn grote sierpotten, cakeboxen en mijn finale gelijk om 18:00 uur af te gaan steken.

Dit was een goed besluit, want vanaf 19:00 uur werd het snel erg mistig. Een groot deel van de avond was het zicht minder dan 50 meter en op sommige momenten maar 10 meter. Na 0:00 uur was het zicht bij mij in de straat telkens maar 10-20 meter, waardoor je nog net je eigen vuurwerk en dat van de buren kon zien. Mits er niet teveel afgestoken werd in één keer en mits het niet te hoog ging.

Dat laatste is in onderstaande filmpje goed te zien.
Dit was bedoeld als mijn 18:00 uur projectje, maar omdat ik toen al het grote siervuurwerk deed heb ik deze verplaatst naar 0:00 uur. Het was toch voornamelijk herrie. :)
Het projectje bestaat uit de Horn Whistlers van Pangu gevolgd door 2 Hellfire Thunders van Evolution.
Je zult zien dat de Hellfire Thunders al in de mist verdwijnen:

Gelukkig waren tussen 18:00 en 19:00 de omstandigheden perfect. Het was nog helemaal helder, uiteraard droog, en er stond nog net genoeg luchtstroming in de juiste richting dat de rook geen belemmering was.

Voor de liefhebbers is hier mijn finale:

De rest van mijn films staan op mijn YouTube kanaal en zullen ook op de 2 grote vuurwerkforums (VWC+FPM) worden gedeeld. :)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

TMCThomas

Wauw heel gaaf!  :D , krijg nu al weer zin in volgend jaar hahah.

GeneralDuke

Citaat van: flyineddy op zo 02 feb 2020 - 05:05Voor de liefhebbers is hier mijn finale:

Ik moet zeggen, meestal ben ik niet zo weg van vuurwerk maar ik vond dit wel erg mooi om te zien.
Die laatste ging niet helemaal zoals bedoeld of wel?
Script voor Hellmanngetallen: https://github.com/GeneralDuke9/Hellmann

flyineddy

Citaat van: TMCThomas op zo 02 feb 2020 - 12:56Wauw heel gaaf!  :D , krijg nu al weer zin in volgend jaar hahah.
Bedankt!
Ik ook haha! :D

Citaat van: GeneralDuke op wo 05 feb 2020 - 15:17Ik moet zeggen, meestal ben ik niet zo weg van vuurwerk maar ik vond dit wel erg mooi om te zien.
Die laatste ging niet helemaal zoals bedoeld of wel?
Bedankt, daar doe ik het voor. :)
Er klapte inderdaad een boeket nogal laag.
Dat kan soms gebeuren, het blijft voornamelijk handwerk en tijdens het transport (per schip) kan er wel eens op de verkeerde plek vocht komen.
Daarom moet je altijd op veilige afstand staan, wat we allemaal deden, waardoor er niks aan de hand is.
En altijd een vuurwerkbril (of veiligheidsbril) op uiteraard!

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Powered by EzPortal