di 25 jan 2022 - 03:14

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Einde van een tijdperk, singelshots worden verboden in Nederland

Topic gezien door 705 bezoekers
Gestart door ThaGhostNL, vr 03 mrt 2017 - 14:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ThaGhostNL

Vuurwerk update: zeg maar dag tegen de shock. Dit vuurwerk seizoen mogen de vuurwerkwinkels voor het laatste jaar hun single shocks stock verkopen. Vanaf 2018 wordt ook dit stukje vuurwerk helaas verboden.
Erg jammer! Altijd veel plezier van gehad.


Singelshot
Een singleshot - ten onrechte ook vaak een mortier genoemd - lijkt qua opbouw sterk op die van een cakebox, enkel betreft het nu 1 enkele tube (buis) met daarin een stijglading (lift charge) van buskruit en een omhulsel met daarin een pyrotechnisch mengsel(burstlading gecombineerd met sterren, knal of andere effecten) voor het effect. Om te zorgen dat de lading aan de juiste kant uit de tube wordt geschoten wordt de onderkant van de tube vaak afgesloten met een laag klei, een leuke bijkomstigheid daarvan is dat deze klei de cake verzwaard zodat deze steviger op de grond zal blijven staan. Daarbij is de singleshot vaak nog voorzien van een extra voetstuk. Dit om het omvallen van het vuurwerk te voorkomen.

Meer lezen op http://www.vuurwerkvermaak.nl/vuurwerk-info/consumentenvuurwerk/singleshots
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

flyineddy

Sorry, maar dit is (nog) niet waar. Er wordt door BPN (Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland), waarbij veel grote importeurs zijn aangesloten, over gesproken om (kleine) singleshots in de ban te doen (dus niet meer te importeren en verkopen). Dit wil echter niet gelijk zeggen dat (kleine) singleshots wettelijk verboden worden.

Alsnog is dit niet iets om blij van te worden, want hetzelfde is een paar jaar geleden gebeurd met de babypijltjes. Een jaar nadat BPN ze in de ban heeft gedaan werden ze ook wettelijk verboden. Maar op dit moment is er dus nog niks definitief omtrent singleshots, zowel wettelijk als bij BPN. Zelfs nog niet of het alleen om de kleine variant gaat (de shocks/thunderkings) of dat ook de grotere (sier) varianten (Sky Hunter van Broekhoff, Kung Fu van Pangu) eruit gaan.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

ThaGhostNL

Zijn diverse websites die er al over praten dat ze aankomende o&n niet meer importeren en de al aanwezige voorraden leeg verkopen en daarna niet meer op de markt te vinden zijn.


Verbod zal vast nog wel komen.
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

pietjelol

Citaat van: ThaGhostNL op vr 03 mrt 2017 - 18:23
Zijn diverse websites die er al over praten dat ze aankomende o&n niet meer importeren en de al aanwezige voorraden leeg verkopen en daarna niet meer op de markt te vinden zijn.


Verbod zal vast nog wel komen.
Zover ik weet is dat ze dit jaar nog geïmporteerd worden en dat volgend jaar de voorraden worden leeg verkocht. Overigs dit geldt alleen voor de importeurs die zijn aangesloten bij de Bpn. is dus wel degelijk een kans dat andere importeurs ze gewoon blijven verkopen. Want niet iedere importeur is het er mee eens wat ik begrepen heb. Daarnaast is er absoluut geen voorstel van het verbieden van single shots, deze blijven dus ook na 2018 gewoon legaal in nederland. Ja hoe raar dat ook klinkt als je ze bijvoorbeeld uit belgie haalt.

Remy

Vuurwerk verboden is koren op de molen voor illegale import.Hoe fouter hoe beter pools vuurwerk is.
CO2 Is geen klimaat thermostaat.

dennis089

precies. als ik vuurwerk wil dan haal ik het wel uit België, waar men niet zo gepamperd wordt dat zelfs volwassenen met een luier moeten lopen. van te voren goed de grenzen bespieden op eventuele controles en vervolgens de grens over smokkelen.  :P
Hoensbroek, Zuid Limburg (werk) - Hückelhoven, NRW Duitsland (woon)
Onweersdagen 2017: 4. // Onweersdagen 2018: 6. // Onweersdagen 2020: 1.

Powered by EzPortal