di 25 jan 2022 - 02:39

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Het grote vuurwerktopic 2016-2017

Topic gezien door 2972 bezoekers
Gestart door Marsel, di 06 dec 2016 - 15:14

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ThaGhostNL

Citaat van: Vigo op za 24 dec 2016 - 23:19
Het weer? 31ste droog?

Wij hopen morgen een verwachting te kunnen maken voor o&n. Dit doen we dan gelijk combineren met een nieuw topic en LT verwachting.
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

Eric

@tha ghost, op de pagina topic veranderingen staat een foutje, geschiet moet met een "d".
Fijne dagen allemaal!

ThaGhostNL

Citaat van: Eric op zo 25 dec 2016 - 13:10
@tha ghost, op de pagina topic veranderingen staat een foutje, geschiet moet met een "d".
Fijne dagen allemaal!

Thanks! Was al laat en heb de tekst niet nagelopen
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

zorba

Collectie dit jaar ook weer compleet. Leuk pakketje met fonteintjes en paar cakes etc om met mn kids af te steken voor bedtijd, en deze 2 boxen voor middernacht:

https://youtu.be/GOuAH5Y4xxs

https://youtu.be/Q0iMlzs1k1A

Onweersdagen 2013: 29 | 2014: 39 | 2015: 30 | 2016: 26 | 2017: 17 | 2018: 13 | 2019: 17 | 2020: 10 | Onweersdagen 2021: 0

Marsel

Ook hier maar even neerzetten aagezien dit het vuurwerktopic is  ;D. Ziet er allemaal heel aardig uit voor de jaarwissling.

Natte jaarwisseling?
Ondanks het feit dat de winter deze decembermaand maar niet uit de startblokken lijkt te willen komen kunnen we er niet omheen dat de jaarwisseling ongemerkt langzaam dichterbij komt. Belangrijk gegeven voor een geslaagde en bovendien veilige jaarwisseling is natuurlijk onder meer de weersgesteldheid. Hoewel we nog 5 dagen te gaan hebben geven de verschillende modellen langzaam maar zeker steeds meer clues weg aangaande deze jaarlijks terugkerende bijzondere gebeurtenis.

Hogedrukweer na kerst
Terwijl we de deze kerstdagen zeer hoge temperaturen hebben opgetekend en het weertype eerder herfstig dan winters was ontwikkelt zich as we speak in rap tempo een hogedrukgebied ten (noord)westen van Frankrijk. Naar verwachting loopt de druk in de kern van het systeem in de dagen na kerst uiteindelijk op naar waarden rond 1045hPa, hetgeen voor deze tijd van het jaar op onze breedtes erg hoge waarden zijn. Deze indrukwekkende anticycloon wordt door alle modellen gesimuleerd en trekt morgen vanaf de de Britse Eilanden en noord Frankrijk langzaam via ons land richting centraal Europa tijdens de laatste dagen van het jaar.

Het winderige, zachte en wisselvallige weer van de kerstdagen wordt daarmee tijdens de periode 27 t/m 30 december dan ook rigoureus tot bedaren gebracht. Gedurende de genoemde periode is het dan ook rustig en droog weer waarbij temperaturen weer langzaam dalen en er nachtvorst mogelijk is als opklaringen langdurig aanwezig zijn. Wel neemt de kans op mist en lage bewolking tijdens die frissere nachten bij een zwakke wind uiteraard regionaal toe.

Een blijvertje?
Als we nog wat verder kijken komt oudjaarsdag in beeld. Ook voor die dag zijn modellen in grote lijnen eenduidig: het indrukwekkende hoog boven het Europese vasteland is geen blijvertje en breekt tegen die tijd vrij rap af om vervolgens langzaam in zuidoostelijke richting weg te zakken. Tegelijkertijd bouwt zich boven de noordelijke Atlantische oceaan een sterk nieuw filiaal op waardoor het polaire front, dat zich van oorsprong vanaf het Verenigd Koninkrijk richting Scandinavië bevond, in samenwerking met noordelijke Scandinavische lage druk langzaam zuidwaarts begint te bewegen.

Daar waar de modellen de afgelopen dagen het front als koufront constant ergens in de nieuwjaarsnacht ons land vanuit het noordwesten lieten passeren zien we de laatste runs juist dat het front vertraagt en pas in de loop van nieuwjaarsdag Nederland in het vizier krijgt. Oorzaak moet gezocht worden in een fractie meer tegengas van het genoemde afbrekende Europese hoog en de sterke(re) KA die zich achter het front voordoet waardoor de aansturende hoogtetrog verscherpt en dus de zuidwaartse progressie van het front zelf verstoord. Alle ensembles laten deze vertragin duidelijk zien.

Jaarwisseling
In principe laten alle rekenbreinen in hun laatste uitdraai deze evolutie zien, dus voorlopig staan de seinen op groen als het gaat om een droge oudjaarsdag en de daaropvolgende jaarwisseling. Wel is het zo dat er onder de vleugels van het afbrekende Europese hoog met een zwak tot matig zuid-zuidwestelijk briesje in de grenslaag een dunne koude laag boven land aanwezig is waaroverheen op hoogte relatief zachte lucht wordt aangevoerd. Opbouw is, conform progtemps, dus behoorlijk stabiel hetgeen zich zou kunnen vertalen in enigszins nevelige condities, met name landinwaarts. Anderzijds is de zwakke doorstaande wind waarschijnlijk voldoende om dichte mist te voorkomen.

Een addertje voor het westen en noorden van het land zou tijdens de jaarwisseling overigens een zeer zwakke barokliene band kunnen zijn die zich op de grens met de relatieve kilte boven het vasteland en de zachte lucht boven de Noordzee bevindt. Het is een typisch grenslaag frontje waarbij opglijding mogelijkerwijs velden lage bewolking gegenereerd die misschien zelfs wat motregen op kunnen leveren. Zolang de stroming onderin zuid tot zuidwestelijk blijft komt die zone niet veel verder het land op waardoor we eigenlijk over de gehele linie best goede papieren lijken te hebben aangaande het weer op oudejaarsavond.

In kannen en kruiken
Ondanks de onderling vrij consistente modeloutput van de laatste 24h moeten we gezien de termijn nog wel een vinger aan de pols houden. De geschetste situatie ligt nog 5 dagen in de toekomst en kleine verschillen kunnen vwb de timing van het koufront (waar perioden met regen op zitten) behoorlijke invloed hebben. Bovendien zou een fractie minder wind de mistkans boven land kunnen vergroten. Dergelijke grenslaag perikelen zijn echter binnen de meteorologie last-minute verschijnselen waardoor hieromtrent nog geen harde uitspraken gedaan kunnen worden. Al lijken de mistkansen op dit moment klein. Het heeft het er de afgelopen jaren voor vuurwerk liefhebbend Nederland wel eens slechter uitgezien. Goed nieuws dus op tweede kerstdag! To be continued....

flyineddy

Bedankt voor de uiteenzetting Marsel! :)
Ik heb er weer onwijs veel zin in.  ;D
Overmorgen lekker weer voor dag en dauw op om alles op te halen. :)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

lans

Citaat van: flyineddy op di 27 dec 2016 - 15:38
Bedankt voor de uiteenzetting Marsel! :)
Ik heb er weer onwijs veel zin in.  ;D
Overmorgen lekker weer voor dag en dauw op om alles op te halen. :)

Eddy.


Komt nog een dikke box bij, Eddy wint even de Voltfather.

Zou leuk zijn dat je eerst hier kijkt en het zelf nog niet eens weet haha.
achterhoek

ThaGhostNL

My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

flyineddy

Haha! Wauw!
En je hebt gelijk lans! xD
Tof dat ik hier lees dat ik de Voltfather heb gewonnen (had nog niet op vuurwerkcrew gekeken)  ::)
Hier ben ik echt blij mee!  ;D

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

ThaGhostNL

Nog 1 dag. De verkoopdagen komen er weer aan, ook bij onze oosterburen, in het volgende artikel van goedkoopduitsland Kan je lezen aan welke regels je moet denken.

Waarom is het Duitse vuurwerk goedkoper?
De verkoopregels voor vuurwerk zijn in Nederland een stuk strenger. Alle verkooppunten die in Nederland vuurwerk verkopen moeten voorzien zijn van een sprinklerinstallatie, dat verhoogt de kostprijs. Sommigen beweren ook dat de winstmarges voor vuurwerk in Nederland een stuk hoger liggen omdat het om een emotieverkoop gaat. Het maakt de Nederlander eigenlijk niet zo veel uit wat hij er uiteindelijk voor betaalt, vuurwerk afschieten hoort gewoon bij onze nationale traditie. Verder draagt natuurlijk het lagere BTW tarief ook bij -  weliswaar marginaal -  aan de goedkopere prijs voor vuurwerk in Duitsland.

Waar en wanneer kan je vuurwerk kopen?
Duitsland hanteert voor de verkoopdagen van vuurwerk dezelfde regels als in Nederland. Uitsluitend de 3 verkoopdagen vóór 1 januari mag er vuurwerk worden verkocht. Zowel in Duitsland als in Nederland is er op de zondag géén vuurwerk verkoop. In Duitsland verkopen de meeste supermarkten, zoals de Aldi, Rewe, Kaufland en de Lidl gewoon vuurwerk. In Nederland is het ondenkbaar dat je vuurwerk zou kunnen kopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn.

Wat is de kwaliteit van het vuurwerk in Duitsland?
Het vuurwerk dat verkocht wordt in Duitsland is niet hetzelfde als in Nederland. De vuurpijlen mogen  een kruitinhoud hebben van 20 gram terwijl dat in Nederland 40 gram is Ook cakes, vuurwerkpotten mogen in Duitsland net als in Nederland maximaal 500 gram zijn.Traditioneel is het vuurwerk in Duitsland meer gericht op het siereffect dan op het echte knalwerk.

Wat zijn nou precies de regels voor het kopen en meenemen van vuurwerk in Duitsland?

In Nederland is dit geregeld in het vuurwerkbesluit;

    Je mag geen vuurwerk invoeren dat niet voldoet aan de door Nederlandse wet gestelde eisen (CE keurmerk)
    Je mag niet meer dan 25kg vuurwerk invoeren
    Je mag alleen consumentenvuurwerk invoeren
    Het vuurwerk moet voorzien zijn van een Nederlandse Handleiding.
    Het vuurwerk moet het opschrift hebben "geschikt voor particulier gebruik".
    Je mag vuurwerk ook niet invoeren buiten de periode van de 3 verkoopdagen.
    Als je vuurwerk importeert moet je dit melden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

Oxize

Wil misschien nog wat mortieren kopen of wat 500gram cakes. Morgen maar eens kijken.
www.oxize.nl | Oxize Photography -  Bokehlicious! - Weercam: http://www.oxize.nl/weercamOn

Svanos

Goedemorgen allemaal, ik wens u allen veel plezier met het ophalen van uw vuurwerk!  :)
Laagste gemeten temperatuur winter 2017 : -7.1°C
Davis Vantage Pro 2 plus

TMCThomas

Hmm is hier op het moment vrij mistig. iemand enig idee of dat nog verdwijnt richting de avond?

vossejongk

Hier werd t alleen maar erger, zeker vlak na de jaarwisseling werd t potdicht. Na een uurtje of 2 weer wat helderder, maar dan heb je er nog maar weinig aan :P

Tam

Eventjes allemaal tekenen

http://www.petitievoorvuurwerk.nl/

alleen de "tegen" krijgt natuurlljk media aandacht.

Marsel

Jammer genoeg geen tijd meer gehad voor een serieuze update in de dagen voor de jaarwisseling. Heb er meerdere malen aan gedacht maar ben veel teveel met het vuurwerk zelf bezig geweest. Ik heb in ieder geval een heerlijke jaarwisseling gehad met fantastisch weer. Nevelig, dat was het zeker, maar dat droeg juist bij aan de sfeer aangezien de lucht juist mooi oplichte. Verder net genoeg wind om de rook af te voeren. Nee, dit was een toppertje!

flyineddy

Hier ook eet top jaarwisseling gehad. Uitstekend weer met een erg goede sfeer.
En uiteraard weer erg mooi vuurwerk gehad.  ;D

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

martijn

Wat een geweldige jaarwisseling was dat weer zeg! Prachtige collectie vuurwerk gehad en en het weer was perfect hier! Nu maar weer lang gaan wachten  ;D

Powered by EzPortal