zo 22 mei 2022 - 05:56

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Vulkaanuitbarsting Turrialba (Cost Rica)/stad San Jose bedolven door vulkaanas

Topic gezien door 405 bezoekers
Gestart door 4seasons, za 21 mei 2016 - 13:58

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

4seasons

De vulkaan Turrialba in Costa Rica is weer uitgebarsten.
De stad San Jose is bedolven door vulkaanas.


Vulkaan bedekt San José met rook en laag as
De hoofdstad San José van het Midden-Amerikaanse Costa Rica is door een uitbarsting van de vulkaan Turrialba met een laag as bedekt. In de stad en omgeving zijn alle straten, gebouwen en voertuigen zwartgrijs gekleurd. 

De wijde omgeving is tevens in rook gehuld. Turrialba ligt op dertig kilometer van San José en heeft een hoogte van 3.340 meter. De vulkaan kwam vrijdag tot uitbarsting. Honderden mensen hebben zich gemeld met ademhalingsproblemen en huidaandoeningen bij de ziekenhuizen in de hoofdstad.

De overheid heeft de scholen meteen gesloten en de bewoners aangeraden maskers en nauw sluitende kleren te dragen, zo meldt de Britse nieuwszender Sky News zaterdag.
Bron: Nu.nl

https://www.youtube.com/watch?v=0XDRlCOKXec

https://www.youtube.com/watch?v=FOq-dHlSUSw

https://www.youtube.com/watch?v=sE5UWnEOBNE

Powered by EzPortal