zo 22 mei 2022 - 05:38

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Welke camera's gebruiken jullie??

Topic gezien door 12972 bezoekers
Gestart door Marcel, wo 14 mrt 2012 - 20:45

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oxize

Sinds een paar dagen een klein deel van mijn vakantiegeld en van mijn fotoshootgeld een Gitzo Statief gekocht. Gaat om model GT3532S. Deze zal voor mijn fotoshoots zeer te pas komen. Mijn oude Velbon werd iets te licht met zijn dunne pootjes volledig uitgeklapt met de apparatuur wat erop zit gebouwd. De velbon valt helemaal in het niets met de Gitzo. Zulk soort statieven koop je ook voor het leven, want goedkoop zijn ze niet.

Tevens is deze meer dan geschikt voor de toekomstige fullframe camera en lensen die ik wil halen. De hoogte voor de GT3532S die ik heb, is 130cm zonder kop. Voor de GT3532LS is dat 150cm. De LS is net iets te hoog voor mij. Als je 150cm + 30cm (ballhead+camera/grip) zit je al snel op 180 wat al groter is dan mij. Als ik ergens bovenop wil kijken dan zou ik op mijn tenen moeten staan.

Volledig uitgeklapt in de eerste hoogste stand is de S versie 130 + 30cm = 160cm. De camera zit dan ergens bij mij nek wat een ideale hoogte voor mij is.

De bouwkwaliteit is van 6 layers carbon en is ronduit perfect. De bovenplaat en de schakelingen zijn van gehard magnesium.

Volgende maand wil ik een Ballhead kop erbij halen van Gitzo.
www.oxize.nl | Oxize Photography -  Bokehlicious! - Weercam: http://www.oxize.nl/weercamOn

Tyshane

Dat zijn inderdaad zeer prijzige statieven, maar dan heb je ook wat. Goeie aanschaf, top!  ;)

NitroGenetics

op dit moment gebruik ik mij sony experia Z2 en canon d60, helaas is mijn canon momenteel kapot en ben van plan een betere camera aan te schaffen, echter wil ik momenteel serieuzer ingaan wat betreft fotografie voordat ik een dergelijk duur aanschaf aan ga ;)
welke camera zal nog de vraag zijn dat zal ik later moeten bekijken welk richting ik op wil gaan in de fotografie :)

Oxize

Kijk eens naar de Beginners camera van Canon zoals de 100D/1000D en of als je iets meer geld hebt de 650D en 700D. Voor Nikon heb je de D3100/D3200 en D5100
www.oxize.nl | Oxize Photography -  Bokehlicious! - Weercam: http://www.oxize.nl/weercamOn

dondertje127

Mijn Nikon D-40 (die niet kan filmen, alleen fotograferen) wil ik eruit doen en verkopen, want ik wil ervanaf en daarvoor in de plaats sparen voor een super HD camera, die ook 's nachts haarscherp filmt met goed geluid, dus ook ruisgeluiden onderdrukt en ook hoge tonen van bv. tjirpende geluiden van sprinkhanen, waar je alles goed mee kan filmen.

Erg veel verstand heb ik niet van fotocamera's, en vind filmen sowieso leuker. Filmen met SD kaartjes is trouwens ook geen doen.

Vooralsnog moet ik het nog heel lang doen met de Canon powershot nog steeds, dus tot die tijd blijft het behelpen helaas, want erg breed heb ik het niet.
Met het geluid voor het filmen van hoge tonen is het geen succes. Ik heb eens een natuurgebied gefilmt in Duitsland, maar de sprinkhanen maakten echt een zwaar helicoptergeluid daar waar je scherp getjirp moet horen (iemand een idee hoe dat kan of waar dat aan ligt?). Moet er echt m'n best voor doen om iets goeds in handen te hebben, en ook niet te moeilijk qua handleiding en bediening.

Hebben mensen hier een goede tip naar de eisen die ik stel voor een scherpe HD (foto)camera? Met camera heb je ook geluid, en is alles compleet.

Oxize

Ik heb geen problemen met mijn Canon 60D. De ingebouwde microfoon pakt de geluiden in de omgeving goed op.

Deze videos zijn beide door de Canon 60D gefilmt. De eerste video in bagger kwaliteit, omdat ik was vergeten hem op 1080p te zetten.
https://www.youtube.com/watch?v=aZhsc-p06Hc
https://www.youtube.com/watch?v=ZW-_U3FtN7o

Een lichsterke HD Videocamera zijn niet te betalen.

Zou dan voor een spiegelreflex gaan. Dan kan je het voor beide gebruiken. Heb je 2 vliegen in 1 klap. En mocht je het geluid van de camera nog beter willen hebben kan je bijvoorbeeld op die Canon 60D een Rode Videomic microfoon aansluiten die veel gevoeliger/zuiver is.

Opgenomen met Rode Videomic

https://www.youtube.com/watch?v=JYm3FZC4JOk
www.oxize.nl | Oxize Photography -  Bokehlicious! - Weercam: http://www.oxize.nl/weercamOn

Oxize

Gisteren ook de ballhead ontvangen. Past mooi bij elkaar.

Voordeel met deze ballhead is dat deze perfect voor panorama gebruikt kan worden, omdat alles gecentreerd is. Zie de pan-schijf aan de onderkant.

Ik had zelf verwacht dat deze ballhead wat kleiner zou zijn, maar bleek een stukje groter te zijn dan ik dacht. Het maakt alles een zeer sterk geheel.

De hoogte is nu perfect. Als mijn camera gemonteerd zit kan ik net bovenop mijn camera kijken en om door de camera te kijken hoef ik maar lichtelijk door mijn knieƫn te zakken. Ideale hoogte dus.


www.oxize.nl | Oxize Photography -  Bokehlicious! - Weercam: http://www.oxize.nl/weercamOn

Mikal

Loop nu met een Canon 70D, een 70-200mm F/4.0L USM lens, en een Tamron 10-24mm (Die ik nog ga verkopen in ruil voor een Canon variant) met een Manfrotto 329 statief met RC2 Ballhead. :)

MetNL

Voor video heb ik een JVC Everio GZ-GX1 met zonnekap.
Voor foto heb ik het toch graag met de digitale compactcamera's.
Een samsung Es17 en een Kodak Easyshare die ik minder gebruik omdat de ingebouwde lens los zit.
weercam: weathercam.bugs3.com | website: metnl.bugs3.com/website/index.html | Facebook: https://www.facebook.com/pages/MetNL | Twitter: @MeteoBeNeLux | Proffesioneel stemacteur en Voice Over |

Oxize

Gisteren een Hoya Pro ND 1000 binnen gekregen. Een 10-stops ND filter voor mijn Camera om achtergronden (lucht/water) soft te maken wat een mooi effect geeft. Ik had al een NDX8 (3-stops) maar die kon niet genoeg om het behaalde effecte te krijgen. Door deze filter kan je zowat niet kijken. Is vergelijkbaar met een lasbril.

www.oxize.nl | Oxize Photography -  Bokehlicious! - Weercam: http://www.oxize.nl/weercamOn

Lightning_Glenn

Ik ben benieuwd wat je ermee maakt  :D

Lightning_Glenn

En...? Nog wat leuks kunnen schieten met de ND filter ervoor geplakt?
Ben wel benieuwd naar de resultaten eigenlijk :-)

Powered by EzPortal