Onweerskansen 2021 - Algemene vooruitzichten

Topic gezien door 25884 bezoekers
Gestart door ThaGhostNL, wo 05 mei 2021 - 19:05

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hoeveel onweersdagen verwacht jij dit jaar?

 < 10  (Wordt weer drama, net als vorig jaar)
4 (11.8%)
10-15 dagen (Zeer weinig)
3 (8.8%)
20-25 dagen (Iets minder dan normaal)
5 (14.7%)
25-30 dagen (Normaal)
8 (23.5%)
30-35 dagen (Iets meer dan normaal)
5 (14.7%)
35-40 dagen (Veel)
7 (20.6%)
40-45 dagen (Zeer veel)
1 (2.9%)
45+ dagen (Laten we 2020 snel vergeten!)
1 (2.9%)

Totaal aantal stemmen: 34

flyineddy

Even een korte update m.b.t. de onweerskansen. Inmiddels heeft het KNMI code geel afgegeven voor het noordoosten van het land, daar ligt ook het zwaartepunt. Maar het blijft vooral nowcasten, want ook elders zijn onweersbuien mogelijk. Alleen zijn de modellen daar niet duidelijk genoeg in. Morgen boven het hele land een goede kans op onweersbuien.

CiteerModelbeoordeling:
Er zijn verschillen ten aanzien van de ontwikkeling van het thermische laag net ten oosten van ons land boven Duitsland, zowel qua timing, positie als mate van uitdieping. Nu is het EC die de grootste uitdieping laat zien, voorgaande runs was dat Hirlam, deze laatste is nu veel minder extreem. In de Harmonies blijft de mate van uitdieping beperkt. De nadruk van de (convectieve) neerslag ligt op de west- en noordkant van het zich ontwikkelende thermische laag, maar de diverse modellen laten niet echt een eenduidig beeld zien qua neerslagpatronen. Voorlopig zijn we qua waarschuwingen begonnen met het oosten en noorden van het land, al zal het later vandaag ook weer nowcasten worden. Op de zondag zien we in alle modellen een sterke dagelijkse gang in de convectieve neerslag.

Neerslag:
Het zwaartepunt van de convectie van zaterdagmiddag/avond ligt op het noorden en oosten. Het zal gaan om matig georganiseerde multicells, de CAPE ligt in het noordoosten in de ordegrootte van 1000-1500 J/kg, zeer lokaal richting de 2000 J/kg. Stevige onweersbuien dus, met veel neerslag (PW = 30-40 mm) en hagel maar waarschijnlijk geen zware windstoten. Maximale neerslagaccumulaties in de orde van 30-50 mm. Nabij de occlusie kan ook al een enkele bui voorkomen, dat is dan vooral in het uiterste zuiden, deze zijn wat minder actief. Later in de avond en aan het begin van de nacht zou een enkele bui vanuit België nog het uiterste zuiden kunnen bereiken. Zondag is de CAPE in het gehele land 1000-1500 J/kg, vooral in het noorden lokaal nog steeds richting 2000 J/kg. De schering is dan 15-20 kn, dus multicel. De convectie kan zondag in het gehele land optreden, er is niet echt een bepalende dynamische forcering. Ook nu is onweer zeer waarschijnlijk en lokaal kan weer veel neerslag in korte tijd vallen.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

Vandaag en morgen zijn er wederom onweersbuien mogelijk over het hele land. De situatie is vergelijkbaar met gisteren, met de convectieve modus voornamelijk single cell, lokaal mogelijk geclusterd. Morgen is er iets meer windschering, dus iets meer organisatie mogelijk, vooral richting het zuidoosten waar goed georganiseerde multicells tot de mogelijkheden behoren.

Zie hier de KNMI Guidance van vanochtend vroeg:
CiteerGuidance modelbeoordeling

Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot dinsdag 27 juli 2021 24.00 locale tijd
Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 00 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Een langgerekt vlak lagedrukgebied ligt vanochtend parallel aan de kust over het westen van het land en verplaatst zich langzaam noordoostwaarts richting de Duitse Bocht. Een tweede laag ten oosten van Schotland beweegt vandaag verder NNW-waarts. Om de beide lagedrukgebieden heen bevinden zich ingedraaide occlusies of occlusierestanten, al worden ze in het theta-w patroon steeds lastiger te redelijk te herkennen. Een hoogtelaag boven het uiterste noorden van Frankrijk transformeert vandaag geleidelijk naar een hoogtetrog en beweegt later vanmiddag en vanavond achter het grondlaag aan noordoostwaarts. Op dinsdag zien we boven Noordwest-Europa een grootschalig laag met diverse lagedrukkernen, de belangrijkste voor ons aandachtsgebied is die boven Engeland. Zowel op aan de grond als op hoogte is de stroming zuidwestelijk en passeren er van tijd tot tijd nog steeds occlusierestanten. In de ochtend passeert een eerste (zwakke) hoogtetrog, aan het einde van de middag bereikt een scherpere tweede hoogtetrog het zuidwesten en trekt in de avond noordoostwaarts over ons land.

Modelbeoordeling:
Het belangrijkste aandachtspunt gedurende deze periode is de convectieve neerslag. Naast de (meest zwakke) dynamische forceringen zien we zien steeds een sterke dagelijkse gang. De Harmoniemodellen hebben als vanzelfsprekend een betere representatie van de convectieve neerslag, Hirlam en EC hebben vaak de dynamische forceringen beter te pakken. Vandaag lijken de zwaarste buien een lichte voorkeur te hebben voor het noorden van het land, met name door convergentie in het vlakke laag. Op dinsdag lijkt er niet echt een voorkeursgebied aan te wijzen, al leek de voorgaande run het zuidoosten de beste papieren te hebben. Vanwege de complexiteit van de synoptische ontwikkeling en door de subtiele verschillen in de posities en vormen van laagjes en occlusie(restanten) is het zowel vandaag als morgen raadzaam om niet al teveel te regionaliseren qua neerslagverwachting. Naast de neerslag is ook de lage bewolking en mist op de Noordzee een aandachtspunt, het enthousiaste HAP1-scenario lijkt afgaande op de ontwikkeling de afgelopen uren steeds realistischer te worden. HAP2 lijkt te optimistisch, EC en Hirlam zitten er een beetje tussenin.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Geen bijzonderheden.

Wind:
Vanmiddag bij buien uitschieters van 20-25 kn. Dinsdag staat er wat meer wind in de gehele kolom weinig, derhalve bij de buien duidelijk hogere uitschieters, 30-35 kn, HAP2 komt in het zuidoosten zeer lokaal zelfs met een lokale 45 kn.

Bewolking:
Convectieve bewolking: Actueel boven het westen van België en nu ook Zeeland en de zuidelijke Noordzee zien we activering van de Cb's a.g.v. dynamische forcering (convergentie) door het naderbij komen van het (hoogte)laag. In de loop van de ochtend zien we de activering parallel aan de oriëntatie van het laag doorzetten, vooral langs de westkust. In de loop van de ochtend komt door dagelijkse gang ook boven land weer vorming van convectieve bewolking op gang. In de middag en avond Cb's, toppen tot ca. FL350. Voorkeurspositie lijkt in het noorden, nabij het laag, daar de meeste convergentie onderin. Dynamische forcering van de hoogtetrog speelt later in de middag en vanavond ook nog een rol. Alhoewel de meeste Cb's in de loop van de avond zullen oplossen lijken ze toch niet helemaal te verdwijnen. Dinsdag overdag zien we opnieuw een sterke opleving van de convectieve bewolking, ook dan geholpen door zwakke convergentie in het isobarenpatroon en de passerende hoogtetroggen. Omdat de progtemps wat voorover hellen, lijken de toppen wat minder hoog uit te pakken. Stratus: Boven de Noordzee zien we de hoeveelheid stratus geleidelijk toenemen, met een naar west draaiende wind aan de westflank van het laag zou deze stratus later vanmiddag en vanavond het westen van het land kunnen binnenlopen. Komende nacht zien we dan dit stratusgebied over ons land oostwaarts bewegen en pas dinsdagochtend het land verlaten. Op de Noordzee blijft de stratus met name in het noorden van de FIR tot en met dinsdagavond aanwezig.

Neerslag:
Actueel al enkele buien boven het zuidwesten en voor de zuidwestkust op de Noordzee. In de loop van de ochtend zien we dat dus op meerdere plekken langs de westkust. Bij deze buien is al een kleine kans op onweer. Vanmiddag op dagelijkse gang dus ook buien boven land, hierbij onweer veel waarschijnlijker. De CAPE-waardes zowel vandaag als dinsdag 1000-1500 J/kg, lokaal 1500-2000 J/kg. De schering is met 10-15 kn niet groot, derhalve meest single cells, lokaal ook geclusterd a.g.v. convergentie, dit laatste dus met name in het noorden van het land. Ook komende nacht blijft de kans op een bui bestaan, vooral in het noorden van het land. Dinsdag zien we in het zuidoosten duidelijk meer schering, 20-30 kn, dan zijn dan goed georganiseerde multicells mogelijk. Bij de buien is onweer zeer waarschijnlijk en ook hagel is zeker mogelijk. Bovendien kan er lokaal weer veel neerslag in korte tijd vallen.

Zicht:
Boven land m.u.v. het zuidoosten nevelig met vooral in het noorden ook mistbanken. Nevel en mist zullen vanochtend snel verdwijnen. Boven de Noordzee zien we actueel met name boven het zuidelijke deel van de FIR nu mist, deze zal door de iets aantrekkende wind overgaan in nevel. Vanaf vanmiddag zien we met name in het noordelijk deel van de FIR de mistkansen toenemen, daar dan de minste gradient. In de nacht naar dinsdag lijkt de kans op nevel boven land wat kleiner te zijn vanwege de iets toegenomen wind. Verder zien we uiteraard in buien het zicht teruglopen, vooral in de zwaardere exemplaren.

Paraaf meteoroloog: homan
Uitgifte: 26/07/2021 05.14 uur LT.

Hieronder 2 kaartjes van vanmiddag 12Z en morgenmiddag 12Z, met daarop de occlusies (paars) en troggen (blauw) waar we mee te maken hebben.
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Energizer85

Hier vanaf 11 uur vanmorgen tot nu onweer gehoord. 1 flinke stortbui, blijven maar ontstaan hier in t westen

flyineddy

Citaat van: Energizer85 op ma 26 jul 2021 - 15:41Hier vanaf 11 uur vanmorgen tot nu onweer gehoord. 1 flinke stortbui, blijven maar ontstaan hier in t westen

Flink contrast met hier in ZO Drenthe. Hier zonnig en warm, met af en toe een stapelwolk.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

De afgelopen 2 weken ben ik hier niet zo actief geweest vanwege een verhuizing. Daarom dus geen tijd gehad om op de onweerskansen (kansjes) te letten. Maar nu is de rust weer enigszins wedergekeerd. :)
Vandaag (vrijdag) waren er al geregeld verspreid over het land enkele pittige onweersbuien. Zo ook hier ten zuidoosten van Emmen. Morgen is er weer een nieuwe kans, waarvoor het KNMI nu alvast code geel heeft afgekondigd voor het hele land.

Stukje uit de Guidance:
CiteerBewolking:
Cumuliforme bewolking (Sc, Cu, TCu, Cb), bases 3000-4000 vt, soms iets lager. Toppen Cb's momenteel in het zuidoosten FL150, boven zee FL280. Bij de CAD FL250/300, boven zee nog wat hoger.

Neerslag:
Buien boven de Noordzee trekken noordoostwaarts. Verder boven het midden en zuiden buien, al is met name in het midden van het land meer sprake van buienrestanten. Vanuit Het Kanaal trekken later nieuwe buien de Noordzee binnen. Zaterdagochtend langs de westkust enkele buien met kans op onweer, CAPE rond 700 J/kg. Zaterdag overdag CAPE 1000-1500 J/kg, nabij de CAD mogelijk rond 1500 J/kg. Schering dan 15-20 kn in het noordwesten en 30-35 kn in het zuidoosten. Vraag is wel of de toppen wel echt zo hoog komen, omdat de profielen pas na passage bovenin afkoelen. Dit betekent multicell modus. Hagel is lokaal mogelijk. De grootse kans hierop in het zuidoosten. Op passage van het occlusierestant in de nacht naar zondag in de noordelijke helft stratiforme neerslag enkele ingebedde buien, gezien de veel lagere CAPE en schering slechts single cell. Als er meerdere buien over dezelfde plek trekken dan kan daar weer makkelijk 20-40 mm in 24 uur aan regen vallen.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Mrkos

Ik weet niet of er nog meer mensen uit Assen komen? Maar ik was gisteren lekker aan het gamen toen rond 20:30 ineens in mijn ogen een super felle geelachtige flits zag, ik dacht in eerste instantie aan vuurwerk ( want dat doen ze wel vaker ) maar direct na die felle flits een kneiterharde donder. Ik heb het zo dichtbij nog nooit meegemaakt, ik voelde die schokwave gewoon. Mijn buurman stond dus op dat moment op zijn balkon te roken en hij zei later dat het 20 meter aan de overkant insloeg op een hek van het politiebureau..

flyineddy

Vandaag is er vooral in het noord(west)en kans op onweersbuien. Voor de verandering is het dit keer een low-CAPE, high-shear situatie waarbij goed georganiseerde multicells en buien met supercell trekjes mogelijk zijn. Grootste aandachtspunt zijn de windstoten. Uitschieters tot 100 km/u zijn mogelijk.

Zie ook de Guidance:
CiteerGuidance modelbeoordeling

Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot dinsdag 17 augustus 2021 24.00 locale tijd
Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 06 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Een koudeput ten noorden van de FIR trekt over het noordoosten van de FIR naar Denemarken, waar het vanavond aankomt. Bijbehorende NO-ZW georiënteerde hoogtetrog zwaait vanavond zuidoostwaarts over het land. Een NO-ZW georiënteerde occlusie boven het midden passeert het zuidoosten aan het einde van de middag. Aan het begin van de avond volgt dan het ingedraaide deel van de occlusie bij de hoogtetrog, dat alleen het noordelijke kustgebied en het noordoosten van het land aan zal doen. Aan de grond is hierbij een zeer klein lagedrukgebied aanwezig. Een occluderend frontaal systeem ten zuiden van IJsland trekt zuidoostwaarts en trekt vanaf dinsdagochtend van noordwest naar zuidoost over het land.

Modelbeoordeling:
Het belangrijkste aandachtspunt is het windveld en de windstoten nabij de trog/ingedraaide occlusie vanavond in het noordelijk kustgebied. Modellen lossen dit wel verschillend op, zo zien we in de Ha-uitvoer een apart laagje ontstaan, in EC zien we nog steeds alleen een brede trog. Alle modellen geven tijdens passage van de trog/laagje en grote kans is op het optreden van zware windstoten boven 75-90 km/u (geel), de kans op overschrijding van 100 km/u (oranje) is vooralsnog niet heel groot ingeschat; op een smalle actieve buienlijn bij de trog is dit in de harmonies zichtbaar, maar wel plaatselijk. In het (ongeverifieerde) KEPS zien we de gridpuntkansen op 100 km/u in de 06Z runs rond 30% liggen in het oostelijk Waddengebied, dit blijft dus wel een aandachtspunt. Het ECEPS, die doorgaans wat te hoog is komt niet verder dan ca. 90 km/u. We noemen de kans op zware windstoten van 80 km/u in het noordelijk kustgebied en tijdens buien bij de trog tot ca. 100 km/u in de noordelijke kustgebieden bij buien.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Het is koeler dan gemiddeld in deze tijd van het jaar.

Wind:
NW 6-7 Bft en nabij de trog/occlusie tijdelijk 8 Bft, lokaal 9 Bft, met kans op zware windstoten van ca. 80 km/u in het noordelijk kustgebied, bij stevige buien mogelijk tot 90-100 km/u. In de nacht naar dinsdag neemt de wind van het westen uit geleidelijk af tot beneden de 6 Bft.

Bewolking:
Convectieve bewolking, Cu/Sc en bij buien Cb's, toppen FL150-200/-18C. Bij de trog/ingedraaide occlusie toppen tot FL250/-35C, dan ook met een significante kans op onweer. Op nadering van de occlusie dinsdag overdag kans op inzaaiing en een enkele TCu, toppen tot FL100/-5C. Bij het systeem van dinsdag stratiforme bewolking Sc/Ac en met name in het oosten en zuidoosten St.

Neerslag:
Nabij en ten noorden van de occlusie worden de buien vooral boven de noordelijke Noordzee en het noordelijk kustgebied geleidelijk meer convectief en gaan de toppen geleidelijk wat hoger. Nabij de trogpassage zien we de CAPE-waarden oplopen naar 400-700 J/kg en de effectieve schering toenemen naar 30-35 kn en op de trog zelf mogelijk even naar rond of boven de 40 kn, waarmee beter georganiseerde multicells en ook supercell-segmenten mogelijk zijn, dit laatste hangt wel af van de mate van clustering op de trog zelf omdat dit eventuele rotatie/organisatie van de cellen in de weg kan zitten. De harmonies laten enkele sneltrekkende pittige (onweers)buien zien nabij de trog/laag. Naast de flinke gradientwind is er tijdens deze buien kans op zware windstoten, onweer en mogelijk ook (kleine) hagel. Morgen overdag ten oosten van het frontale systeem mogelijk wat ondiepe inzaaiingsbuien, nabij het systeem zelf heeft de neerslag een stratiform karakter. Neeslagsommen de komende 48u op de meeste plaatsen ca. 5-10 mm, in het noorden mogelijk 10-20 mm.

Zicht:
Goed, in neerslag/buien matig, tot slecht.

Paraaf meteoroloog: zwagers
Uitgifte: 16/08/2021 12.05 uur LT.

Hieronder een kaartje van vanmiddag 12Z met daarop het lagedrukgebied en de hele reeks occlusies die bij ons het weer bepalen:
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Ook nog 2 Harmonie kaartjes met de buien van vanavond:
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

De laatste onweerskans is alweer even geleden, maar nu lijkt er zich toch nog weer één aan te dienen, namelijk aankomende vrijdag (en heel misschien donderdag in het zuidoosten). Details hoeven we nu uiteraard nog niet te verwachten, maar wel alvast een voorbode. Zie hier een uittreksel van de Guidance Meerdaagse:

CiteerOp de kortere termijn gaat de aandacht vooral uit naar de vrijdag. Een zuidwestelijke stroming voert dan zeer vochtige en vrij warme lucht aan. Op nadering van een kortgolvige hoogtetrog zouden in deze luchtsoort onweersbuien kunnen ontstaan. In de operationele run is de timing zodanig dat vooral Duitsland hiermee te maken krijgt. Gezien de Cape in het EPS is er echter een 40% kans op vrij hoge Capewaarden boven Nederland en i.c.m. grote neerslagkansen duidt dit op mogelijk onweersbuien. Overigens is er op donderdag in het (zuid)oosten ook al kans op onweer nabij de doorkomst van een vore en koufront.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

Vanmiddag is er in het (uiterste) zuidoosten van het land kans op een onweersbui. Mogelijk drijft er in het uiterste zuidwesten ook nog een bui binnen vanuit België.

Morgenmiddag is er opnieuw kans op enkele stevige onweersbuien, ditmaal in vrijwel het hele land. Het zwaartepunt zal waarschijnlijk boven het oosten liggen. Grootste aandachtspunt is de kans op veel neerslag in korte tijd.

Zie hier de KNMI Guidance van vanmiddag:
CiteerGuidance modelbeoordeling

Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot vrijdag 10 september 2021 24.00 locale tijd
Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 06 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Een laag boven de Ierse Zee koerst langzaam richting Vikingbank. Bijbehorend golvend front (thetaw850 van circa 16-17°C) ligt momenteel boven het zuidwesten van het land en is goed herkenbaar aan de windsprong. Het NW-Z, ZO georiënteerde front verlaat in de avond het noordoosten. Van belang is het gebied met de warmste en vochtigste lucht. Dit trekt waarschijnlijk voornamelijk over het zuidoosten van het land. Wel zien we op het koufront een zwakke rug meebewegen, hierdoor wordt aanvankelijk de buiigheid enigszins onderdrukt. Na passage van het front blijft de aangevoerde lucht zeer vochtig met Td's van 17-18°C. Een trog, kort gevolgd door een hoogtetrog, bereikt vrijdag aan het begin van de middag het zuidwesten en trekt in de middag en avond van zuidwest naar noordoost over het land.

Modelbeoordeling:
Aandachtspunt is de mogelijke convectie vandaag en vrijdag overdag. Actueel lijkt de buienactiviteit er boven België mee te vallen, mogelijk als gevolg van de hierboven vermelde rug. Bij en na passage van het front wordt zeer vochtige lucht aangevoerd. In de loop van de middag is er in het (uiterste) zuidoosten, achter de rug, potentie voor enkele onweersbuien, in het gebied met de warmste en vochtigste lucht. De Harmonies laten ook in het zuidwesten enkele buien vanuit België binnenlopen. Vrijdag overdag zien we in alle modellen in het hele land een sterk signaal voor onweersbuien, het zwaartepunt lijkt dan boven de oostelijke helft te liggen. Verder valt op dat een bij de zuidoostkust van Engeland ontstaan stratus- en mistveld nu wel goed in de modellen zit. Het lijkt nu een waarschijnlijk scenario dat delen hiervan langs de westkust naar het noord-noordoosten zullen trekken. flarden die eventueel boven land komen, zullen snel oplossen.

Aandachtspunten

Temperatuur:

Harmonie volgt de dagelijkse gang het beste in situaties met weinig wind en weinig bewolking.

Wind:
Bij een onweersbui in de middag/avond kans op windstoten 25-30 kn met als primaire bijdrage water loading. Vandaag waarschijnlijk alleen in het zuidoosten, vrijdag in de hele oostelijke helft.

Bewolking:
Op nadering van het front Sc/Ac. Bij het front een enkele Cb vanaf enige hoogte met een basis rond 7000 vt en toppen tot FL350. Achter het front boven zee en langs de kust kans op stratus. In de middag vooral in het zuiden en zuidoosten (in het gebied met de hoogste dauwpunten) kans op enkele Cb's, gevoed vanaf de grond, met toppen rond FL380/-50C. De buien in het zuidwesten lijken advectief binnen te komen. In de nacht naar vrijdag boven de noordelijke Noordzee in de frontale vore kans op lage St. Vrijdag overdag bij de trog Cb's 1500 vt en toppen FL380/-50C.

Neerslag:
Met name in het gebied met de hoogste dauwpunten zullen in de (onweers)buien vanaf de grond ontwikkelen. In een regime met 1000-1500 J/Kg SbCape en een effectieve schering van ca. 10-15 knopen is de convectie modus onderkant multicell/pulse. De harmonies lijken erg scheutig met de Cape-waarden (1000-2000 J/Kg), EC/HIR zijn gematigder en zit met ca. 1000 J/Kg. Aandachtspunten zijn overvloedige regen en (kleine/middelgrote) hagel en in mindere mate windstoten (zie modelbeoordeling). Bij de trog morgen opnieuw onweersbuien, met een 0-6 schering van 15-25 kn en CAPE tussen 1000-2000 J/kg (lokaal meer). Deze buien zullen wat meer organiseren langs een lijn door de aanwezigheid van de hoogtetrog.

Zicht:
Goed. In neerslag matig tot slecht. Net achter het front boven zee en langs de kust matige, mogelijk slechte zichten of mist, in de vochtige lucht bij weinig wind. In de nacht naar vrijdag op veel plaatsen nevel en in brede opklaringen vooral in het noordoosten kans op mistbanken.

Paraaf meteoroloog: veeken
Uitgifte: 09/09/2021 12.00 uur LT.

Hier een weerkaartje van morgenmiddag 12Z, met daarop de trog gevolgd door de hoogtetrog die morgenmiddag en -avond over ons land zullen trekken, met daarop mogelijke clustering van buien:
(Bijlage invoegen lukt niet ???  Zie onderaan post)

Hier ook nog even een Harmonie kaartje van morgen eind van de middag:
(zie ook onderaan...)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

TMCThomas

Toch nog best wat ontladingen in het zuiden van het land en noorden van belgië.


Maxim

Ja was een lekker onweer, paar serieuze klappen gehad en degelijke hagel.

Powered by EzPortal