za 04 dec 2021 - 23:50

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Vorst richt miljoenenschade aan bij fruittelers

Topic gezien door 695 bezoekers
Gestart door aloa, wo 11 apr 2012 - 14:48

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

aloa

Vorst richt miljoenenschade aan bij fruittelers

(Novum) - Naar nu blijkt heeft de koudegolf in februari de fruitteeltsector voor tientallen miljoenen euro's schade bezorgd. Dat liet de Nederlandse Fruittelers Organisatie woensdag weten.

Door de vorst zijn bloemknoppen doodgevroren, waardoor de oogst fors lager uitvalt. Noord-Holland en Flevoland zijn het ernstigst getroffen. Volgens de fruittelers valt de oogst in laatstgenoemde provincie zelfs zeventig tot tachtig procent lager uit dan normaal.

Door de hoge temperaturen in december en januari waren de fruitbomen niet geheel in winterrust en daardoor extra kwetsbaar voor strenge vorst, zo verklaren de fruittelers de hoge schade.

De telers zijn bovendien bang dat veel bomen zodanig beschadigd zijn door de vorst dat ze binnenkort afsterven. Inwendige bruinverkleuring van de stammen zou daarop wijzen. De komende maanden inventariseren de fruittelers de definitieve schade.

Nieuws.nl

Powered by EzPortal