di 26 okt 2021 - 20:09

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Bijzonder natuurverschijnsel in Gelderse beek: ijspannenkoeken

Topic gezien door 96 bezoekers
Gestart door flyineddy, ma 01 feb 2021 - 12:52

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

flyineddy


IJspannekoeken in de Schipbeek - MATHILDE TE LINTELO

CiteerOp het wateroppervlak van de Schipbeek bij het Gelderse Rietmolen zijn 'ijspannenkoeken' waargenomen. IJspannenkoeken, of ijscirkels, ontstaan bovenop stromend water als kleine ijsdeeltjes samenklitten en gaan ronddraaien.

"Dat is wel vrij bijzonder, dat zie je niet zo vaak", zegt Weerplaza-weerman Wouter van Bernebeek tegen Omroep Gelderland. "Ze botsen tegen de stroom in, steeds tegen elkaar aan. Zo ontstaan de ronde vormen."

Normaliter drijven ijspannenkoeken los van elkaar, maar die in de Schipbeek zijn aan elkaar vastgevroren. Volgens Van Bernebeek komt dat doordat de pannenkoeken buiten de stroming zijn terechtgekomen.


De ijspannenkoeken zijn aan elkaar vastgevroren - MATHILDE TE LINTELO

Bron: NOS

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Powered by EzPortal