di 25 jan 2022 - 04:17

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Dik pak sneeuw in Limburgse heuvels

Topic gezien door 227 bezoekers
Gestart door TMCThomas, vr 08 jan 2021 - 13:08

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Dik pak sneeuw in Limburgse heuvels


Foto gemaakt door Marina Nefkens - Vaals - Sneeuwpret in de Limburgse heuvels!

In het zuiden van Limburg is een flink pak sneeuw gevallen. Boven 100 meter hoogte is het wit. In het dorpje Vijlen ligt zo'n 4 centimeter sneeuw en op de Vaalserberg is 12 cm gevallen. Op het Drielandenpunt ligt maar liefst 15 cm sneeuw! Het KNMI heeft code geel afgegeven omdat het op sommige plaatsen glad kan zijn. De wegdektemperaren liggen in de heuvels iets onder het vriespunt en ook op normale waarneemhoogte vriest het een beetje. Het blijft nog even sneeuwen.
Omdat het boven 200 meter hoogte nipt vriest blijft de sneeuw daar goed liggen en zijn ook de bomen in de bossen prachtig wit. Zo was het vanochtend in Bocholtz -0,1 graad en in Vaals iets hogerop -0,6 graden. Ook in Vijlen en Epen ligt de temperatuur iets onder het vriespunt.

https://twitter.com/i/status/1347457347229245441

Het blijft nog eventjes sneeuwen
Tot aan het eind van de middag wordt voor de heuvels nog wat winterse neerslag in de vorm van sneeuw verwacht. Omdat de temperatuur rond het vriespunt ligt, blijft de sneeuw ook vanmiddag liggen. Op lager gelegen gebieden van Zuid-Limburg kan nog wat natte sneeuw vallen, maar waarschijnlijk valt de neerslag daar in de vorm van regen.
Bron foto's: https://twitter.com/Neplev/status/1347491067512434689?s=20

In de rest van het land is het zo goed als droog geworden en breekt vanmiddag de zon door. Een verademing na het grijze weer van afgelopen dagen. Het wordt 3 graden langs de oostgrens tot 6 graden aan zee. In de Limburgse heuvels komt het kwik maar net iets boven nul uit.

https://twitter.com/Talpaweer/status/1347506562500333574?s=20

Koude nacht met mist en lokaal matige vorst
De opklaringen breiden zich vanavond en vannacht uit over het land en dan kan het goed afkoelen naar -2 tot -5 graden. Aan zee ligt de temperatuur rond het vriespunt. Er kan op verschillende plaatsen (dichte) mist ontstaan, vooral in het zuiden en oosten. Ook kan het glad worden door bevriezing van natte wegdelen.

Het weekend verloopt op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land kan mist en lage bewolking hardnekkig blijven en liggen de temperaturen overdag rond het vriespunt. De sneeuw in de heuvels blijft sowieso tot maandag liggen. In de rest van het land is het 2 tot 5 graden en op de stranden is het relatief zacht met een graad of 7.

Bron: weer.nl

flyineddy

Mooie plaatjes. ;D
Dit geeft wel aan hoe zo'n net-niet situatie het de afgelopen dagen was voor de rest van Nederland.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

TMCThomas

Citaat van: flyineddy op vr 08 jan 2021 - 13:11Mooie plaatjes. ;D
Dit geeft wel aan hoe zo'n net-niet situatie het de afgelopen dagen was voor de rest van Nederland.

Eddy.
Yep, ik zou zeggen heel nederland 100 meter ophogen  ;)

Armand

Citaat van: flyineddy op vr 08 jan 2021 - 13:11Mooie plaatjes. ;D
Dit geeft wel aan hoe zo'n net-niet situatie het de afgelopen dagen was voor de rest van Nederland.

Eddy.

Maar echt inderdaad, het komt gewoon op tientallen meters hoogte aan. Op de hoogste heuveltoppen (300+ meter) ligt inderdaad een ruime 10 centimeter. Elders in het heuvelland (150-300 meter) lag er vanmorgen ook een aardige 2 tot 8 centimeter. Hier treedt echter de dooi toch al snel in. Op de hogere plateau's van 100-150 meter lag er een dun laagje wat nu grotendeels aan het smelten is. In het Maasdal waar ik zelf ook woon bleef het bij een nat drapje op de autoruiten ;D  :P

Heel interessant om te zien, zijn echt subtiele hoogteverschillen die het doen!

vlerk

Weerman Ruben (die ik graag volg) heeft een leuk stukje geschreven over de hoogteverschillen vandaag.

https://www.rubenweytjens.be/weernieuws/hoogteverschillen-limburg-bepalen-soms-het-verschil-tussen-sneeuw-en-regen

Powered by EzPortal