di 25 jan 2022 - 03:50

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Video's - Breuk gletsjer Himalaya, mogelijk 150 slachtoffers in India

Topic gezien door 153 bezoekers
Gestart door 4seasons, zo 07 feb 2021 - 14:48

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

4seasons

Gletsjerdam in de Himalaya begeeft het, mogelijk 150 slachtoffers in India


CiteerAuteur: Rony Van Gastel

In de noordelijke deelstaat Uttarakhand, in India, is een gletsjer gedeeltelijk ingestort. Een enorme hoeveelheid water die zich daar had verzameld, is het dal ingestroomd en laat een spoor van vernieling na. Dorpen aan de oevers van de rivier Dhaulinganga zijn geëvacueerd.

Om Prakash, administratief hoofd van de Indische deelstaat Uttarakhand, denkt dat er honderd tot honderdvijftig slachtoffers kunnen zijn. Maar hij geeft toe dat er weinig zicht is op het precieze aantal vermisten. Inwoners vrezen vooral voor de medewerkers van een waterkrachtcentrale, die grotendeels zou zijn verwoest. Ook herders die met hun dieren in het dal waren zouden door het water zijn meegesleurd. In verschillende dorpen zijn huizen totaal vernield door de kracht van het water.

Op sociale media circuleren beelden van een gigantische modderstroom, die het dal instroomt van de rivier Daulinganga, dat is één van de zes bronstromen van de Ganges, de heilige rivier van de hindoes in India.

Volgens plaatselijke media is het leger naar de plaats van de ramp gestuurd met reddingshelikopters. Er zijn ook twee medische teams naar het dorp Reni in het disctrict Chamoli gestuurd.


Het ging te snel, er was geen tijd om te reageren
inwoner district Chamoli, Uttakhand, IndiaVerder stroomafwaarts is er overstromingsalarm gegeven voor een groot gebied. Het waterpeil bovenaan in het dal staat nog altijd zo'n meter hoger dan normaal, maar daar is het grootste gevaar wel geweken. In Uttarakhand in de Himalaya komen wel meer modderstromen en overstromingen voor. In juni 2013 kwamen er nog zesduizend mensen om, in wat toen "de tsunami van de Himalaya" werd genoemd.

Bron: VRT Belgie

Meer bronnen met foto's:
https://www.nu.nl/buitenland/6114908/mogelijk-meer-dan-honderd-doden-na-breuk-gletsjer-in-indiase-himalaya.html

https://www.nd.nl/nieuws/varia/1018668/overstromingen-na-breuk-gletsjer-in-indiase-himalaya

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1649986644/circa-tien-doden-en-125-vermisten-na-breuk-gletsjer-noorden-india


Een aantal video's:


AFTH14

Verschrikkelijk, wat een kracht, stuwdam was binnen paar seconden weggeblazen.

Powered by EzPortal