do 09 dec 2021 - 04:42

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Duitsland: Steeds meer verzet tegen kunstsneeuw

Topic gezien door 980 bezoekers
Gestart door Fren, zo 04 mrt 2012 - 14:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fren

Steeds meer verzet tegen gebruik sneeuwkanonnen
In Duitsland groeit het verzet tegen de oprukkende sneeuwkanonnen. De machines die kunstmatig sneeuw maken voor wintersport, verslinden energie en water, klagen milieubeschermers. Bovendien verstoren de leidingen en voorzieningen het berglandschap, vindt onder meer Michael Pröttel van Mountain Wilderness Deutschland.

De Alpen krijgen steeds later en minder sneeuw door de opwarming van het klimaat. Ook in de voorbije herfst waren de bergen nog zeer lang groen en bruin. Vele skipistes stampen daarom sneeuwkanonnen uit de grond. In het Zuid-Duitse Beieren is de oppervlakte voor kunstmatige besneeuwing tussen 2003 en 2010 vergroot van 400 naar 700 hectare. Dat komt mede door royale subsidies van de overheid.

Bron: De Pers
The question is not IF disasters happen but WHEN they happen!
He, who controls the world, faces the

Powered by EzPortal