do 09 dec 2021 - 05:21

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Winterbanden in Tsjechie verplicht

Topic gezien door 965 bezoekers
Gestart door Jan van Ooijen, di 28 feb 2012 - 15:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jan van Ooijen

Winterbanden in Tsjechië verplicht

Net als in Duitsland zijn vanaf nu winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden in Tsjechië. Dit is één van de nieuwe regels die bandenbranchevereniging Vaco heeft vastgesteld voor het gebruik van winterbanden in Europa. Het laatste overzicht met regels omtrent het gebruik van winterbanden in Europa dateert van september 2011, meldt De Nederlandse Ski Vereniging. Gezien de vele nieuwe regelementen vond Vaco het belangrijk een update uit te brengen. In Italië bestaan er een regiogebonden regelgeving omtrent het gebruik van winterbanden. In het Aostadal zijn ze verplicht, maar in overige regio's wordt met verkeersborden aangegeven of er gereden moet worden met de winterbestendige banden.

Een tweede belangrijke wijziging in de regelgeving heeft te maken met vierseizoenenbanden. Deze worden in Zweden en Roemenië niet langer erkend als winterbanden. Ondanks de modder en sneeuw-markering op de banden zijn ze in deze landen niet te gebruiken als winterbanden.

Bron Telegraaf
Enjoy the weather, it's the only weather you've got!

Powered by EzPortal