Bosbranden in Arizona en Colorado

Topic gezien door 1180 bezoekers
Gestart door Fren, vr 18 mei 2012 - 20:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fren

Bosbrand in Colorado groeit razendsnel

Sinds afgelopen maandag raast er een grote bosbrand in de Amerikaanse staat Colorado. De snelgroeiende brand hield vooral van woensdag op donderdagnacht huis waarbij het zich in een etmaal vervijfvoudigde. Inmiddels staat ruim 3100 hectare gebied in brand en is de brand voor slechts 5% onder controle.  De brand die in de Amerikaanse media wordt omschreven als "The Hewlett Fire" heeft er inmiddels voor gezorgd dat de noodtoestand in het gebied is afgekondigd.  Hierdoor zijn miljoenen dollars extra vrijgemaakt om de brand te bestrijden met alle mogelijke middelen.

De brand woedt enkele tientallen kilometer nabij Ft Collins en wordt op dit moment bestreden door bijna vierhonderd mensen. Brandweerlieden op de grond doen er alles aan om het vuur onder controle te krijgen en talloze blushelikopters worden inmiddels ook ingezet.

De eerste evacuatieorders zijn gisteren gegeven. Ruim tachtig huizen in Poudre Canyon moesten worden geëvacueerd. Doordat de wind echter iets draaide konden tientallen mensen vandaag weer terug naar hun huizen maar wordt men geacht zeer alert te zijn op de stand van zaken.Arizona vecht tegen vier branden
Op dit moment woedden er vier bosbranden in de Amerikaanse staat Arizona. Daar staat gezamenlijk al meer dan tienduizend hectare bos in brand. Het tekort aan neerslag en de harde wind zorgde er ook daar voor dat de branden snel konden groeien.  Het historische mijnstadje Crown King, dat deel uit maakt van het Prescott National Forest gebied, is uit voorzorg geëvacueerd. Enkele  gebouwen zijn daar in de buurt al in vlammen opgegaan. De twee grootste branden (genaamd Gladiator en Sunflower) zijn verre van bedwongen met respectievelijk 5 en 15%.  De twee kleinere vuren lijken inmiddels redelijk onder controle te komen.

©meteo-service.nl


The question is not IF disasters happen but WHEN they happen!
He, who controls the world, faces the

Fren

The question is not IF disasters happen but WHEN they happen!
He, who controls the world, faces the

Powered by EzPortal