di 25 jan 2022 - 03:54

Nieuws:

Na diverse meldingen omtrent het niet goed functioneren van het Forum, zijn er een aantal functies terug gezet naar de vorige versie. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van het forum momenteel in mobiele weergave niet correct worden weergegeven. Mochten er nog functies gevonden worden die niet werken dan kunnen die gemeld worden in het Forum problemen topic. https://www.meteo-service.nl/index.php?topic=4975.msg1257972;topicseen#new


Tropische waarden in Alpenlanden

Topic gezien door 964 bezoekers
Gestart door Jan van Ooijen, zo 29 apr 2012 - 12:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jan van Ooijen

Tropische waarden in Alpenlanden

Terwijl de lente in Nederland zich nog wat bleekjes aandient, tikken de thermometers in Alpenlanden tropische waarden aan. Zo werd in Oostenrijk zaterdag 32 graden gemeten, de hoogste waarde op een aprildag sinds het begin van het registeren van het weer. Dat bracht het nationale weerinstituut in Wenen zondag naar buiten.


Bron MeteoMedia

In het Duitse M√ľnchen werd zaterdag 31,7 graden gemeten, terwijl de Zwitserse meteorologische dienst spreekt van ,,de eerste tropische nacht van het jaar". Dat houdt in dat in de meeste delen van het land de temperatuur de afgelopen nacht boven de 20 graden bleef. Het april-warmterecord wordt veroorzaakt door een 'f√∂hnstorm', die subtropische lucht vanuit de Sahara naar Midden-Europa brengt. De hitte heeft ook negatieve effecten, want in het Zwitserse kanton Wallis zijn al twee bosbranden gemeld.

Bron Telegraaf
Enjoy the weather, it's the only weather you've got!

Powered by EzPortal