Winter discussietopic 2023/2024

Topic gezien door 106986 bezoekers
Gestart door TMCThomas, vr 01 dec 2023 - 18:45

Vorige topic - Volgende topic

giofcu en 5 gasten bekijken dit topic.

Der RoX6/7 februari gaat volgens deze pluim zeer belangrijk worden...maar er gaan maar weinig leden mee met de Control. Garantie tot de deur!

 :-X
WiNtEr!!11!1!@

Bacci

nja laat het ook maar allemaal zitten , kom maar op met die bak regen  :)  :'(

MAAR VOOR HET NOORDEN KAN HET NOG SPANNEND WORDEN


Der RoX12 uur later weer totaal anders...

WiNtEr!!11!1!@

Bacci

het begint wel steeds duidelijker te worden dat het donderdag in het noorden tijdelijk gaat sneeuwen, je hebt er niet veel aan maar toch  ;D

JerryL

Citaat van: Bacci op zo 04 feb 2024 - 07:11het begint wel steeds duidelijker te worden dat het donderdag in het noorden tijdelijk gaat sneeuwen, je hebt er niet veel aan maar toch  ;D

Hahaha een kinderhand is snel gevuld. Hoewel de kalender ons steeds minder gunstig gezind zal zijn is er tot pakweg de Pasen kans op winterweer (probeer hoopvol te blijven)

Bacci

vooruitzichten zijn weer wat verbeterd  ::)

TMCThomas

Modellen komen zo nu en dan met interessante kaarten op niet eens zo'n hele gekke termijn, vooral GFS is erg mooi met scandihoog en uiteindelijk vanuit het oosten sneeuw voor het midden en zuiden van het land. Is kijken wat de avondruns gaan doen.Voor echt winterweer moet het zo langzamerhand ook op gaan schieten, de zonkracht stijgt halverwege de maand al weer boven de 1.


olivetomato

Tsja... Ik doe gewoon even keihard een Dennisje, maar... Ik heb er weinig vertrouwen meer in.

Laat die bijen maar komen ;)
Shine on you crazy Diamond

Joep

GFS oper woensdag nacht/ochtend (natte) sneeuw
Voor noordelijke helft NL


Joep


Extremissimorum

Fascinerend weerweekje in aantocht. Van 10 graden Tmin op dinsdag, naar 2 tot 5 graden Tmax op donderdag en daarna weer naar de 10 graden. Veel neerslag, wind, aardig wat sneeuwkansen, ijzel(?) en een flinke dosis onzekerheid.
Oh, en ook daarna vooruitzichten op wat licht winters weer. Dat wordt leuk!  ;D

Der RoX

Vooralsnog is het bijna 11 graden op het moment. We gaan het zien  8)

(e)

Er zou dan toch weer een SSW in aantocht zijn, deze keer rond 15 februari. Dat is voor het mooie wel vrij laat.

Mocht de SSW gaan gebeuren en... daarna ook alles ook nog goed vallen, dan wordt het misschien nog even bikkelen eind van de maand 😎
WiNtEr!!11!1!@

Bacci

redelijk grote onzekerheid nog op de korte termijn  :o

Bacci

Wat ik alleen niet begrijp zijn de (natte) sneeuwsignalen die GFS geeft voor woensdag, nu stelt het allemaal niet veel voor maar zou dit te maken hebben met neerslagafkoeling?

Donderdag ook nog een interessante dag

Bacci

Nieuwe GFS donderdag

Bacci

Woensdagochtend in het zuidoostelijke deel misschien al wat sneeuw te zien

Joep

Wo en do inderdaad (natte) sneeuw
Wel spannend hoor, benieuwd wat er zal blijven liggen


Bubba

Citaat van: Der RoX op zo 04 feb 2024 - 22:55Vooralsnog is het bijna 11 graden op het moment. We gaan het zien  8)

(e)

Er zou dan toch weer een SSW in aantocht zijn, deze keer rond 15 februari. Dat is voor het mooie wel vrij laat.

Mocht de SSW gaan gebeuren en... daarna ook alles ook nog goed vallen, dan wordt het misschien nog even bikkelen eind van de maand 😎

Alstublieft niet zeg, Vorig jaar werd er ook over een SSW gesproken, dat had toen volgens mij tot gevolg dat we van Maart tot en met Mei in een ijskoude oost stroming terecht kwamen, ik weet niet of de situaties vergelijkbaar zijn, maar anders moet ik nog even een paar herhalings recepten Prozac gaan halen.

Joep


JerryL

Citaat van: Bubba op ma 05 feb 2024 - 19:55Alstublieft niet zeg, Vorig jaar werd er ook over een SSW gesproken, dat had toen volgens mij tot gevolg dat we van Maart tot en met Mei in een ijskoude oost stroming terecht kwamen, ik weet niet of de situaties vergelijkbaar zijn, maar anders moet ik nog even een paar herhalings recepten Prozac gaan halen.

Voor de winterliefhebber in mij hoop ik dan dat je flink aan de Oxazepam en Prozac kunt. Maar ik gun je dat natuurlijk niet toe. En hoop van harte dat je kunt genieten van het winterse weer.

Ik had op mijn beurt oprecht graag willen kunnen genieten van zomerweer overigens. Helaas, dat is mij niet gegund. Medicijnen heb ik niet nodig hoor. Ik kan alleen niet zoals de meesten genieten van warmweer.

Powered by EzPortal