Winter discussietopic 2022/2023

Topic gezien door 246947 bezoekers
Gestart door Armand, do 01 dec 2022 - 16:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

TMCThomas

Niet zo'n fan van de EC run, zit allemaal wat westelijker als gfs, in het begin maakt dat niet zoveel uit maar op lange termijn zorgt dat voor een flinke zuidwester richting de benelux met 850hpa temperaturen ver boven normaal. middellange termijn laat overigens net zoals de andere modellen wat sneeuw zien.

Wat mij betreft keuren we deze af  ;)

TMCThomas

Met uitzondering van oper/control op het einde een nette pluim, zeker als je noordoost erbij pakt.

Genoeg leden die een voortzetting van de kou berekenen.

Der RoX

Ja hallo, straks moet ik 2 dagen op rij het terras op na een week bibberen 😇
WiNtEr!!11!1!@

TMCThomas

GFS 18z erg mooie run, komt allemaal nog wat mooier uit de eerdere run, heel anders vergeleken met ECOverigens natuurlijk ook niet de sneeuw van vannacht vergeten, voornamelijk belgië en het uiterste zuiden van het land kunnen best op wat sneeuw rekenen. De verwachting van harmonie hieronder is denk ik echter wat te rooskleurig.


grizzrh

Hier wakker geworden in een iet wat wit wereldje. Lekker om weer eens wat sneeuw te zien
Doenrade, Limburg

TMCThomas

De webcam van Keutenberg laat ook een dun laagje sneeuw zien.

https://rtsp.me/embed/TSyBbG4z/

Der RoX

Progressie
Edit 14:29u

Goed te zien, waar de koude strook ligt


WiNtEr!!11!1!@

Armand

Vandaag teruggekomen van een weekend in Noord-Frankrijk, dus onderweg via de Ardennen weer terug naar huis gekeerd. Op de hoogste toppen van de Ardennen ligt er toch wel ruim 10 centimeter aan sneeuw. In Zuid-Limburg ligt er op de heuvels ook een dun laagje, tot een sneeuwdek van enkele centimeters op de hoogste toppen. Hier in mijn woonplek, vlakbij de Maas (dus relatief lage ligging in Zuid-Limburg) is er vrijwel geen sneeuw blijven liggen. Vanmiddag van tijd tot tijd nog wat lichte natte sneeuwval gezien. Toch mag ik zeker niet klagen met het ritje door de Ardennen ;)

grizzrh

Dat gebied wat zuid west overtrekt vanuit Duitsland lijkt weer wat temperatuur daling te geven en lijkt nog een intensiever gebied te komen. Dus fingers crossed
Doenrade, Limburg

Zynex

De mt Everest op de GFS is gelukkig verdwenen.

jaap verheij

192 tm 240 gfs

Ben er nog niet gerust op, elke run diepe depressies die onstaan in de (sub)tropische ocean en rap ontwikkelen en richting het kanaal komen, en dit zie je regelmatig gebeuren.

Joep

Ec di/wo/do kans dat het hier en daar wit wordt


Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.   

Joep

EC best ok en sneeuwkansen voor langere periode

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.   

Joep

Beste pluim hoor

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Bacci

WOW wat een run van de nieuwe gfs

TMCThomas

Inderdaad echt een droom run van gfs.

Fase 1: de komende 48 uur, kou op hoogste stroomt binnen grond koelt geleidelijk ook af.Fase 2: sneeuwval, dit weekend een sneeuwdek van een aantal CM, lokaal veel meer. Meeste valt in deze run in de noordzee, kleine verschuiving en we kunnen hier op dubbele cijfers rekenen (in sneeuwhoogte dan ;)) in Limburg volgens deze run uiteindelijk zelfs al meer dan 40cm.Fase 3: Scandihoog en (veel) meer kou.

Met deze run kunnen we schaatsen in een besneeuwd landschap, heel mooi maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Maar als dit toch is zou kunnen... Dat het überhaupt op redelijke termijn in de kaarten staat is natuurlijk al heel wat.

De andere modellen zijn overigens ook gewoon goed,
Ook bij GEM blijven we de volledige run aan de koude kant. Hopelijk trekken de modellen nog een beetje de kant van GFS op, dat zou echt geweldig zijn zeg. Zou het dan eindelijk een keer lukken?

zwoof

De operationele run van EC komt ook weer met winterkaarten en serieus pakket sneeuw 14 / 15 december. Laat maar uitkomen!  :P
Der RoX

Redelijke teaser/uitbijter dit..Als dit uitkomt, worden alle vorige kakwinters weggeblazen. Erg spannend richting het weekend!  8) 

WiNtEr!!11!1!@

Ed Deijkers

Tjonge, wat een pluim! Je zou het bijna niet durven posten! Los van de energierekening, zijn de verwachtingen top! Zou het dan toch nog kunnen? We weten het niet maar we blijven de boel in de gaten houden. Heerlijke pluim. En dan de spanning! Gaat het gebeuren! Schaatsen in de sneeuw, voor kerst.
Het weer is zoals het is, de emoties komen later

zwoof

Citaat van: Der RoX op di 06 dec 2022 - 10:38Redelijke teaser/uitbijter dit..Als dit uitkomt, worden alle vorige kakwinters weggeblazen. Erg spannend richting het weekend!  8) Ze hebben het steeds nog niet voor elkaar m.b.t. het op tijd plaatsen van de pluim van GFS bij weerplaza zie ik. Dit is nl niet de 00Z of de 06Z , maar de 18Z run die TMCThomas vanacht al aanhaalde.

Tijden van uitkomen GFS pluimen op weerplaza:
05:00 uur is de 18Z
11:00 uur is de 00Z
17:00 uur is de 06Z
23:00 uur is de 12Z

Voorts wordt de oper er niet op weergegeven. Je kan de GFS pluim beter van weerpluimen.nl halen denk ik, dan heb je wel altijd de recente pluim. (Voor EC maakt het niks uit).Hier dus dezelfde als boven (GFS18Z) pluim :

 

Dit is de 00Z pluim van GFS:


En inmiddels is de kersverse 06Z pluim van GFS er ook al  :
Powered by EzPortal