Hoofdmenu

+-Gesponsord door

Members
Total Members: 2346
Latest: who2023
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 141232
Total Topics: 6171
Most Online Today: 104
Most Online Ever: 3713
(ma 28 dec 2015 - 16:49)
Users Online
Members: 2
Guests: 28
Total: 30
Opgesteld op zaterdag 25 maart 2023 om 07.00 uur
Vandaag buien en veel wind
Waarschuwingen Vanmiddag in de kustprovincies en in Zuid-Limburg kans op zware windstoten (code geel).
Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en trekken er buien over het land. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Vanaf 11:00 zijn er in de westelijke kustprovincies zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur. Vanmiddag is het bewolkt en komen er buien voor, een enkele met onweer. Vooral in het zuiden breekt ook soms de zon door. De middagtemperatuur varieert van 9'C in het noorden tot 12'C in het zuiden. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard, windkracht 7. In het Waddengebied en op het IJsselmeer kan de wind kortstondig stormachtig worden, windkracht 8. In het westen en noordwesten van het land en in de Limburgse heuvels zijn zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/u. Later in de middag neemt de wind wat in kracht af en verdwijnen de zware windstoten. Vanavond neemt de buiigheid geleidelijk af. De wind gaat uit het westen waaien en wordt matig. Aan zee is de wind eerst nog vrij krachtig.
Komende nacht kan er nog een enkele bui voorkomen. In de noordelijke helft klaart het op en koelt het af naar een graad of 2'C, elders blijft het bewolkt en wordt het niet kouder dan 6 a 7'C. Er staat weinig wind.
Zondagochtend is het in het zuidelijke helft bewolkt en regent het. In het noorden is het droog en schijnt de zon. De wind draait naar oost en wordt matig, aan de kust vrij krachtig. Zondagmiddag verandert er weinig. In het zuiden bewolkt met regen, in het noorden zonnig en droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 7'C in het zuiden tot 10'C in het noorden. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. Zondagavond trekt de regen zuidoostwaarts weg en wordt het overal droog. De wind draait naar noord en blijft matig, langs de kust af em toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)
Temperatuurkaart KNMI
WIndkracht en windrichting KNMI
Neerslagradar KNMI
Neerslag KNMI Herwijnen via w33r.nl
European Storm Forecast Experiment Geen verwachting beschikbaar.
Powered by EzPortal