Slecht weer op Saba en Sint Eustatius de komende uren. Veel regen!

Topic gezien door 1592 bezoekers
Gestart door TMCThomas, wo 29 jul 2020 - 19:55

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Slecht weer op Saba en Sint Eustatius de komende uren. Veel regen!


Een tropische storing die op de weerkaarten nog staat als Storing 9 nadert met rasse schreden Saba en Sint Eustatius. De komende uren wordt er veel regen verwacht.
Door: Raymond Klaassen

De tropische storing die nog geen officiĆ«le naam heeft staat al een tijdje in de weerkaarten. De verwachting is dat de storing, die nu vooral uit heftige onweersbuien bestaat geleidelijk aan  meer georganiseerd wordt en uitgroeit tot een tropische storm. Op dat moment spreken we van storm Isaias. Het National Hurricane Center verwacht nog geen orkaan


De laatste verwachting van het National Hurricane Center

Veel regen in korte tijd
De verwachting is niet dat de storing recht over de eilanden trekt maar zo'n 200 km ten zuidzuidwesten. Hoewel er stevige windstoten worden verwacht (toto 90 km/uur) is neerslag het grootste probleem. In de komende 24 tot 36 uur wordt er 75 tot 150 mm regen verwacht. Dit kan tot overstromingen en modderstromen leiden.

Ook de zee zal een stuk onstuimiger worden. Golfhoogtes van 3.0-3.5 zullen tijdens de piek woensdagavond lokale tijd mogelijk zijn. Kustgebieden kunnen hierdoor (deels) tijdelijk onderwater lopen.
Niet alleen Saba en St Eustatius, beide onderdeel van Caribisch Nederland, krijgen te maken het slechte weer. Ook onder meer Sint Maarten, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico liggen in het gebied dat met het slechte weer te maken krijgt.

Het KNMI geeft voor het Nederlands Caribisch gebied ook waarschuwingen uit. Die zijn hier te vinden.

Bron: WeerplazaTMCThomas

Inmiddels is de storing uitgegroeid tot een tropische storm genaamd Isaias. Hieronder een livestream van Matthew Town op Inagua Islands die op ramkoers ligt van de storm. Naar verwachting arriveert de storm daar rond het middaguur in Nederlandse tijd.

TMCThomas


Powered by EzPortal