Hanna brengt veel regen in Zuid-Texas

Topic gezien door 1570 bezoekers
Gestart door TMCThomas, za 25 jul 2020 - 13:04

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Hanna brengt veel regen in Zuid-Texas
Door: Raymond Klaassen

Voor de kust van Texas ligt de venijnige tropische storm Hanna die de komende uren waarschijnlijk nog een orkaan wordt. Het systeem gaat naast wind vooral voor veel regen zorgen.

Hanna waarschijnlijk eerste Atlantische orkaan van 2020

Er zijn al heel wat stormen van naam dit seizoen de Atlantische revue gepasseerd maar nog geen enkele groeide uit tot een orkaan. Hanna zal zeer waarschijnlijk de eerste van 2020 worden boven de Atlantische Oceaan. Het National Hurricane Centre verwacht dat dat de komende uren gaat gebeuren omdat het systeem zich op een ideale plek bevindt om verder aan te zwellen. Gemiddeld genomen zien we de eerste orkaan op de Atlantische Oceaan rond 10 augustus.
Het systeem ligt in het noordoostelijk puntje van de Golf van Mexico en trekt bijna pal west.  De orkaan van eerste categorie zal het grensgebied van Mexico en het zuidoostelijke deel van Texas intrekken, een gebied dat niet vaak geconfronteerd wordt met orkanen. Sinds 1851, toen men begon met de registratie van de zware stormen begon,  is dit nu de achtste orkaan die Texas aan doet. De laatste was orkaan Dolly in 2008.

https://twitter.com/NHC_Atlantic/status/1286943786195542016?

Heel veel regen
Hanna zorgt voor hoge golven en overstromingen bij de Texaanse kustlijn. In een smalle band worden windsnelheden verwacht tussen 110 en 130 km/uur als de orkaan aan land komt. Boven land zal de wind snel afnemen. Daarnaast is het ook een regenbrenger. De verwachting is dat het kustgebied geconfronteerd gaat worden met 150 mm regenwater in een paar dagen tijd.  De meest natte regio's krijgen te maken met 300-400 mm.
De laatste verwachting op het moment van schrijven. De verwachting is dat Hanna nog even een orkaan wordt.

bron: weerplaza

TMCThomas

Is nu officieel een orkaan geworden en daarmee de eerste orkaan van het seizoen.

GeneralDuke

Citaat van: TMCThomas op za 25 jul 2020 - 13:04De orkaan van eerste categorie zal het grensgebied van Mexico en het zuidoostelijke deel van Texas intrekken, een gebied dat niet vaak geconfronteerd wordt met orkanen. Sinds 1851, toen men begon met de registratie van de zware stormen begon,  is dit nu de achtste orkaan die Texas aan doet. De laatste was orkaan Dolly in 2008.

Ik neem aan dat ze hier Zuid-Texas bedoelen. Harvey was toch zeker na 2008.
Script voor Hellmanngetallen: https://github.com/GeneralDuke9/Hellmann

TMCThomas

een andere (bijna) Tropische storm Isaias bedreigt ook Nederlands grondgebied. Vandaar de volgende waarschuwing van het KNMI:

"Waarschuwing #KNMI voor #CaribischNL: storing "NINE" ontwikkelt zich waarschijnlijk tot #tropischestorm #Isaias en wordt woensdagmiddag en -avond (lokale tijd) nabij #Saba en St. #Eustatius verwacht. Tropical Storm Warning van kracht voor deze eilanden."  https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen-en-verwachtingen/caribisch-nederland
Bron tweet: LINK

Powered by EzPortal