LIVE-beelden zeer grote bosbranden Portugal (43 doden/59 gewonden)

Topic gezien door 665 bezoekers
Gestart door 4seasons, zo 18 jun 2017 - 10:08

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

4seasons

LIVE-beelden zeer grote bosbranden in centraal Portugal.

Tot nu toe helaas bevestigd  :( 
zijn er 43 doden en 59 gewonden.

LIVE-stream:
http://www.tvi24.iol.pt/diretoTientallen doden bij grote bosbrand in Portugal
Bij een zware bosbrand in Portugal zijn zeker 43 mensen om het leven gekomen, melden autoriteiten aan persbureau AFP. De situatie in Pedrógão Grande, dat zo'n tweehonderd kilometer ten noordoosten van Lissabon ligt, is volgens de brandweer "zeer zorgwekkend". 

Enkele dodelijke slachtoffers waren met hun auto's op weg toen ze ingesloten werden door de vlammen. Ook zijn een aantal mensen overleden door rookvergiftiging.

Volgens autoriteiten zijn er 59 gewonden gevallen. Vier brandweermannen en een kind zijn er slecht aan toe. Zeker twee personen worden nog vermist.

Een aantal dorpen is "volledig ingesloten" door de vlammenzee, liet de burgemeester van het gebied aan de krant Público weten. President Marcelo Rebelo de Sousa bezocht het gebied en sprak van een situatie "die met geen andere gebeurtenis te vergelijken is".

Premier António Costa noemt de brand de "grootste tragedie" van de afgelopen jaren. De minister van Binnenlandse Zaken heeft in het gebied de noodsituatie uitgeroepen.

Sterke wind
Het vuur brak zaterdagmiddag rond 15.00 uur uit in de streek. Hoewel het een dunbevolkt gebied is, zijn wel al enkele woningen in vlammen opgegaan. De oorzaak van de brand is nog onbekend, al zegt de burgemeester te vermoeden dat het om brandstichting gaat.

Het vuur woedt nog op vier verschillende plekken. Zo'n 750 brandweerlieden proberen de brandhaarden te bestrijden, waarbij ze worden bijgestaan door blusvliegtuigen. De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt door een sterke wind.

Bron: NU.nl 


Arend

Een zomer zonder onweer, is als een winter zonder sneeuw. Hogedruk maakt alles stuk. Een evenaring is geen record.

ron12

Totaal onweersdagen in Nijmegen Jan 2017 tot nu 6 dagen.Zomerse dagen 9 dagen.Tropische op 7 dagen. Nachtvorst 28 dagen,ijsdagen 7 dagen

Powered by EzPortal