DNT Weatherscreen PRO (DNT000008) review

Topic gezien door 3741 bezoekers
Gestart door TMCThomas, do 14 sep 2023 - 14:20

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

DNT Weatherscreen PRO (DNT000008) reviewNaam: DNT Weatherscreen PRO
Productnummer: DNT000008
Prijs: €250
Link: https://de.elv.com/wifi-wetterstation-weatherscreen-pro-251064

Mijn oude weerstation de Alecto WS-4800 begon na zo'n 5.5 jaar toch wel richting zijn einde te gaan. Hij zag er niet zo best meer uit, zo was bijvoorbeeld de windvaan uit elkaar aan het vallen en waren recent zowel de regenmeter als de luchtvochtigheidsmeter buiten ermee opgehouden. Zeker met het oog op de winter moest er iets nieuws komen. Dat is uiteindelijk na lang zoeken de DNT Weatherscreen PRO geworden. Dit station wordt overigens niet verkocht in Nederland, daarom heb ik hem bij ELV in Duitsland besteld, dat ging overigens prima. Hieronder een korte review en de reden dan ik voor dit specifieke model ben gegaan.

TFT scherm
Veel basisstations hebben zo'n "kleurenscherm" waar je uiteindelijk niet zo veel aan hebt. Deze kleuren / afbeeldingen blijven namelijk altijd hetzelfde en zijn daarmee dus puur decoratief. Persoonlijk heb ik dan liever gewoon een simpel kleurloos scherm waar de data duidelijk op staat zoals bij de Alecto die ik tot nu toe had. Het fijne van het DNT station is dat het een "echt" TFT scherm is dat dus gewoon van kleur kan veranderen. De ringen rond de temperatuur veranderen bijvoorbeeld daadwerkelijk naar een logische bijhorende kleur. Dan heeft het dus werkelijk toegevoegde waarde.Aangezien het een echt scherm is kun je er nog veel meer mee je zit niet vast aan de vaste plekken voor de data zoals op de meeste weerstations maar kunt ook van scherm wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld ook grafieken en tabellen bekijken op het basisstation zelf.

Wifi mogelijkheden.
Nog een vereiste dat ik had voor het nieuwe weerstation was dat deze met wifi verbonden kon worden om het weerstation op afstand uit te lezen. Dat is dan ook een van de functies die dit DNT station heeft. Overigens vrij normaal voor een station in deze prijsklasse. Ik durf niet helemaal zeker te zeggen of het uniek is of niet maar dit station kan zijn data direct ook doorsturen naar sites zoals wow.knmi.nl. Tussenserver is niet nodig, het is allemaal in te stellen op het basisstation. Wat mij betreft ook een groot pluspunt. Het bijhorende Ecowitt wat zowel via een app of site te bekijken is werkt ook uitstekend.

Je kunt mijn weerstation vinden als weerstation Heteren op wow knmi via deze link:
https://wow.knmi.nl/#4f47adf7-a325-ee11-913a-201642ba599e

Mocht je willen bekijken hoe de bijhorende app/site er ziet volg dan deze link:
https://www.ecowitt.net/home/share?authorize=MV41UH

Overige pluspunten
-UV-niveau en lichtintensiteit sensor
-Scherm kan ingesteld worden om uit zichzelf om een bepaalde tijd uit en aan te gaan, fijn voor 's nachts. Ook helderheid kan automatisch.
-Data logger met microsd opslag.
-Reset niet bij verwijderen van stroom.
-veel instellingen

Tot nu toe ben ik zeer tevreden, zowel de app als station werken uitstekend. De data lijkt zover ik kan zien accuraat te zijn. De mogelijkheid van het terugkijken van de data is geweldig en een stuk beter dan op de alecto. Uiteraard is dat ook niet zo gek met het prijs verschil. Het enige nadeel is dat het basisstation nu op stroom werkt in plaats van batterijen maar dat is voor mij geen groot probleem.

Powered by EzPortal