Bosbranden door aanhoudende hitte en droogte in Zuidoost-Europa

Topic gezien door 776 bezoekers
Gestart door TMCThomas, zo 01 aug 2021 - 00:14

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Bosbranden door aanhoudende hitte en droogte in Zuidoost-Europa


Foto gemaakt door ANP - Mugla, Turkije - In Turkije moeten alle zeilen bijgezet worden om de branden onder controle te houden.

Het is al een tijdlang extreem heet en droog in het zuidoosten van Europa. De hitte gaat de komende week verscherpen en daardoor neemt de kans op bosbranden flink toe. Momenteel woeden er al branden in Italië en Turkije, maar ook op de Balkan kunnen de komende dagen branden gaan ontstaan. De bosbranden in Turkije hebben al aan meerdere mensen het leven gekost.

Het risico op bosbranden is als gevolg van aanhoudende hitte en droogte al langere tijd hoog in het zuidoosten van Europa. Sinds afgelopen woensdag is dit risico in Turkije tot uiting gekomen in de vorm van meerdere bosbranden. Een kleine 100 branden braken uit. Het overgrote deel daarvan is inmiddels weer onder controle, maar een tiental branden woedt nog altijd door omdat de branden door de wind moeilijk te bestrijden zijn. Veel branden waren te vinden in de toeristische gebieden in het zuiden van Turkije. Daar werden burgers en toeristen geëvacueerd. Zeker vier mensen zijn door de branden om het leven gekomen.

https://twitter.com/MilenaBuyum/status/1420808907031781378

Ook in Italië bosbranden
De afgelopen dag moest ook in Italië de brandweer vaak uitrukken in verband met bosbranden. Vooral Sicilië en de zuidelijke helft van het vasteland worden getroffen door de branden. Het vliegverkeer van en naar het Siciliaanse Catania moest door de branden tijdelijk worden stilgelegd en ongeveer 150 mensen die door het vuur werden ingesloten moesten door een politieboot in veiligheid worden gebracht. De regionale regering vermoedt dat sommige branden zijn aangestoken.

Bosbrandgevaar neemt komende dagen toe
Het gevaar op bosbranden neemt de komende dagen alleen maar verder toe, omdat de droogte en hitte aanhouden. Zeker als er ook nog eens veel wind staat, kunnen de branden zich dan snel uitbreiden. De komende dagen worden regionaal temperaturen van 40 tot 45 graden verwacht en in Griekenland kan het in het binnenland lokaal zelfs 46 of 47 graden worden. Met name in Zuidoost-Italië, Griekenland en Turkije is en blijft het bosbrandgevaar dan ook hoog. In Griekenland doen de autoriteiten een oproep aan de burgers om zich te onthouden van activiteiten die kunnen leiden tot branden.

Door: ANP/weer.nl

Bron: weer.nl

Powered by EzPortal