Zware beving en Tsunami alarm afgegeven New Sealand E.O.

Topic gezien door 263 bezoekers
Gestart door ThaGhostNL, do 04 mrt 2021 - 17:32

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ThaGhostNL

In Nieuw-Zeeland is het vanmiddag tot een zware aardbeving gekomen. De beving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter schudde Nieuw-Zeeland op. Het epicentrum lag in de zee, ongeveer 180 kilometer ten noordoosten van de stad Gisborne. Volgens de eerste berichten waren de trillingen tot in de wijde omtrek voelbaar. Zo ook in de grote steden als Auckland, Wellington en Christchurch.

Er zijn waarschuwingen voor tsunamigevaar uitgeven. De waarschuwingen gelden voor een gebied tot 300 kilometer buiten het epicentrum. De autoriteiten roepen iedereen uit het kustgebied op om hooggelegen gebieden in te trekken. Er is verzocht pas terug te keren als de waarschuwingen zijn ingetrokken.

https://twitter.com/NZcivildefence/status/1367505708728614912

https://twitter.com/NZcivildefence/status/1367506789407862784

Meer informatie omtrent deze beving kun je lezen op WetterOnline (weerenradar.nl)
My brain is like my internet browser. I got like 19 tabs open, 3 of them are glitching and where the fuck is that music comming from.

flyineddy

Inmiddels (18:41 uur NL tijd) een tweede zware aardbeving geweest zo'n 1.000 km verder naar het noorden bij de Kermadec Islands. Magnitude 7,4 en iets dieper. Ook daar is Tsunami gevaar.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Extremissimorum

Flink wat seismische activiteit de afgelopen dagen. IJsland, Griekenland en nu bij Nieuw-Zeeland.

Toeval?

4seasons

Nationale waarschuwing: Tsunami-dreiging. Onmiddellijke evacuatie vereist.

Vrijdag 5 maart - laatst bijgewerkt om 9:17 uur
*** DIT IS DE DERDE AARDBEVING DEZE OCHTEND ***

Er is een tsunami-waarschuwing afgegeven na de aardbeving met M8.0 ten noordoosten van Nieuw-Zeeland nabij KERMADEC ISLANDS REGION.

GEBIEDEN DIE ONDER BEDREIGD ZIJN: Mensen in de buurt van de kust in de volgende gebieden moeten ONMIDDELLIJK VERPLAATSEN naar de dichtstbijzijnde hoge grond, uit alle evacuatiezones van de tsunami, of zo ver mogelijk landinwaarts. BLIJF NIET THUIS

De oostkust van het Noordereiland van de BAY OF ISLANDS tot WHANGAREI, van MATATA tot TOLAGA BAY inclusief Whakatane en Opotiki,

En GEWELDIG BARRIÈRE EILAND.

De aardbeving is in sommige van deze gebieden misschien niet gevoeld, maar de evacuatie moet onmiddellijk plaatsvinden omdat een schadelijke tsunami mogelijk is.

Mensen in alle andere gebieden die een LANGE of STERKE aardbeving hebben gevoeld die het moeilijk maakt om op te staan, of die langer dan een minuut hebben geduurd, moeten ONMIDDELLIJK VERPLAATSEN naar de dichtstbijzijnde hoge grond, uit alle evacuatiezones van de tsunami, of zo ver mogelijk landinwaarts.

Een evacuatieadvies heeft voorrang op de huidige COVID-19 Alert Level-vereisten. Luister naar de plaatselijke autoriteiten voor de civiele bescherming en volg alle instructies met betrekking tot evacuatie van uw gebied. Als u wordt verteld te evacueren, blijf dan niet thuis. Blijf 2 meter bij anderen vandaan als je kunt en als het veilig is om dat te doen.


Keer niet terug voordat een officieel, volledig duidelijk bericht is gegeven door Civil Defense.

Loop, ren of fiets indien mogelijk om de kans op files te verkleinen.

De eerste golf is misschien niet de grootste. Tsunami-activiteit zal enkele uren doorgaan en de dreiging is reëel totdat deze waarschuwing wordt geannuleerd.

Mensen die dichtbij de kust zijn in de GEBIEDEN ONDER BEDREIGING die hierboven of nabij de kust worden genoemd en die de aardbeving LANG OF STERK hebben gevoeld, moeten NU VERPLAATSEN. WACHT NIET op een mobiele noodwaarschuwing op uw mobiele telefoon. Ga naar de dichtstbijzijnde hoge grond, buiten de evacuatiezones van de tsunami, of zo ver mogelijk landinwaarts.

De National Emergency Management Agency en GNS Science zullen de dreiging blijven beoordelen en zullen zo snel mogelijk een update voor alle gebieden verstrekken.

Mensen in alle kustgebieden van Nieuw-Zeeland moeten:

Luister naar de radio en / of tv voor updates en NZCivilDefence Twitter
Luister naar de lokale autoriteiten voor civiele bescherming
Blijf uit het water (zee, rivieren en estuaria, inclusief boten)
Blijf uit de buurt van stranden en kustgebieden
Ga niet bezienswaardigheden bezoeken
Deel deze informatie met familie, buren en vrienden
Hier de link met de aardbevingen:
https://www.geonet.org.nz/earthquake/unnoticeableblabla

Als er drie hele sterke aardbevingen zijn die steeds sterker worden, dan heb je toch wel schrik voor de volgende lijkt me.

Inmiddels ook een tsunami waarschuwing in Hawaii, en naar het schijnt ook in bijv. Peru.

Powered by EzPortal