Explosie Libanon 4 augustus rand verschijnselen

Topic gezien door 1056 bezoekers
Gestart door vnauta, di 04 aug 2020 - 21:32

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

vnauta

Verschrikkelijk wat er natuurlijk gebeurt is. Maar soms kun je ook paar andere fenomenen zien die een dergelijk explosie met zich me brengen.

Op 0.14 zie je dat de drukgolf die direct condenseert. Maar bij de gebouwen zie je dat er golfjes in deze doorgaans mooi egale bol ontstaan. Dit zijn supersonische schokgolven die op deze gebouwen staan. Vergelijkbaar aan een straaljager, alleen nu beweegt de lucht in plaats van het object.

Op 0.27 bij het begin van dat filmpje (ze hebben deze erg kort erin geknipt) hoor je al gerinkel in het huis. Dit is de kleine aardbeving die sneller is gegaan dan de schokgolf.
blabla

Dat is echt een bizarre ontploffing daar. Mijn gedachten gaan uit naar alle betrokkenen daar.

Volgens deze website had de explosie een magnitude van 3.3 op de schaal van Richter:

https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us6000b9bx/executive

Remy

Sja, iemand heeft weer met explosieven zitten spelen. Sneu voor de burgers. Maar zo'n mega klap ontstaat niet zomaar. Daar zijn heel wat explosieven voor nodig in een relatief kleine ruimte.
CO2 Is geen klimaat thermostaat.

blabla

Als het 2700 ton is geweest, dan is het met de dichtheid van 1,73g/cm3 ongeveer 4671 m3 van dat spul geweest dat geƫxplodeerd is. Dat betekent dat als het 3 meter hoog geweest is, dat het 'slechts' 40 bij 40 meter aan ruimte in beslag neemt. Stel dat zoiets ergens in het Roergebied opgeslagen zou liggen, zou dat daar dus een schokgolf kunnen veroorzaken die in heel de Benelux gevoeld wordt. Als het in de haven van Amsterdam zou gebeuren, zou heel Amsterdam, Schiphol, Zaandam, Amstelveen en Purmerend met gesneuvelde ramen zitten, en ook een deel van Haarlem. De impact is echt bizar geweest.

GeneralDuke

Citaat van: vnauta op di 04 aug 2020 - 21:32Op 0.14 zie je dat de drukgolf die direct condenseert. Maar bij de gebouwen zie je dat er golfjes in deze doorgaans mooi egale bol ontstaan. Dit zijn supersonische schokgolven die op deze gebouwen staan. Vergelijkbaar aan een straaljager, alleen nu beweegt de lucht in plaats van het object.

Op 0.27 bij het begin van dat filmpje (ze hebben deze erg kort erin geknipt) hoor je al gerinkel in het huis. Dit is de kleine aardbeving die sneller is gegaan dan de schokgolf.

Cool, deze dingen waren me niet opgevallen.
Script voor Hellmanngetallen: https://github.com/GeneralDuke9/Hellmann

Powered by EzPortal