Aan alles komt een eind

Topic gezien door 2204 bezoekers
Gestart door Marsel, zo 23 sep 2018 - 20:48

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Marsel

Beste mede weergekkies,

Na bijna 3000 berichten sinds het begin van meteo-service.nl en vele jaren met mooie weerbelevenissen heb ik vanmiddag na lang wikken en wegen, met pijn in het hart besloten afstand van deze mooie website te nemen. Niet zozeer vanwege het feit dat ik professioneel en hobby niet meer kan verenigen maar eerder omdat ik er simpelweg niet meer de voldoening uithaal die ik eerder, lees: enkele jaren terug, nog wel ervoer. De vele gespendeerde uren die ik aan een update of nieuw topic kwijt was wogen de afgelopen tijd niet meer op tegen het beoogde en gewenste resultaat: weerplezier, discussies tussen experts, fanatieklingen en leken en toenemende (lees: blijvende) levendigheid op het forum. Vaak viel dat enigszins tegen waardoor een disbalans ontstond.

Dat gevoel is gegroeid tot het punt waarop ik nu aan ben gekomen en simpelweg moest besluiten een stap terug te doen of er zelfs mee te stoppen. Dat laatste is het geval. Bovendien bemerkte ik bij mijzelf een groeiende hang naar mooi, rustig en warm weer. Eigenlijk non-weer vanuit de 'echte' weerliefhebber gezien. Ook dat droeg bij aan het afzwakken van de publicatiedrang, zeker als het waardeloos weer was.

Ontzettend jammer want ik heb sinds ik online actief werd, eerst bij de buren, volgens mij ergens in 2005 of nog eerder zelfs, en later hier, vele uren mijn heil op weersites als deze gezocht. Het wordt onderdeel van je leven en ik zal dan ook even tijd nodig hebben om afstand te nemen. Ik ben vanmiddag dan ook even, weemoedig als ik kan zijn, virtueel door mijn posts heen gelopen. Als een gang vol schilderijen, dierbare herinneringen, waarbij je tijdens het langslopen weer herinnerd wordt aan die lang vervlogen mooie (en soms minder mooie) momenten, of aan dat ene lid met zijn/haar bijzondere opmerking of juist goede kritische vraag.

Vooral veel informatie spuien, meestal serieus, maar af en toe met een glimlach, dat was de strekking van veel berichten. Ik kon aan de hand van sommige reacties, zowel van jullie als die van mijzelf, nog de gespannen momenten op de vooravond van een onweerssituatie herinneren. Of juist de heerlijke (klaag)discussies ( ;) ) tijdens de winter. Zoals velen van jullie weten is dat nog steeds niet mijn favoriete seizoen :D. Ja, het waren mooie tijden zolang het duurde en ik zal dat niet vergeten. Maar...zoals de titel luidt: aan alles komt een eind, zo ook hier aan. In samenspraak met de rest van het team blijf ik wel lid, en zal nog regelmatig meelezen. Maar bijdragen zal ik niet meer leveren.

Vanuit een regenachtig Zevenhuizen wil ik jullie het beste wensen en hoop jullie wellicht ooit nog eens te spreken. Of dat nu (elders?) online of in levende lijve is laten we even in het midden. In dit geval geldt hoe dan ook: uit het oog betekent niet uit het hart. Wel nu, voor de allerlaatste keer: fijne avond en veel weerplezier toegewenst!

blabla

Bedankt voor alle bijdragen, namens een notoire meelezer. Ik heb ze altijd met bijzonder veel plezier gelezen.

TMCThomas

ah jammer Marsel, bedankt voor al je bijdragen door de jaren heen!
Hoop je nog wel eens tegen te komen in de topics al is het maar een klaagbericht  ;)

Mrkos

Heel jammer om te lezen Marsel, maar snap je punten zeker! Heel erg bedankt voor je uitgebreide goede posten! Was een genot om te lezen!

Armand

Inderdaad heel erg bedankt Marsel, het was altijd leuk en leerzaam om jouw bijdragen te lezen. Zeker in de zomer boden jouw updates vaak een veel uitgebreidere blik op onweerssituaties en dergelijke dan waar dan ook, dat gaan we zeker missen. Helaas hebben we daar dit laatste seizoen van jou weinig van kunnen genieten door het gebrek aan onweer.. ;)

raymond041

Helaas, weer een topper die weggaat. Snap heel goed je beweegredenen, en dan ga je aan jezelf denken. Heel goed! Alleen niet voor dit forum. Dit is toch wel een tendens hoor, dat er weinig mensen bijkomen die ons enthousiastelingen een mooie update kunnen geven van een weersituatie. Ook het andeer forum zeg maar heeft dat.
We gaan afwachten hoe dit verder gaat. Persoonlijk ga ik je missen, als leek heb ik veel geleerd van je.

Het ga je goed! :'(

Jasneker

Jammer voor ons Marcel, begrijpelijk vanuit je standpunt.
Ik hoop dat de nieuwe ingeslagen weg zeer voorspoedig verloopt en we je toch nu en dan eens zullen zieen posten.
Veel geluk en spanned weer toegewenst  8)

Eric

Hé, verdorie, wat jammer nou! Maar ontzettend veel dank voor ál je bijdragen en post. Ik ga je missen kerel!  :'(


flyineddy

Marsel, allereerst ontzettend bedankt voor al je inzet de afgelopen jaren. Ik kan oprecht zeggen dat ik erg veel heb geleerd van jouw bijdragen. Vooral (maar niet uitsluitend) de uiteenzettingen van komende onweerssituaties waren voor mij altijd een genot om te lezen, zelfs wanneer het betekende dat mijn omgeving buiten de boot zou vallen. Ik ga dit dan ook zeker missen, maar ik begrijp de redenen.
Dus nogmaals bedankt en veel succes, al hoop ik je hier nog wel zo nu en dan te zien, al is het maar voor een kort berichtje. :)

En wellicht zie ik je rond de jaarwisseling nog eens op VWC?  ;D

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

zwoof

We hebben het er vorig jaar al eens over gehad in het wintertopic. Het komt voor mij dus niet als een verrassing dat je nu dan toch de handdoek in de ring werpt. Voor het forum betekent dit helaas de zoveelste aderlating, :-\  Maar Ik snap je beweegreden helemaal!  Marsel, bedankt voor je waardevolle bijdragen al die jaren.  Het ga je goed!

Tam

Ergens was deze keus al te lezen in je berichten van het laatste jaar. Je updates zullen sowieso gemist worden hierzo, maar ik hoop dat je iets anders vind waar je met dezelfde passie op kan duiken zoals je dat ooit met de meteorologie hebt gedaan.

Bedankt voor alle informatie die je gedeeld hebt. ????????

Koen-IJM

Ha Marcel.
Bedankt voor het jarenlang schrijven van interessante weerberichten en het delen van weer-relevante informatie. Ik vond het atijd erg interessant om mee te lezen en heb veel kunnen leren hiervan.  ;) Je keuze is begrijpelijk maar erg jammer voor de community aangezien jouw topics toch wel regelmatig wat nieuw leven bliezen -ondanks de afnemende activiteit- op dit forum. Naast JvO (die ik overigens al geen tijden meer heb gezien) was je in mijn ogen toch wel het gezicht van Meteo-Service. Hopelijk staat er iemand op om jouw werk hier voort te zetten.. Ik wens je in ieder geval veel geluk en success voor de toekomst!  :D

Marsel

Dank voor alle warme en begripvolle reacties! Dat doet een mens goed :).

Tyshane

Jeetje Marsel, dat is even schrikken. Ik snap het wel heel goed, het komt mij ook niet heel onverwachts, ondanks dat ik even schrik. Je hebt er ook zoveel uren aan besteed, zoveel werk aan gehad. Het is niet zomaar even copy-pasten en een symbooltje plakken, dit was het echte werk.  8)

Ik heb enorm veel van je geleerd, helaas voor mij dan is niet alles blijven hangen, maar ik copy-paste dan maar.  ;) Wat ik ook wel mooi vond is dat jij je de kop niet gek liet maken, hoe de kaarten er ook voor stonden, je bleef altijd wel met je voeten op de grond om ons op een zo goed mogelijke manier een verwachting voor te schotelen.  :)

Meteo-service mag jou dankbaar zijn, jij hebt een hele hoop kwaliteit geleverd en gezorgd voor een extra impuls en leven in de brouwerij in tijden dat het terugliep hier. Het is toch wel heel gaaf als mensen niet het knmi e.d. volgen maar hier langs komen omdat jouw bijdragen kwalitatief beter zijn, diepgaander en breder. Zonder telegraaf-taferelen en twitter-theater.  :D

Ik zal het echt missen. Na bijna 10 jaar online meteo volgen stopt er weer een topper, en een echte topper. Het zal een gemis zijn hier. Vind het ook gewoon jammer omdat je als persoon ook een goeie gast bent voor zover je dat online kan zeggen natuurlijk. Het ga je goed, en kom hier nog eens langs in de topics, weer of geen weer, voor old times sake.

Ik wens je heel veel mooi weer, thanx voor al je bijdragen!

"Rise above the Storm and you will find the Sunshine."


AFTH14

Aan bovenstaande niets meer toe te voegen, bedankt!

GeneralDuke

Dat is even schrikken...
Ik kan me 100% vinden in bovenstaande reacties, erg jammer om te lezen dat je ermee stopt. Ik hoop dat je het af en toe niet kunt laten en je enthousiasme tijdens een onweersbui pal over je bui hier toch laat merken.

Tot ziens!
Script voor Hellmanngetallen: https://github.com/GeneralDuke9/Hellmann

vlerk


maestro1971

Heel erg jammer, maar begrijpelijk.
Heb altijd met ontzettend veel plezier en spanning je uitgebreide uiteenzettingen bij mogelijke onweerssituaties gelezen.
Dank voor je inspanningen!

Marsel

Beste allemaal. Nogmaals dank voor jullie fijne reacties! Ik ben blij en dankbaar dat ik jullie door de jaren heen mee heb kunnen nemen :).

Powered by EzPortal