LIVE-BEELDEN uitbarstingen Anak Krakatau en Merapi (Indonesie)

Topic gezien door 3523 bezoekers
Gestart door 4seasons, ma 18 apr 2022 - 10:41

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

4seasons

LIVE-beelden (zie linken onderaan) uitbarstingen te volgen van o.a. de vulkanen Anak Krakatau en Merapi in Indonesie.


Hier een interactieve kaart van de Indonesche dienst met alle daarop voorkomende vulkanen in en rond Indonesie.
Daar wordt de activiteit aangetoond (level):
https://magma.esdm.go.id/



Artikel 17 april:
De activiteiten van Mount Ruang, Semeru en Mount Krakatau nemen vandaag toe PVMBG Vraagt het publiek waakzaam te zijn
Vandaag heeft PVMBG aangekondigd dat drie vulkanische activiteiten in Indonesië momenteel een verhoogde activiteit ervaren.
De drie actieve vulkanen zijn Mount Ruang , Mount Semeru en Mount Krakatoa .
Onlangs is de vulkanische activiteit in Indonesië toegenomen.

Een van de oorzaken van de toegenomen vulkanische activiteit in Indonesië , die zich bijna gelijktijdig tussen de ene vulkaan en de andere in Indonesië bevindt, wordt veroorzaakt door het bestaan van Indonesië dat op de Ring of Fire- route staat .
De toename van bergactiviteit in Indonesië blijft van tijd tot tijd toenemen, vooral de berg Semeru en de zijrivier van de berg Krakatau, die meerdere keren behoorlijk grote uitbarstingen hebben meegemaakt.
Het nieuws over de toegenomen activiteit van de drie bergen werd overgebracht via het officiële Twitter-account @PVMBG_ en de officiële website Magma.esdm.go.id.
De twee bronnen verklaarden dat de activiteit van Mount Ruang - Pulau Ruang, Tagulandang District, Siau Islands Regency Tagulandang Biaro, North Sulawesi van Level I (Normaal) tot Level II (Alert)

Volgens PVMBG wordt sinds 7 april 2022 een toename van het aantal vulkanische aardbevingen waargenomen.
Er was echter een zeer significante verandering in seismiciteit op 16 april 2022 die werd waargenomen van 00.00 WITA tot 04.47 WITA.

Opgenomen in de Gunung Ruang Seismometer , heeft het 50 vulkanische aardbevingen en 2 lokale tektonische aardbevingen meegemaakt die hoger waren dan in de voorgaande periode.
Net als Mount Ruang , heeft Mount Semeru , die zich in Lumajang Regency, Malang, Oost-Java bevindt, ook een verhoogde activiteit ervaren en heeft het de status Level III (standby).

Mount Semeru zelf heeft 26 aardbevingen meegemaakt. Uitbarsting/uitbarsting met een amplitude van 14-22 mm en een aardbevingsduur van 59-130 seconden.
Naast Mount Ruang en Mount Semeru zijn ook de activiteiten van Anak Krakatau toegenomen.
Nog steeds afkomstig van de site Magma.esdm.go.id, ondervond Mount Krakatau 25 windstoten van aardbevingen met een amplitude van 7-51 mm en een aardbevingsduur van 16-28 seconden.
En 17 keer diepe vulkanische aardbevingen met een amplitude van 40-57 mm, SP 1.3-2.2 seconden en een aardbevingsduur van 16-20 seconden.

Dit heeft het niveau van Anak Krakatau's vulkanische activiteit verhoogd tot niveau II (Alert).
Met de toename van drie van de vele vulkanen in Indonesië , roept PVMBG het publiek op waakzaam te zijn.
Vooral voor mensen rond Mount Ruang , Semeru en Anak Mount Krakatau om geen activiteiten rond de berg uit te voeren vanwege het potentieel voor uitbarstingen van wolken en hete lava en gloeiende stenen die worden gegooid.

Merapi



Camera's van de dienst gericht op de vulkanen (monitoring)
https://magma.esdm.go.id/v1/gunung-api/cctv





LIVE-beelden (af en toe niet zichtbaar door bewolking, donker worden)


ANAK KRAKATAU

en





MERAPI


en


en


.

4seasons

Nieuwe live-streams



LIVE Anak Krakatau

en



Info via twitter-account PVMBG
https://t.co/3T5CXzULe9




Mount Anak Krakatau barst uit, spuwt 800 meter hoge askolom
Mount Anak Krakatau  (Anak Krakatoa) in Lampung barstte opnieuw uit op donderdag 21 april.
Het Center for Volcanology and Geological Hazard Mitigation (PVMBG) meldde via zijn sociale media-account dat de uitbarsting plaatsvond om 06:23 uur lokaal tijd met de askolom waargenomen op ongeveer 800 meter boven de piek, of ongeveer 957 meter boven zeeniveau


"De dikke grijze en zwarte essenkolommen leunen naar het oosten. Deze uitbarsting werd vastgelegd op een seismograaf met een maximale amplitude van 50 mm en een duur van 75 seconden", aldus de PVMBG zoals geciteerd op de officiële pagina magma.esdm.go.id.

Bewoners en toeristen wordt aangeraden buiten een straal van 2 km rond de bergtop te blijven. Begin februari en de laatste week van maart werd voor het laatst een soortgelijk advies gegeven.

Op basis van de tiltmeter was er naar verluidt een verandering in oppervlaktedruk in verband met de beweging van magmavloeistof naar de oppervlakte, zodat de vulkanische berg nog steeds het potentieel heeft om uit te barsten.

Historisch gezien is het potentieel voor lawines een permanente bedreiging geweest die moet worden gemonitord en geanticipeerd, vooral door de autoriteiten die de taak hebben om vroegtijdig te waarschuwen voor vulkaanuitbarstingen en de gevolgen daarvan, zoals tsunami's.

De tijd en het volume van vulkanische lawines kunnen echter niet worden voorspeld en het hangt er niet van af of de vulkaan uitbarst of niet. Vulkanische lawines kunnen ook voorkomen met of zonder een toename van vulkanische activiteit.

Daarom drong PVMBG er bij het publiek op aan om de aanbevelingen van het agentschap en het geologisch agentschap op te volgen.

Bron: En.Tempo Indonesie


.

4seasons

Indonesia volcano livebeelden - verandert nogal vaak :-X



Volg hier de laatste LIVE-beelden




.

4seasons

De vulkaan Semeru op het eiland Java in Indonesie is eveneens uitgebarsten.


In Mexico is de vulkaan Popocatepetl actief met uitstoten van aswolken.
Zie link onderaan.



CiteerInfo Semeru
De actieve vulkaan Semeru (ook Gunung Semeru of Smeroe) is met zijn 3676 meter de hoogste berg op het Indonesische eiland Java.[1] Het bevindt zich in een subductiezone, waar de Indo-Australische plaat subducteert onder de Eurazië-plaat. De naam "Semeru" is afgeleid van Meru, de centrale wereldberg in het hindoeïsme, of Sumeru, de verblijfplaats van goden. Deze stratovulkaan is ook bekend als Mahameru, wat "De Grote Berg" betekent in het Sanskriet.[2]

Zoals de meeste bergen in de omgeving is het een stratovulkaan (hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen van gestolde lava en tefra). De Semeru is gelegen in het Nationaal park Bromo Tengger Semeru in Oost-Java.[3][4]

Sinds 1818 is de Semeru 57 keer uitgebarsten. De meest recente serie uitbarstingen begon in 1967 en gaat tot op heden (2021) door.

Bron: Wikipedia





Bij deze live-beelden meerdere vulkanen wereldwijd te volgen




Vulkaan Popocatepetl (Mexico)
en


Powered by EzPortal