Lente discussietopic 2023

Topic gezien door 21617 bezoekers
Gestart door TMCThomas, wo 01 mrt 2023 - 16:59

Vorige topic - Volgende topic

Nweernl en 6 gasten bekijken dit topic.

X-treme

Pluim is weer top  8)

Het bekende dipje aan het begin van de week en daarna lijken we eindelijk de echte warmte te krijgen.

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
Aantal stormen: 3 + 1 zware storm.

JerryL

Citaat van: flyineddy op wo 24 mei 2023 - 16:48Ik was net even aan het kijken tot hoe ver je Buienradar kunt terugkijken (antwoord: 18 juni 2008). Toen ik even een paar dagen verder keek zag ik wat interessants op 22 juni 2008. Meerdere zware buien over het oosten van het land die mij gelijk aan supercells deden denken. Daar heb ik even op geGoogled en toen vond ik gelijk een

Eddy.

De zomer van 2008 staat mij nog heel goed bij. Vlak voor destijds nog Koninginnedag sneeuw (meest nat) in Assendelft. In mei werd het snel warmer. Maar die zomer klapte het van het water. Wat mij destijds opviel is dat vaak doordeweeks vaak de zon scheen, maar de weekenden (vaak al vanaf de donderdag) afgestraft met behoorlijke plensbuien.

Ik kan mij nog heugen dat ik destijds eind augustus op vakantie ben geweest en zelden zo sterk het gevoel had in de herfst op vakantie te zijn gegaan

TMCThomas

Avondpluim iets minder maar nog steeds prima.EDIT: GEM erg mooi voor de warmte liefhebbers. Ruime dertigers in de huidige Oper run. Onwaarschijnlijk kijkend naar de andere modellen maar wel erg mooi.
TMCThomas

 >:( Een aantal runs ging het goed maar nu trekt EC het hoog toch weer verder de oceaan op wat bij ons weer een soort van noordelijke stromingen betekent. Waardoor je eerder naar de 15 dan de 25 graden gaat. Ook gfs lijkt zich bedacht te hebben en komt met hetzelfde idee als EC. UKMO is vooralsnog nog beter en GEM zet de zomer gewoon door tot het einde van de run. Hopelijk zijn EC en GFS gewoon even de weg kwijt, maargoed we weten dat het meestal andersom is.


X-treme

Waarom trappen we er ook weer in.
Het verbaast me aan de andere kant ook niet echt, het is echt een trend dit jaar.

Edit:

Overigens heelijk weer vandaag.
Lekker tochtje van 70 km gemaakt met de fiets 🙂
Aantal stormen: 3 + 1 zware storm.

dennis089

Het is idd heerlijk vandaag. Gisteren ook. En morgen ook nog. Beetje energie tanken dus. Lekker genieten ervan want snel komt de koude noordewind weer terug. Het gaat keilang door dit jaar het is ongelofelijk xd
Wegberg, NRW (werk) - Hückelhoven, NRW Duitsland (woon)
Onweersdagen 2017: 4. // 2018: 6. // 2020: 1. // 2023: 4.

Koen-IJM

Toch wel benieuwd wanneer die N tot NO-stroming een keer verbroken gaat worden. Stevenen we ondertussen niet af op een record?

Der RoX

Behoorlijk fris weer itt gisteren :o
WiNtEr!!11!1!@

daan197611

Las op Weerplaza wat over een weeromslag voor half Juni.  Dan einderlijk verlost van die rotte noorderwind en dan aanvoer uit het zuiden, wat soms onstabiel weer oplevert met (onweers)buien.  Ik heb liever onstabiel weer met warmte als die rotwind al dagen lang!

Wil je ook lezen over de weersomslag met de bijgevoegde kaarjes kan dat hier:

30-daagse: hardnekkige noordenwind, half juni verandering

Lothiriel

Ik vind het eerlijk gezegd wel prima zo? Warm zonnetje, koele wind, perfect wandelweer.

Niet leuk voor de onweer/hitte liefhebber natuurlijk. Maar ik kan hier echt van genieten na zo'n verregende lente.
Winter 2015-2016 in Leuven
3 dagen smeltende sneeuw | 2 dagen sneeuw | 8 vorstdagen | 2 ijsdagen

Powered by EzPortal