Zomer discussietopic 2021

Topic gezien door 52779 bezoekers
Gestart door TMCThomas, di 01 jun 2021 - 14:29

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

TMCThomas

Modellen doen op termijn inmiddels allemaal iets met een scandi-hoog. Dit doen ze allemaal op een andere manier en daarbij dan ook sterk andere temperaturen, gebeurd het zoals bij EC dan krijgen we best aangenaam nazomer/herfst weer. Zo'n 18-20 graden met geregeld zon.Bij GEM komt het hoog zo te liggen dat we juist wel in een koude oostelijk stromingen komen te liggen, dan spreek je over max 12 graden.Vandaag trouwens nog een een zeer aangename dag. Zeker in het oosten waar het gerust weer 25 graden kan gaan worden, oftewel zomers.Ik zou zeggen geniet nog even van de zon, bruin nog even bij want de zonkracht gaat nu rap naar beneden.


TMCThomas

Mooie pluim EC voor deze tijd van het jaar, een duidelijke zaagtand met zo'n 18-20 graden overdag.De modellen duiden nog steeds op hetzelfde idee, namelijk hogedruk boven Europa en dan vooral Scandinaviƫ. Dat zien we eigenlijk vanaf dit weekend tot het einde van alle grote model runs. Allemaal houden ze constant de druk hoog boven Scandinaviƫ. Als het hoog even dreigt te verdwijnen komt er gelijk weer een nieuwe rug van hogedruk over west Europa heen om het hoog weer te versterken. De Precieze uitvoering en daarmee luchtsoort die de benelux bereikt verschilt daardoor wel per model maar onder de oostelijke stroming is het algemene idee zonnig en droog.Vanaf dit weekend zien we dus het hoog boven Scandinaviƫ, de oostelijke stroming die daardoor opgang komt is droog en brengt relatief koude bovenluchten, gelukkig weet de zon deze overdag aardig op te warmen, 's nachts gaan de temperaturen mede dankzij het heldere weer wel flink naar beneden. Waardoor je die mooie zaagtand pluim krijgt.Zoals in de animatie hierboven al te zien was vormt zich een brug boven Europa om het scani-hoog weer te versterken, deze brug brengt mogelijk ook weer wat warmte met zich mee. Dit doen EC en gfs op verschillen in timing en details na aardig hetzelfde. Dit geld ook voor EC parallel (nieuwe versie van ECMWF, word de nieuwe standaard in oktober).Wat we in elk geval (gelukkig) nog niet zien is een westcirculatie, het lijkt erop dat er een aantal mooie droge en zonnige herfst/nazomerweken aan zitten te komen. Zeker als we oper/control mogen geloven.

X-treme

Best nog wel lekker weer vandaag  8)
En leek het er op, dat vanaf donderdag, de herfst toch echt zou beginnen, lijkt er van de neerslag niet veel meer over.
Door de stevige wind zal het wel wat kouder aanvoelen.

Komend weekend ziet er dan al weer aardig uit, met op zondag temperaturen tot mogelijk 24 graden in het oosten  :) (volgens EC).

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
Aantal stormen: 3 + 1 zware storm.

TMCThomas

Bijzondere model outputs sinds mijn laatste bericht. De eerstvolgende dag maakten de modellen een 180 graden draai en kwamen juist ineens met westcirculatie. Sindsdien zijn er een aantal nieuwsberichten geweest dat we na woensdag flink de herfst in zouden gaan, maar nu doet in elk geval ec weer iets dat meer lijkt op wat ik mijn post van woensdag melden. GEM gaat zelfs weer voor een mooi scandi-hoog.

het lijkt dus op zowel korte als lange termijn gewoon rustig te blijven, op een zwakke storingen of onweersbui na. De temperatuur blijft ook aangenaam met zo'n 20 graden, dit weekend zelfs een nette 22 graden.

EDIT:

Koelt lokaal goed af op 10cm hoogte.


X-treme

Ik moet altijd zo lachen om het weerbericht van buienradar.

Stond er een paar dagen geleden nog,
Donderdag begint de astronomische herfst en daar gaat het weer in mee...
Staat er nu, Morgenavond begint de astronomische herfst, maar van herfstweer is voorlopig absoluut geen sprake  ;D
Aantal stormen: 3 + 1 zware storm.

TMCThomas

Ja inderdaad hahah

Vannacht overigens aardig koud op 10cm hoogte, -0,2 graden in Woensdrecht.

Der RoX

Deze temperaturen zijn nog goed te doen in de achtertuin op het westen 🙃
WiNtEr!!11!1!@

TMCThomas

Prima pluim voor eind september, de BBQ kan nog wel een keer aan dit weekend!wat ook op valt is de sterke invloed van de zee op de temperatuur richting de kust.


TMCThomas


Powered by EzPortal