Onweerskansen 12 en 13 juni 2020

Topic gezien door 11006 bezoekers
Gestart door Jan van Ooijen, vr 12 jun 2020 - 08:55

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jan van Ooijen

Onweerskansen 12 en 13 juni 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat er een topic geplaatst is betreft onweerskansen, helemaal door mij. het zal een beknopte versie zijn. Dit heeft te maken met tijd enz enz. Daarom ook een stuk uit de Guidance van het KNMI.

 
De keuze om uiteindelijk van een vore te spreken is een poging om de situatie makkelijker te kunnen duiden. Het dichterbij komen van steeds vochtigere en warmere lucht in het oosten zou verbonden kunnen worden met de occlusie die nu boven het noorden ligt en dus weer boven de FIR komt te liggen met een ZO-NW oriëntatie. Door het sterke doormengen van de grenslaag in dit jaargetijde is het echter lastig om nog te kunnen spreken van klassieke frontale systemen van de Noorse school.

Er zijn voor de komende 48 uur vier belangrijke aandachtspunten. Ten eerste de occlusie die actueel boven het noorden ligt. Harmonie had en heeft de lage bewolking hier het beste te pakken en dit model blijven we dus volgen. Op de eerste windsprong die vanmiddag het zuidwesten bereikt kunnen enkele buien vanaf de grond ontstaan. Harmonie is hier fanatieker mee dan EC/Hirlam, maar heeft ook (zoals bekend) minder bewolking tussen 0 en -20°C. Dat zou kunnen betekenen dat er in werkelijkheid een dikker pakket bewolking aanwezig is op de voorste lijn, waar er minder CAPE aangesproken wordt (al gaat het hier vooral om schering). In de avond volgt een tweede lijn, met buien die al eerder in Frankrijk zijn ontstaan en zichzelf in stand hebben weten te houden.

Het laatste aandachtspunt is zaterdagmiddag, als de vore in het noordoosten ligt en er steeds vochtigere lucht vanuit het oosten tegenaan loopt. Td's aan de oostflank kunnen oplopen naar meer dan 20°C. Een blik op de tijdseries van Nieuw-Beerta laat zien dat de precieze positie van deze grens nog onzeker is. In Hirlam blijft dit station aan de "koude" kant, in alle Harmonie-versies lopen de Td's op naar 21°C en zakken in de namiddag weer terug naar 16°C.Ten noorden van de occlusie boven het noorden lichte regen. De reden dat de neerslag noordelijker zit is te zien in N-Z dwarsdoorsnedes: de occlusie ligt schuin in de verticaal. Vanmiddag kunnen in het zuidwesten enkele buien vanaf de grond ontstaan, mogelijk met hagel en onweer. Hierbij is maximaal 500-1000 J/kg voor handen, met een grote schering tussen 0 en 6 km van 35-40 kn. De buien zijn dus goed georganiseerd als ze ontwikkelen a.g.v. dagelijkse gang, convergentie en/of outflow van buien ten zuiden van ons land. De buien die in de avond komen zijn dit minder. De buien zijn eerder ontstaan boven Frankrijk/België, hebben a.g.v. latente warmteprocessen een minder onstabiel profiel gekregen en hebben de dagelijkse gang inmiddels tegen. Schering en CAPE en dus de organisatie zijn minder.De buien die zaterdagmiddag ontstaan boven het noordoosten (of net buiten de landsgrenzen) kunnen veel CAPE verzilveren: lokaal 2000+ J/kg (dat mag je ook wel verwachten met Td>17°C) en een 0-6-schering van 25-30 kn. De convectiemodus is hier multicell en naast (mogelijk grote, zie afbeelding hierboven) hagel zijn die typisch buien waarbij lokaal waterlast kan ontstaan. De waterinhoud van de kolom loopt uiteindelijk op naar meer dan 35 mm in combinatie met een bovenstroming op 700 hPa van minder dan 10 kn. Harmonie komt lokaal met uursommen van 20-40 mm/u. In totaal zou er lokaal meer dan 50 mm kunnen vallen, maar de vraag is nu nog of dat binnen de landsgrenzen gebeurt.
Enjoy the weather, it's the only weather you've got!

Jan van Ooijen

Hiebij Harmonie voor zaterdag 13 juni

Enjoy the weather, it's the only weather you've got!

TMCThomas

KNMI breidt code geel uit.


flyineddy

Jan, bedankt voor het openen van dit topic!
Eindelijk weer eens een fatsoenlijke warmbloedige onweerssituatie.
Het wordt weer ouderwets nowcasten vandaag in het zuiden en morgen in het noordoosten.

Voor mij is dus vooral morgen interessant.
Hopelijk begint het niet te vroeg, het liefst initiatie pas na 18:00 uur.
's Ochtends en 's middags ben ik namelijk bezig met het verven van een muur in mijn nieuwe huis. :)
Ik denk dus wel dat ik mijn camera bij de hand ga houden. ;D

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

GeneralDuke

Geüpdatete guidance:

Synoptische situatie
Een O-W georiënteerde occlusie boven het noorden van het land beweegt vrijdagochtend geleidelijk noordwestwaarts en verlaat vrijdagavond het noorden van de FIR. Een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje trekt noordwaarts en ligt zaterdagavond boven het zuidwesten van Engeland. Rondom dit laag is een occlusie aanwezig die vrijdagmiddag het zuidwesten bereikt en gedurende vrijdagavond en de nacht naar zaterdag noordwestwaarts over het zuidwesten van het land en de FIR trekt. Ten noorden van de occlusie bevindt zich nog een oud front dat eerder ons land passeerde. Hierop is een windsprong aanwezig, net als bij de occlusie. Deze NW-ZO georiënteerde convergentielijnen bewegen gezamenlijk noordoostwaarts en gaan in de nacht naar zaterdag samen. Vanaf dit moment noemen we dit systeem een vore. Vanaf zaterdagmiddag komt deze vore boven het noordoosten te liggen en verandert vervolgens nog maar weinig van plaats. Aan de oostzijde wordt onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië steeds vochtigere en warmere lucht aangevoerd.

Modelbeoordeling
De keuze om uiteindelijk van een vore te spreken is een poging om de situatie makkelijker te kunnen duiden. Het dichterbij komen van steeds vochtigere en warmere lucht in het oosten zou verbonden kunnen worden met de occlusie die nu boven het noorden ligt en dus weer boven de FIR komt te liggen met een ZO-NW oriëntatie. Door het sterke doormengen van de grenslaag in dit jaargetijde is het echter lastig om nog te kunnen spreken van klassieke frontale systemen van de Noorse school. Er zijn voor de komende 48 uur vijf belangrijke aandachtspunten. Ten eerste de occlusie die actueel boven het noorden ligt. Harmonie had en heeft de lage bewolking hier het beste te pakken en dit model volgen we. Op de eerste windsprong die vanmiddag het zuidwesten bereikt kunnen enkele buien vanaf de grond ontstaan. Harmonie is hier fanatieker mee dan EC/Hirlam, maar heeft ook (zoals bekend) minder bewolking tussen 0 en -20°C. Dat zou kunnen betekenen dat er in werkelijkheid een dikker pakket bewolking aanwezig wat de vorming van de buien en de aanspreekbare CAPE mogelijk beïnvloedt. In de avond volgt een tweede lijn, met buien die al eerder in Frankrijk zijn ontstaan en zichzelf in stand hebben weten te houden boven de grondinversie. De opbouw van de lucht in het noorden is vanaf vanmiddag potentieel onstabiel. Hoewel de modellen vanavond/vannacht in het noorden geen buien laten ontstaan (behalve wat neerslag uit hoge bewolking in Hirlam), is dit wel een aandachtspunt. Er is maar een klein zetje nodig voor het ontstaan van een bui. Dit zetje zou kunnen komen van outflow-boundaries van de aanwezige buien boven het zuidwesten. Het laatste aandachtspunt is zaterdagmiddag, als de vore in het noordoosten ligt en er steeds vochtigere lucht van het oosten uit wordt aangevoerd. Td's aan de oostflank kunnen oplopen naar meer dan 20°C. Tijdseries van Nieuw-Beerta laten zien dat de precieze positie van deze grens nog onzeker is. In Hirlam blijft dit station aan de "koude" kant, in alle Harmonie-versies lopen de Td's op naar 21°C en zakken in de namiddag weer terug naar 16°C. In de nacht naar zondag zien we verschillen tussen de Harmonies en EC/Hirlam, waarbij opvalt dat EC en Hirlam een convectief gebied boven het midden van het land laten ontstaan terwijl dit niet te zien is in de Harmonies. Voorlopig houden we de grootste convectieve kansen morgen en in de nacht naar zondag voor het noordoosten in onze verwachtingen aan.

Wind
Als er vanmiddag buien vanaf de grond ontwikkelen dan hebben deze een vrij hoge basis, waardoor afkoeling door verdamping en in mindere mate precipitation loading de primaire processen zijn voor windstoten. Harmonie komt al in meerdere runs met windstoten tot lokaal 75 km/u, deze signaalfunctie nemen we over. Voor de buien die later in de avond komen verwachten we deze waardes in mindere mate omdat er sprake is van een grondinversie. Wel moet opgemerkt worden dat ook zonder buien de wind even vlagerig wordt bij de convergentielijnen als gevolg van deze buien. Zaterdagmiddag komt er een zeewindcirculatie op gang, die vrij ver het land op loopt. Dit is heel goed te volgen in de convergentieplaatjes van Harmonie. Zaterdag bij buien in het noordoosten is het primaire proces voor windstoten de precipitation loading, hoewel aanvankelijk de verdampingscomponent ook een rol speelt. In de harmonies zien we lokaal uitschieters tot ca. 60 km/u, dit nemen we over in de verwachting.

Bewolking
Bij de occlusie in het noorden van de FIR St, veelal 500-1000 vt, lokaal beneden 500 vt. Bij de occlusie van vanavond en daar vooruit Ac/Sc. Op de eerste convergentielijn kunnen Cb's ontwikkelen met toppen tot FL350. Bases zijn vrij hoog met 5000 vt. In de avond en de nacht daarna trekken Cb's over het zuidwesten noordwestwaarts. Deze Cb's zijn al veel eerder ontstaan boven Frankrijk en hebben een lagere basis en top. Zaterdagmiddag ontwikkelen er in het noordoosten Cb's met een basis rond 3000 vt, toppen kunnen dan tot FL370 komen. Ook elders is het ontwikkelen van een Cb niet helemaal uitgesloten, maar het zwaartepunt ligt in het noordoosten (of mogelijk net buiten de landsgrenzen).

Neerslag
Ten noorden van de occlusie in het noorden van de FIR lichte regen met een verscholen bui. De reden dat de neerslag noordelijker zit is te zien in N-Z dwarsdoorsnedes: de occlusie ligt schuin in de verticaal. Vanmiddag kunnen in het zuidwesten enkele buien vanaf de grond ontstaan, mogelijk met hagel en onweer. Hierbij is een CAPE van ca. 1000-1500 J/kg voorhanden, met een effectieve schering van 25 tot mogelijk 30 kn. De buien bevinden zich dus in een relatief goed georganiseerd multi-cell regime. Bij de buien die vanaf de grond kunnen ontstaan is hagel <2 cm mogelijk. De buien die in de avond komen zijn gevoed vanaf de inversie en hebben daardoor ook een effectieve schering rond de 25 kn. De buien zijn eerder ontstaan boven Frankrijk/België, hebben a.g.v. latente warmteprocessen een minder onstabiel profiel gekregen met een MUCAPE van 400-700 J/Kg. Ook deze buien bevinden zich in het multi-cell regime. De bovenluchtstroming en dus de trekrichting van de buien vanmiddag en later vanavond is parallel aan de forcering waardoor de buien op de actieve cellen na, meer kunnen overgaan in een actief neerslaggebied. De buien die zaterdagmiddag ontstaan boven het noordoosten (of net buiten de landsgrenzen) voeden zich door de zeer vochtige lucht met CAPE-waarden tot lokaal 2000+ J/kg, en effectieve schering van 15-20 kn. De convectiemodus is ook hier multicel met in de vore mogelijk ook pulse-achtige vormen, waarbij naast (mogelijk grote) hagel (mogelijk meer dan 2 cm) ook lokaal waterlast kan ontstaan door oplijning op de vore en de geringe treksnelheid. De waterinhoud van de kolom loopt uiteindelijk op naar meer dan 35 mm in combinatie met een bovenstroming op 700 hPa van minder dan 10 kn. Harmonie komt lokaal met uursommen van 20-40 mm/u. In totaal zou er lokaal meer dan 50 mm kunnen vallen, maar de vraag is nu nog of dat binnen de landsgrenzen gebeurt.

Uitgifte: 12/06/2020 09.48 uur LT.
Script voor Hellmanngetallen: https://github.com/GeneralDuke9/Hellmann

flyineddy

Edit: ik wilde dit plaatsen, maar GeneralDuke was mij voor:  :-X

Er is een vernieuwde Guidance van het KNMI.
Het lijkt erop dat de CAPE van vandaag in de berekeningen iets hoger is t.o.v. de vorige Guidance.
Dit betekent dus iets meer onstabiliteit voor de buien in het zuidwesten vanmiddag en vanavond, mits bewolking geen negatieve rol gaat spelen.
Daarnaast betekent dit ook dat er vandaag al in het noordoosten een kleine kans is op een onweersbui in de middag of avond. (zie blauw gemarkeerde tekst)

De Guidance:
Citaat van: undefinedGuidance modelbeoordeling
Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot zaterdag 13 juni 2020 24.00 locale tijd

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HIRLAM run van 06 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Een O-W georiënteerde occlusie boven het noorden van het land beweegt vrijdagochtend geleidelijk noordwestwaarts en verlaat vrijdagavond het noorden van de FIR. Een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje trekt noordwaarts en ligt zaterdagavond boven het zuidwesten van Engeland. Rondom dit laag is een occlusie aanwezig die vrijdagmiddag het zuidwesten bereikt en gedurende vrijdagavond en de nacht naar zaterdag noordwestwaarts over het zuidwesten van het land en de FIR trekt. Ten noorden van de occlusie bevindt zich nog een oud front dat eerder ons land passeerde. Hierop is een windsprong aanwezig, net als bij de occlusie. Deze NW-ZO georiënteerde convergentielijnen bewegen gezamenlijk noordoostwaarts en gaan in de nacht naar zaterdag samen. Vanaf dit moment noemen we dit systeem een vore. Vanaf zaterdagmiddag komt deze vore boven het noordoosten te liggen en verandert vervolgens nog maar weinig van plaats. Aan de oostzijde wordt onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië steeds vochtigere en warmere lucht aangevoerd.

Modelbeoordeling:
De keuze om uiteindelijk van een vore te spreken is een poging om de situatie makkelijker te kunnen duiden. Het dichterbij komen van steeds vochtigere en warmere lucht in het oosten zou verbonden kunnen worden met de occlusie die nu boven het noorden ligt en dus weer boven de FIR komt te liggen met een ZO-NW oriëntatie. Door het sterke doormengen van de grenslaag in dit jaargetijde is het echter lastig om nog te kunnen spreken van klassieke frontale systemen van de Noorse school. Er zijn voor de komende 48 uur vijf belangrijke aandachtspunten. Ten eerste de occlusie die actueel boven het noorden ligt. Harmonie had en heeft de lage bewolking hier het beste te pakken en dit model volgen we. Op de eerste windsprong die vanmiddag het zuidwesten bereikt kunnen enkele buien vanaf de grond ontstaan. Harmonie is hier fanatieker mee dan EC/Hirlam, maar heeft ook (zoals bekend) minder bewolking tussen 0 en -20°C. Dat zou kunnen betekenen dat er in werkelijkheid een dikker pakket bewolking aanwezig wat de vorming van de buien en de aanspreekbare CAPE mogelijk beïnvloedt. In de avond volgt een tweede lijn, met buien die al eerder in Frankrijk zijn ontstaan en zichzelf in stand hebben weten te houden boven de grondinversie. De opbouw van de lucht in het noorden is vanaf vanmiddag potentieel onstabiel. Hoewel de modellen vanavond/vannacht in het noorden geen buien laten ontstaan (behalve wat neerslag uit hoge bewolking in Hirlam), is dit wel een aandachtspunt. Er is maar een klein zetje nodig voor het ontstaan van een bui. Dit zetje zou kunnen komen van outflow-boundaries van de aanwezige buien boven het zuidwesten. Het laatste aandachtspunt is zaterdagmiddag, als de vore in het noordoosten ligt en er steeds vochtigere lucht van het oosten uit wordt aangevoerd. Td's aan de oostflank kunnen oplopen naar meer dan 20°C. Tijdseries van Nieuw-Beerta laten zien dat de precieze positie van deze grens nog onzeker is. In Hirlam blijft dit station aan de "koude" kant, in alle Harmonie-versies lopen de Td's op naar 21°C en zakken in de namiddag weer terug naar 16°C. In de nacht naar zondag zien we verschillen tussen de Harmonies en EC/Hirlam, waarbij opvalt dat EC en Hirlam een convectief gebied boven het midden van het land laten ontstaan terwijl dit niet te zien is in de Harmonies. Voorlopig houden we de grootste convectieve kansen morgen en in de nacht naar zondag voor het noordoosten in onze verwachtingen aan.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Tx vandaag lokaal 28°C in het zuidoosten. Zaterdag bevindt de warmste lucht zich boven het oosten/noordoosten. Hirlam en Harmonie40 (HAP2) komen hier lokaal met 30°C. Of dit gehaald wordt hangt af van hoe snel en ver de convergentielijn doorloopt en hoe vroeg de convectie op gang komt. Dit is dus nog erg onzeker. Verder wordt de 25 gradengrens in de loop van de middag dieper landinwaarts teruggedrongen als gevolg van de noordenwind die opsteekt.

Wind:
Als er vanmiddag buien vanaf de grond ontwikkelen dan hebben deze een vrij hoge basis, waardoor afkoeling door verdamping en in mindere mate precipitation loading de primaire processen zijn voor windstoten. Harmonie komt al in meerdere runs met windstoten tot lokaal 75 km/u, deze signaalfunctie nemen we over. Voor de buien die later in de avond komen verwachten we deze waardes in mindere mate omdat er sprake is van een grondinversie. Wel moet opgemerkt worden dat ook zonder buien de wind even vlagerig wordt bij de convergentielijnen als gevolg van deze buien. Zaterdagmiddag komt er een zeewindcirculatie op gang, die vrij ver het land op loopt. Dit is heel goed te volgen in de convergentieplaatjes van Harmonie. Zaterdag bij buien in het noordoosten is het primaire proces voor windstoten de precipitation loading, hoewel aanvankelijk de verdampingscomponent ook een rol speelt. In de harmonies zien we lokaal uitschieters tot ca. 60 km/u, dit nemen we over in de verwachting.

Bewolking:
Bij de occlusie in het noorden van de FIR St, veelal 500-1000 vt, lokaal beneden 500 vt. Bij de occlusie van vanavond en daar vooruit Ac/Sc. Op de eerste convergentielijn kunnen Cb's ontwikkelen met toppen tot FL350. Bases zijn vrij hoog met 5000 vt. In de avond en de nacht daarna trekken Cb's over het zuidwesten noordwestwaarts. Deze Cb's zijn al veel eerder ontstaan boven Frankrijk en hebben een lagere basis en top. Zaterdagmiddag ontwikkelen er in het noordoosten Cb's met een basis rond 3000 vt, toppen kunnen dan tot FL370 komen. Ook elders is het ontwikkelen van een Cb niet helemaal uitgesloten, maar het zwaartepunt ligt in het noordoosten (of mogelijk net buiten de landsgrenzen).

Neerslag:
Ten noorden van de occlusie in het noorden van de FIR lichte regen met een verscholen bui. De reden dat de neerslag noordelijker zit is te zien in N-Z dwarsdoorsnedes: de occlusie ligt schuin in de verticaal. Vanmiddag kunnen in het zuidwesten enkele buien vanaf de grond ontstaan, mogelijk met hagel en onweer. Hierbij is een CAPE van ca. 1000-1500 J/kg voorhanden, met een effectieve schering van 25 tot mogelijk 30 kn. De buien bevinden zich dus in een relatief goed georganiseerd multi-cell regime. Bij de buien die vanaf de grond kunnen ontstaan is hagel <2 cm mogelijk. De buien die in de avond komen zijn gevoed vanaf de inversie en hebben daardoor ook een effectieve schering rond de 25 kn. De buien zijn eerder ontstaan boven Frankrijk/België, hebben a.g.v. latente warmteprocessen een minder onstabiel profiel gekregen met een MUCAPE van 400-700 J/Kg. Ook deze buien bevinden zich in het multi-cell regime. De bovenluchtstroming en dus de trekrichting van de buien vanmiddag en later vanavond is parallel aan de forcering waardoor de buien op de actieve cellen na, meer kunnen overgaan in een actief neerslaggebied. De buien die zaterdagmiddag ontstaan boven het noordoosten (of net buiten de landsgrenzen) voeden zich door de zeer vochtige lucht met CAPE-waarden tot lokaal 2000+ J/kg, en effectieve schering van 15-20 kn. De convectiemodus is ook hier multicel met in de vore mogelijk ook pulse-achtige vormen, waarbij naast (mogelijk grote) hagel (mogelijk meer dan 2 cm) ook lokaal waterlast kan ontstaan door oplijning op de vore en de geringe treksnelheid. De waterinhoud van de kolom loopt uiteindelijk op naar meer dan 35 mm in combinatie met een bovenstroming op 700 hPa van minder dan 10 kn. Harmonie komt lokaal met uursommen van 20-40 mm/u. In totaal zou er lokaal meer dan 50 mm kunnen vallen, maar de vraag is nu nog of dat binnen de landsgrenzen gebeurt.

Zicht:
Op zee mogelijk nog slechte zichten door hoge dauwpunten (14/15) over zeewater van een vergelijkbare temperatuur. Vanaf de nacht naar zaterdag en zondag overdag, wanneer nog hogere dauwpunten de noordelijke FIR bereiken neemt de kans hier opnieuw verder toe en is er daar ook mist mogelijk. In (zware) buien slechte zichten.

Paraaf meteoroloog: boonstra

Uitgifte: 12/06/2020 09.48 uur LT.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Joep

Citaat van: TMCThomas op vr 12 jun 2020 - 10:00KNMI breidt code geel uit.

Yep Harmonie laat enkele buien ook wat noordelijker komen.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Jan van Ooijen

Ziet er voor komende nacht nog wel aardig uit, maar of het daadwerkelijk tot onweer zal gaan komen ben ik nog niet helemaal zeker van


Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
Enjoy the weather, it's the only weather you've got!

Unknown-user1778

Jan dankjewel voor het topic. Leuk dat je weer de tijd en energie gevonden hebt om aandacht te geven aan een 'oude' hobby. Hier hoop ik op een mooi onweersjaar zoals vanouds in de jaren 2008-2015.. Ik kan me nog goed herinneren dat ik al ermee bezig was ten tijde voor mijn werk in het bedrijfsleven.. dus dit was pre 2011. Toen was er nog die dag waarop in België dat festival 'verrast' werd.

In ieder geval zou mij zo'n ervaringen goed doen in mijn weg naar herstel van een zware stressvolle en spanningsvolle periode. :)

ONTOPIC; valt me op richting het zuiden al wolkenbouw en heiig karakter.

flyineddy

De nieuwe Harmonie uitvoer ben ik niet echt over te spreken.
Die simuleert de buien van morgenmiddag nu pakweg 50km verder naar het oosten, grotendeels buiten de landsgrenzen. :(

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

hesselsjoerd

Ergens vermoed ik dat de zeewind ook nog een grote rol gaat spelen. Ik woon zelf in Friesland en heb al vaak genoeg meegemaakt dat een invallende zeewind een spelbreker was. Iemand die hier nog wat over kan zeggen voor za?

Maxim

Citaat van: dennis089 op vr 12 jun 2020 - 13:00Toen was er nog die dag waarop in België dat festival 'verrast' werd.

Ik was op het festival toen, zal die dag nooit vergeten amai... 

flyineddy

Er lijken zich al een paar kleine buitjes te vormen boven (noord) België.
Nog geen ontladingen gedetecteerd.
Edit: nu wel de eerste ontladingen bij het buitje tussen Mechelen en Geel.
Het is begonnen! ;D

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

TMCThomas

Citaat van: flyineddy op vr 12 jun 2020 - 14:17Er lijken zich al een paar kleine buitjes te vormen boven (noord) België.
Nog geen ontladingen gedetecteerd.
Edit: nu wel de eerste ontladingen bij het buitje tussen Mechelen en Geel.
Het is begonnen! ;D

Eddy.
Indd!flyineddy

Het lijkt erop dat die buitjes er in Nederland niet meer zoveel zin in hebben.
Ze zakken momenteel weer flink in.

Er is in het oosten van Frankrijk inmiddels ook een onweersbui ontstaan.
Mogelijk dat buien vanaf die lijn later vanavond/vannacht het zuiden van het land aandoen. :)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

MaryP
Citaat van: flyineddy op vr 12 jun 2020 - 15:51Het lijkt erop dat die buitjes er in Nederland niet meer zoveel zin in hebben.
Ze zakken momenteel weer flink in.


Eddy.

Komt doordat die Belgen de grens nog steeds afgesloten houden

hesselsjoerd

Harmonie ziet het niet zitten voor NO morgen..

flyineddy

Citaat van: hesselsjoerd op vr 12 jun 2020 - 17:41Harmonie ziet het niet zitten voor NO morgen..
Inderdaad, de laatste runs lijkt het geheel zo'n 100km verder naar het (noord-)oosten opgeschoven, tot (ruim) buiten de landsgrenzen. :(

Citaat van: MaryP op vr 12 jun 2020 - 16:01Komt doordat die Belgen de grens nog steeds afgesloten houden
En dan zeggen ze dat Nederlanders gierig zijn.
Maar zelf wel alle onweersbuien opeisen! :P

EDIT:
Ten oosten van Limburg is nu in korte tijd ook een onweersbuitje geploft. :)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Joep

Flinke buien in Belgie

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

blabla

De wind in Deurne trekt flink aan. Verder vooralsnog regen met af en toe een flits.

Powered by EzPortal