Onweerskansen 1 t/m 6 juni

Gestart door Jan van Ooijen, di 31 mei 2016 - 19:40

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ron12

Citaat van: jornonweer op za 04 jun 2016 - 21:43
Wat een onweer hier in Belgisch Limburg de laatste week.. elke dag meerdere onweersbuien gehad. 2 x met shelf, zalig!  8)
komen nog 4 a 5 dagen erbij bij jouw 8) Ten oosten van Keulen ontstaat nieuw onweer trekt jouw kant op http://www.buienradar.nl/verwachting-3-uur het houdt niet op,  8)
Totaal onweersdagen in Nijmegen Jan 2017 tot nu 6 dagen.Zomerse dagen 9 dagen.Tropische op 7 dagen. Nachtvorst 28 dagen,ijsdagen 7 dagen

Armand

Citaat van: jornonweer op za 04 jun 2016 - 21:43
Wat een onweer hier in Belgisch Limburg de laatste week.. elke dag meerdere onweersbuien gehad. 2 x met shelf, zalig!  8)


Ja jij hebt lekker geluk, haha. Ik zie al dagenlang buien nabij Keulen ontstaan, om vervolgens iets naar het noordwesten te trekken en boven Midden Limburg uit te komen, om daarna weer iets zuidwestwaarts BE Limburg in te trekken. Kortom: Ze maken duidelijk een boog over Zuid-Limburg. En nee dit is geen grap  :P Kijk lightningmaps archieven maar:

dondertje127

Lightningmaps doet het bij mij ook weer. Lag niet aan mijn computer, denk dat de connectie hier later was dan elders.

Armand

Valt het jullie ook op dat er tussen GFS en EC een flink verschil zit aankomende dinsdag? Beiden flinke CAPE waardes, maar in GFS ontstaan de buien vooral in België, niet in Nederland en in EC in Belgíë én Nederland. Hoop natuurlijk dat EC gelijk krijgt  ;)

Marco uit Hangar 5

Citaat van: jornonweer op za 04 jun 2016 - 14:16


is er nog steeds hoor, bij desktopversie helemaal onderaan onder de kolom radardiensten.


Thanks! Gevonden! voorheen stond het ergens anders.
Marco Nierop
http://zweef.nl/

Jan van Ooijen

Vanuit de guidance

Vanmiddag in het zuidoosten enkele onweersbuien, CAPE waarden zijn 2000-2500 J/Kg, met lage schering. PW zit rond de 30 mm. Maandag zijn de CAPE waarden landinwaarts tussen 1000-2000 J/Kg met de hoogste waarden in het zuiden. Verder valt op dat de stroming op hoogte (700 hPa) zeer gering is (rond 5 knopen). De (onweers)buien die dan ontstaan zijn zeer waarschijnlijk Pulse Storms die lokaal uitregenen en voor veel neerslag in korte tijd kunnen zorgen met PW 30-40 mm, met lokale wateroverlast. Bij dergelijke CAPE is zowel vandaag als morgen ook hagel mogelijk.
Enjoy the weather, it's the only weather you've got!

4seasons

Nadeel van het vele onweer en de overvloedige neerslag in Duitsland  :(
Hulp van leger nodig / noodtoestand afgekondigd in Beieren.
Duitse steden vragen om hulp vanwege aanhoudende wateroverlast
De Beierse plaats Simbach am Inn, die afgelopen week is getroffen door overstromingen, heeft hulp gevraagd van het Duitse leger. De stad Poling in Beieren heeft de noodtoestand afgekondigd.

 
Naar Simbach komen zondag honderd manschappen om te helpen, stelde een gemeentewoordvoerder. De militairen hoeven geen zwaar materieel mee te nemen, want dat is er al voldoende.

In het noorden van Beieren is de noodtoestand afgekondigd voor de gemeente Polling, waar grote overstromingen plaatsvinden. De straten zijn er ondergelopen en het water staat er kniehoog. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen.

Duitsland kampt al meer dan een week met noodweer en overstromingen. Het extreme weer kostte al zeker elf mensen het leven. De schade bedraagt naar schatting een miljard euro.

Ook de slotdag van het festival Rock am Ring in Duitsland is afgelast door noodweer. Het festival werd eerder al stilgelegd door blikseminslag.


Bron: Nu.nl


Summer

Citaat van: 4seasons op zo 05 jun 2016 - 12:19

Duitsland kampt al meer dan een week met noodweer en overstromingen.
Bron: Nu.nl


En dan zitten wij te klagen dat we geen onweer krijgen  :-[ tis allemaal zo tegenstrijdig...wij hunkeren naar deze buien en in Duitsland zijn doden en veel schade door iets waar wij op zitten te wachten...heel krom als je het zo bekijkt... :-\

Weerfreak 1337


Onweersdagen 2018: 69
vooral met Mark.

Powered by EzPortal